گروه علمی: یک پژوهش جدید نشان داده کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است به طوریکه مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. غالبا برخی از نوشیدنی ها مانند قهوه، چای، کاکائو و امثال آن به عنوان اولین گزینه برای تقویت انرژی و سرزندگی معرفی می شوند، اما یک پژوهش جدید نشان داده است که یک میوه خاص نیز دارای ویژگیهایی برای تقویت نشاط و پویایی به میزان بسیار بالاست.پژوهشگران دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند دریافته اند که میوه کیوی به دلیل سرشار بودن از ویتامین سی، کلید تقویت پویایی و نشاط است.در این پژوهش ۱۶۷ نفر در سن ۱۸ تا ۳۵ سالگی مشارکت داشتند که ویتامین سی بدن آنها کم بوده و به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول از کیوی، گروه دوم از قرصهای ویتامین سی و گروه سوم از دارونما استفاده کردند.طی چهار هفته شرکت کنندگان به صورت روزانه دو عدد کیوی زرد یا طلایی که سرشار از ویتامین سی است و نیز قرص آن را مصرف کردند.پژوهشگران دریافتند که میزان شادابی و پویایی گروهی که کیوی مصرف کردند در مقایسه با دو گروه دیگر بهتر بود.آنها می گویند علی رغم آنکه پژوهش ها ارتباط ویتامین سی با عملکرد بدن و سیستم ایمنی را اثبات کرده اند، اما پژوهش اخیر بر نقش متفاوت ویتامین سی در ارتباط با سلامت و عملکرد روان و فواید این ویتامین برای آن تمرکز داشته است.پژوهشگران همچین توضیح دادهاند که ویتامین سی عملکرد بسیاری در بدن، مغز و تقویت تولید هورمون ها و گیرندههای عصبی از جمله آدرنالین، سیروتونین و اوکسیتوسین که سطح تنش را کنترل، خلق و خو را تنظیم و احساس راحتی را تقویت می کند، دارد.آنها میگویند تقویت سطح ویتامین سی از طریق خوراکیهای کاملی مانند کیوی، به دستیابی بدن بر عناصر نشاط بخش دیگر که برای سلامتی بدن و مغز مفید است، کمک می کند.