گروه سیاسی: اعضای مجلس خبرگان رهبری بعد از پایان اجلاس یک روزه خود، عصر امروز (دوشنبه ۴ اسفند) با رهبر معظّم انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای دیدار کردند. این دیدار طبق ضوابط بهداشتی و رعایت شیوهنامههای بهداشتی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اختلاف نظر بین مجلس و دولت درباره اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها فرمودند: مجلس و دولت اختلافنظر امروزشان را حل کنند که نشاندهنده دوصدایی نباشد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (دوشنبه) در دیدار رییس و منتخبان ملت در مجلس خبرگان، منظومه مفاهیم معرفتی و ارزشی اسلام را نرم افزارِ ساختار نظام اسلامی دانستند و با اشاره به لزوم روزآمد شدن این نرم افزار متناسب با گسترش دامنه فعالیتهای نظام اسلامی و بروز چالشهای جدید گفتند: یکی از وظایف مهم فضلا و متفکرین، تقویت مبانی فکری نظام اسلامی بهمنظور عملیاتی کردن مفاهیم دینی مورد نیاز جامعه است.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین ادبیات روزهای اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی در مورد ایران، ادبیاتی مستکبرانه، طلبکارانه و غیر منصفانه دانستند و گفتند: نتیجه این ادبیات جز منفورتر شدن آنها نزد ملت ایران نخواهد بود. ضمن آنکه جمهوری اسلامی از مواضع منطقی خود در موضوع هستهای کوتاه نخواهد آمد و بر اساس مصلحت و نیاز کشور تا آنجا که لازم باشد، حتی تا غنی سازی ۶۰ درصد پیش خواهد رفت. حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنانشان ضمن تبریک میلاد حضرت جوادالائمه و حضرت امیرمؤمنان و با گرامیداشت چند عضو فقید مجلس خبرگان، یکی از نیازهای مهم جوامع اسلامی را عملیاتی کردن مفاهیم دینی برشمردند و گفتند: در هر برههای که این مفاهیم عملیاتی شد، برای کشور و ملت و آبروی جمهوری اسلامی، ارزشمند بود و هرجا که غفلت کردیم از برکات آن محروم شدیم. ایشان افزودند: امام بزرگوار با حضور در صحنه و تبیین مفاهیمی همچون توکل، تکلیف، ایثار، جهاد و شهادت، آنها را در جامعه و زندگی مردم رایج کردند و نتیجه آن، پیروزی ملت ایران در یک جنگ هشت سالهی بین المللی بود.
ایجاد نهضت اسلامی، نظریهپردازی برای ساختار نظام و گسترش دادن دین به عرصههای اجتماعی و اداره کشور بهوسیله امام خمینی(ره) از دیگر نمونههایی بود که رهبر انقلاب اسلامی به آنها اشاره کردند و گفتند: نمونه جدید این موضوع، عملیاتی شدن مفهوم والای مواسات بهوسیله مردم و جوانان و دستگاههای دولتی و نهادهای انقلابی و شکل گیری نهضت بزرگ کمک مؤمنانه در شرایط کرونایی بود که گرههای زیادی را باز کرد. ایشان روزآمد کردن نرم افزارِ نظام اسلامی را وظیفه فضلای صاحب نظر دانستند و گفتند: البته این بهروزرسانی به معنای دستکاری در منظومه مفاهیم دینی نیست بلکه به معنای کشف حقایق متناسب با نیازهای داخلی و بین المللیِ نظام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی به چند نمونه متناسب با مسائل روز اشاره کردند و افزودند: بهعنوان مثال هنگامی که نظام اسلامی با فشارهای شرطی دشمن مواجه میشود و او برداشتن تحریمها را منوط به یک یا چند شرط میکند که انجام آنها ممکن است بهشدت گمراه کننده و هلاک کننده باشد، نظام اسلامی چه باید بکند؟ حضرت آیتالله خامنهای در پاسخ به این سؤال تأکید کردند: در چنین شرایطی باید مفهوم دینی استقامت و صبر، تبدیل به یک حرکت جمعی در جامعه شود، آن هم در شرایطی که مردم با مشکلاتی مواجه هستند که بخشی از آنها ناشی از فشارهای دشمن است. ایشان ترویج مفاهیمی همچون توکل به خدا و اعتماد به وعده الهی در مواجهه با جبهه دشمن و یا تبیین این موضوع را که خداوند قطعاً در برابر بیعملی و بیتوجهی مسئولان واکنش تند خواهد داشت، از دیگر نمونههای مورد نیاز جامعه برشمردند و افزودند: تغذیه عقبه فکری نظام اسلامی و بهروزرسانی نرم افزار آن را باید فضلا و متفکرین صاحب صلاحیتی بهعهده بگیرند که از جمود فکری و تحجر، و همچنین از افکار التقاطی بهدور باشند. رهبر انقلاب اسلامی در بخش دوم سخنانشان به مسئله هستهای پرداختند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به قانون مصوب مجلس در خصوص کاهش تعهدات برجامی، گفتند: مجلس قانونی را تصویب و دولت هم از آن استقبال کرد و تا دیروز نیز کارهایی را که باید انجام میشد، انجام دادند و انشاء الله فردا نیز یک مورد دیگر از این قانون انجام خواهد شد.
