گروه علمی: پژوهشگران معتقدند مواد غذایی فرآوریشده و فوقفرآوری شده خطر ابتلا به نارساییهای قلبی را بیش از ۵۰ درصد افزایش میدهند.کارشناسانی از ایتالیا رژیم غذایی ۲۲ هزار نفر را در بازه زمانی هشت ساله بررسی کردند. آنان دریافتند که مصرف مواد غذایی فراوری شده باعث افرایش ۲۸ درصدی نرخ مرگ و میر زودرس شده بودند.بدترین موارد مرگ زودرس در افرادی مشاهده شده بود که بیش از ۱۴.۵ درصد از رژیم غذاییشان را مواد غذایی فراوری شده تشکیل میدادند. ۲۶ درصد از این افراد دچار مرگ زودرس شده بودند. همچنین، مصرف این قبیل مواد غذایی تا ۵۸ درصد احتمال ابتلا به نارساییهای قلبی و سکته را افرایش میدهند.در این بررسی مشخص شد که علیرغم ارزان بودن، خوشمزه و به آسانی در دسترس بودن موادی، چون چیپس و نوشیدنیهای گازدار این مواد غذایی تا چه اندازه میتوانند برای سلامت فرد مضر باشند.تیم تحقیقاتی از دانشگاه اینسوبریا ایتالیا به این نتیجه رسیدند که صرف قند موجود در مواد غذایی فرآوری شده نیست که برای سلامتی فرد مصرف کننده آن مواد مشکل ساز است بلکه موضوع پیچیدهتر بوده و مشکل اصلی از فرایند فراوری شدن آن مواد غذایی است.