گروه فرهنگی: صنعت گردشگری بینالمللی به سبب بحران بیسابقه کرونا در سال ۲۰۲۰ با کاهش بیش از ۷۰درصدی ورود گردشگران بینالمللی به سطح آمار سال ۱۹۹۰ میلادی تنزل پیدا کرده است.به گزارش ایسنا، سازمان جهانی گردشگری (WTO) در گزارش جدید خود از کاهش بیش از ۷۰درصدی ورود گردشگران بینالمللی در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۰ به سبب محدویتهای سفر، کاهش اعتماد مسافران و چالش جهانی ویروس کرونا خبر داده تا در مجموع بدترین سال ممکن در تاریخ گردشگری بینالملل به ثبت برسد. بر اساس آمار و ارقام منتشرشده از سوی سازمان جهانی گردشگری، مقاصد بینالمللی در فاصله زمانی ژانویه تا اکتبر امسال، پذیرای ۹۰۰ میلیون توریست کمتر در مقایسه با آمار مشابه سال ۲۰۱۹ بودند که این به معنای از دست دادن ۹۳۵ میلیارد دلار درآمدهای صادراتی حاصل از گردشگری بینالملل است. این رقم بیش از ۱۰ برابر بیشتر از زیانی است که صنعت گردشگری در سال ۲۰۰۹ به سبب بحران جهانی اقتصاد متحمل شده بود. «زوراب پولولیکاشویلی» دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در اینباره توضیح داد: «از زمان آغاز این بحران، سازمان جهانی گردشگری اطلاعات قابل اعتمادی را درباره تاثیرات بیسابقه همهگیری ویروس کرونا بر گردشگری جهانی در اختیار دولتها و کسب و کارها قرار داده است. گرچه خبرهای کشف واکسن کرونا موجب تقویت اعتماد گردشگران شده اما تا بهبود این شرایط راهی طولانی در پیش داریم. بنابراین باید تلاشهایمان را برای بازکردن ایمن مرزها و حمایت از مشاغل و کسب و کارهای وابسته به گردشگری مضاعف کنیم. بیش از پیش روشن است که صنعت گردشگری یکی از بخشهایی است که بیشترین آسیبها را بر اثر این بحران بیسابقه متحمل شده است».
بر اساس شواهد موجود، سازمان جهانی گردشگری پیشبینی میکند، میزان ورود گردشگران بینالمللی در کل سال ۲۰۲۰ با کاهش ۷۰ تا ۷۵ درصدی همراه باشد که در این صورت گردشگری جهانی عقبگردی ۳۰ ساله به آمارهای سال ۱۹۹۰ خواهد داشت و در مقایسه با سال گذشته یک میلیارد نفر گردشگر کمتر و ۱.۱ تریلیون دلار کاهش در سود خود را تجربه خواهد کرد. این تنزل چشمگیر در گرشگری بینالمللی میتواند با ضرر اقتصادی دو تریلیون دلاری برای تولید ناخالص جهان همراه باشد. آسیا-پاسیفیک به عنوان اولین منطقهای که تحت تاثیرات منفی شیوع ویروس کرونا قرار داشت و بیشترین محدویتهای سفری را تا به امروز تجربه کرده، طی ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۰ با ۸۲ درصد شاهد بالاترین نرخ کاهش ورود گردشگران بینالمللی بوده و پس از آن منطقه خاورمیانه نزول ۷۳ درصدی را به ثبت رسانده است. آفریقا نیز از ژانویه تا اکتبر سال جاری میلادی ۶۹ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کمتر پذیرای گردشگران بینالمللی بوده و این میزان کاهش برای مناطق اروپا و آمریکا هر کدام ۶۸ درصد بوده است.
همچنین محدویتهای سفری در سطح جهان طی ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۰ از ژانویه سیر صعودی خود را آغاز کرده و در ماههای آوریل، می و ژوئن به ترتیب با منفی ۹۷، ۹۶ و ۹۱ درصد به بالاترین سطخ خود رسیده و در انتهای ماه اکتبر همچنان ۸۳ درصد از محدویتهای سفری در سراسر جهان برقرار بوده است، گرچه این محدویتها پس از ماه اکتبر کاهش یافته و چندی پیش سازمان جهانی گردشگری به طور رسمی اعلام کرد ۷۰درصد از مقاصد گردشگری جهان محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا را کاهش دادهاند و از هر چهار مقصد فقط یک مقصد همچنان به طور کامل به روی گردشگران خارجی بسته است.