گروه بین الملل: گرچه فضای سیاسی آمریکا همچنان زیر تاثیر مناقشات انتخاباتی و بحران مدیریت کروناست، ولی یک ائتلاف غیررسمی از سه رئیس جمهور پیشین شاید که در مهار این بحران بیتاثیر نباشد.
با اعلام شرکتهای مختلف در نزدیکشدن به تولید انبوه و مجوزدار واکسن کرونا مقابله با این همهگیری وارد فاز تازهای شده است. مشکل اما در این مرحله صرفا توزیع عادلانه واکسن میان کشورهای غنی و فقیر نیست، بلکه در بسیاری از کشورها گروها و دستهجات مخالف واکسن هم رو به رشد هستند که میتوانند به مانعی در برابر واکسیناسیون عمومی و ایجاد مصونیت جمعی تبدیل شوند.برای ایجاد مصونیت جمعی در یک کشور باید دستکم ۶۰ تا ۷۰درصد جمعیت واکسینه شود.حالا در آمریکا برای گرفتن باد از بادبان مخالفان واکسیناسیون چهرههای مطرح سیاسی و اجتماعی به میدان آمدهاند تا درباره قابل اعتمادبودن واکسنهای کرونا تبلیغ و مردم را به زدن آن تشویق کنند.
باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، که بر خلاف دونالد ترامپ به آنتونی فاوچی مقام ارشد و چهره محوری در مقابله با کرونا اعتماد دارد، گفت: «وقتی فاوچی بگوید این یا آن واکسن مطمئن است و فرد را در برابر کرونا مصون میکند من در زدن واکسن تردید نخواهم کرد و حتی سعی خواهم کرد هممیهنانم را هم به مطمئنبودن واکسن متقاعد کنم.»
اوباما احتمال داده است که زدن واکسن را جلوی دوربین تلویزیون انجام دهد یا آن را به صورت ویدئو پخش کند "تا مردم بدانند که به علم باور دارم. به خصوص که هیچ اطمینانی ندارم که کرونا سراغ من هم نیاید".پیش از اوباما، دو رئیس جمهور اسبق آمریکا، یعنی بیل کلینتون و جرج دبلیو بوش هم آمادگی خود را برای زدن واکسن اعلام کرده بودند. آنها گفتهاند به مجردی که واکسن استفاده عمومی پیدا بکند در زدن آن درنگ نخواهند کرد.
فردی فورد، رئیس دفتر بوش گفت: "زمانش که برسد بوش هر کاری را که لازم باشد خواهد کرد تا مردم را به زدن واکسن تشویق کند."
به گفته فورد اول باید واکسن تولیدی مطمئن اعلام شود و در وهله اول در میان افراد و گروههای آسیبپذیر توزیع شود و بوش هم در چنین حالتی واکسن را خواهد زد و جلوی دوربین تلویزیون هم این کار را خواهد کرد.سخنگوی بیل کلینتون هم اعلام کرده است که چهل ودومین رئیس جمهور آمریکا بدون تردید به مجردی که واکسنزدن ممکن باشد به این کار مبادرت خواهد کرد.
این اولین بار نیست که سه رئیس جمهور یادشده در مورد یک بحران ملی در آمریکا یا در سطح بینالمللی موضعی واحد و مشترک میگیرند. سال ۲۰۱۰ هم که اوباما زمام امور آمریکا را در دست داشت همراه با بیل کلینتون و جرج دبلیو بوش به طور مشترک برای ایجاد همبستگی اجتماعی در مقابله با طوفان کاترینا در آمریکا و زلزله دهشتناک هائیتی وارد عمل شدند.