گروه سياسي: دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: وزارت کشور تنها ارگان رسمی دولتی است که در قبال فعالیتهای سیاسی احزاب در کشور مسئولیت دارد، پس پیشنهاد وزیر کشور برای برگزاری نشستی با احزاب، فکر بسیار خوبی است و به طور قطع احزاب از آن استقبال میکنند.
فاطمه راکعی با اشاره برنامه وزیر کشور برای برگزاری نشستی با احزاب فعال، اظهار کرد: انتظار احزاب بعد از مشکلات سالهای اخیر این است که نشست وزیر کشور با احزاب، نشستی جدی در جهت تبادل نظر و طرح انتظارات و توقعات واقعی احزاب از وزارت کشور باشد. وی با بیان اینکه "دعوت وزیر کشور از احزاب برای برگزاری یک نشست مشترک به این معناست که دولت وجود و فعالیت احزاب را به رسمیت میشناسد"، تصریح کرد: این اقدام نشان میدهد که رفتار غیرعادی که فقط در دولت گذشته شاهد آن بودیم، که کل تحزب نفی میشد، در دولت تدبیر و امید مشاهده نخواهد شد. این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر اینکه "همه باید قانون احزاب را محترم بدانیم و در حرکتهای احزاب و نهادهای مرتبط با احزاب این قوانین رعایت شود"، خاطرنشان کرد: نقدهایی در قانون احزاب وجود دارد که مدتهاست افراد صاحبنظر روی آن کار میکنند و این نکات باید در نشست با وزیر کشور یادآوری شود.
راکعی با اشاره به اینکه "کمکهای دولتی به احزاب، از دیگر نکاتی است که در نشست مشترک احزاب با وزیر کشور مطرح خواهد شد"، افزود: کمکهای دولتی به احزاب معمولاً از طریق وزارت کشور صورت میگیرد، چراکه در تمام کشورهای توسعهیافته، NGOها تا زمانی که بتوانند روی پای خود بایستند، دولتهای مردمی به آنها کمک میکنند. دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با بیان اینکه "احزاب فعال در ایران و دارای اعضا و هواداران میتوانند با فعالیتهای اصولی افکار جامعه را آماده کنند تا در بزنگاهها حرکتهایی به نفع نظام اسلامی و ملت انجام دهند و امنیت و استقلال کشور را تضمین کنند"، گفت: در صورتی که دولت به احزاب در جهت فعالیتهایشان کمک کند، آنها میتوانند افکار مردم را آماده کنند تا مردم، کشور را خانه بزرگتر خود بدانند و آگاهانه برای حفظ آنچه در انقلاب سال 57 به دست آوردهایم، تلاش کنند.
این نماینده پیشین مجلس به اهمیت یارانه احزاب اشاره و تاکید کرد: یارانه احزاب سالهاست که قطع شده است و باید زنده شود. باید به احزاب برای فعالیتهایشان بر اساس ضوابط تعریف شده و به طور عادلانه یارانه تعلق بگیرد. راکعی همچنین با بیان اینکه "برخی احزاب در حال حاضر در انزوا هستند"، تصریح کرد: حق اعضا و هواداران احزاب است که بدانند سران یا دبیران کل آنها چه فعالیتهای غیرقانونی خارج از چارچوب آییننامه و اساسنامه احزاب داشتهاند؛ چراکه برخی احزاب بدون محاکمه منحل اعلام شدهاند در حالی که انحلال احزاب پس از دادگاهی شدن باید به طور رسمی اعلام شود تا هوادارانش بدانند که دیگر چنین حزبی وجود ندارد. وی با اشاره به ایجاد وضعیت آرام سیاسی در کشور پس از استقرار دولت یازدهم نیز گفت: از وزارت کشور دولت تدبیر و امید انتظارات جدی داریم که از حقوق احزاب دفاع کند و در مقابل احزاب پاسخگو باشد.دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با اشاره به صحبتهای اخیر وزیر کشور مبنی بر اینکه قوه قضاییه باید در مورد برخی احزاب نظر بدهد، اظهار کرد: انتظار میرود وزارت کشور به عنوان نهاد حامی فعالیت سیاسی احزاب، از قوه قضاییه بخواهد روشنتر و علنیتر در مورد احزاب صحبت کند و گرچه تصمیمات در چارچوب قوه قضاییه محترم است، حق اعضا و هواداران یک حزب است که نظر قوه قضاییه را در مورد حزب متبوع خود بدانند.
راکعی افزود: اگر در حزبی قانونی و شناسنامهدار تخلفی صورت گرفته باشد یا اعضای آن برخلاف اساسنامه حزب اقدامی انجام داده باشند، باید طبق قانون با آنها برخورد شود؛ پس به این معنا نیست که کل یک حزب منحل شود و این قانون نانوشتهای است که در مورد برخی احزاب اتفاق افتاده است. وی اضافه کرد: از قوه قضاییه و وزارت کشور انتظار داریم که کاملاً قانونی، شفاف و روشن کنند که اگر تخلف آییننامهای و خلاف اساسنامه از یک عضو حزبی سر بزند، آیا باید کل یک حزب تعطیل شود؟ تاکید ما این است که روشن و قانونی با احزاب برخورد شود. این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه به وضعیت خانه احزاب اشاره کرد و گفت: خانه احزاب یک مرکز صنفی است که از حقوق صنفی احزاب دفاع میکند و خواستههای آنها را صرفنظر از اینکه احزاب عضوش از چه نوع سلیقه و جناح فکری هستند، پیگیری میکند، پس از منزلت خاصی میان احزاب کشور برخوردار است که متأسفانه در دولت قبل رفتارهای غیرمعقولی با آن صورت گرفت پس امیدواریم خانه احزاب هرچه سریعتر مشکلاتش برطرف شود و بتواند از حقوق احزاب دفاع کند.