گروه جامعه: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در نخستین همایش سلامت معنوی گفت: توجه به سلامت معنوی و اعتقادات مذهبی تا ۷ سال به طول عمر انسانها میافزاید.
علیرضا مرندی اظهار داشت: سلامت معنوی تعریف مفصلی دارد و موضوع جدیدی است چون از حدود 1325 هجری شمسی سه بعد جسمی، روانی و اجتماعی را به عنوان ابعاد سلامت در نظر گرفته بودند اما این بعد سلامت کمتر مورد توجه بود. وی افزود: 30 سال پیش نماینده نروژ گفت که با این ابعاد نمیتوان کشور را اداره کرد و براساس آن خلاء ضلع روانی و معنوی و نگرانی انسانها نسبت به آیندهشان مورد توجه قرار گرفت.
مرندی گفت: از این رو برای حل مشکل بحران هویت مردم تصمیم گرفته شد تا سلامت معنوی نیز مورد بررسی قرار گیرد. وی ادامه داد: در آن زمان نگرانی کشورهای کمونیستی از احاطه مذهب موجب شد تا سازمان جهانی بهداشت تعریف و اجرای آن را بر مبنای فرهنگ کشورها قرار دهد. وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: غربیها روی این مسئله کار کردهاند و متعهد شدند تا بعد معنوی و روحی را در برنامهشان وارد کنند.
وی افزود: تحقیقات اثبات کرده است که امید به زندگی آدمهایی که سلامت معنوی را مدنظر قرار دادهاند موجب افزایش طول عمر آنها 7 سال بیشتر از سایر افراد شده است. دو سوم از دانشکدههای پزشکی آمریکا چند واحد سلامت معنوی را در برنامههای درسیشان گنجاندهاند. اما متأسفانه این مبحث در کشور ما مظلوم مانده است. مرندی ادامه داد: به دلیل نگرانیهایی که برای طرح و اجرای سلامت معنوی در کشور وجود داشت این مهم به فرهنگستان علوم پزشکی سپرده شد.
وی افزود: این نگرانیها به دلیل ورود افراد دیگر در مبحث سلامت معنوی و آسیبهایی مانند ورود برخی مسائل خرافی بود. وی خاطر نشان ساخت: بر این اساس فرهنگستان علوم پزشکی با مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قرار است در این زمینه فعالیت کند.