ایشان با اشاره با اختلاف برداشتی که مجلس از کار دولت دارد، افزودند: این اختلافنظرها قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلافها رها و یا تشدید شود که نشاندهنده دوصدایی باشد. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: دولت خود را موظف به عمل به قانون میداند و باید به این قانون که قانون خوبی است، به دقت عمل شود. حضرت آیتالله خامنهای ادبیات آمریکا و سه کشور اروپایی در قبال کاهش تعهدات برجامی ایران را مستکبرانه، طلبکارانه و غیرمنصفانه و ادبیاتی غلط خواندند و گفتند: جمهوری اسلامی از روز اول و تا مدت طولانی، بر اساس تعالیم اسلام به تعهدات خود عمل کرد اما طرفی که از روز اول به تعهدات خود عمل نکرد همین چهار کشور بودند، بنابراین آنها باید مورد عتاب و خطاب و بازخواست قرار گیرند. ایشان افزودند: وقتی آمریکا از برجام خارج شد و دیگران هم با او همراهی کردند، دستور قرآن این است که تو هم تعهد را رها کن که با این حال باز هم دولت محترم ما تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد که البته این موارد نیز در صورت عمل کردن آنها به وظایفشان قابل برگشت است. رهبر انقلاب اسلامی نتیجه ادبیات استکباری را افزایش نفرت مردم ایران از غربیها دانستند. ایشان گفتند: در این میان آن دلقک صهیونیست بینالمللی دائم میگوید ما نمیگذاریم ایران به سلاح هستهای دست یابد، در حالی که باید به او گفت اگر جمهوری اسلامی تصمیم به دستیابی به سلاح هستهای داشت، او و بزرگتر از او هم نمیتوانستند مانع شوند.
حضرت آیت الله خامنهای تأکید کردند: آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هستهای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هستهای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی میشود، ممنوع میداند. ایشان با یادآوری قتل عام ۲۲۰ هزار نفر در بمباران اتمی آمریکا و همچنین محاصره مردم مظلوم یمن و بمباران بازار و بیمارستان و مدرسه بوسیله جنگنده های ساخت غربیها، گفتند: کشتار غیرنظامیان و مردم بیگناه روش آمریکاییها و غربیها است و جمهوری اسلامی این روش را قبول ندارد و بر همین اساس به سلاح هستهای فکر هم نمیکند. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اما ما برای کسب تواناییهای هستهای متناسب با نیازهای کشور مصمم هستیم و به همین علت، حد غنیسازی ایران ۲۰ درصد نخواهد بود و تا هرجا که لازم و نیاز کشور باشد اقدام خواهد کرد مثلاً برای پیشران هستهای یا کارهای دیگر ممکن است غنیسازی را به ۶۰ درصد هم برسانیم. حضرت آیت الله خامنهای افزودند: البته یک قرارداد چندسالهای گذاشته شده که اگر آنها عمل کنند ما هم تا همان چند سال عمل خواهیم کرد اما غربیها بهخوبی میدانند که ما بهدنبال سلاح هستهای نیستیم.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: موضوع سلاح هستهای بهانه است، آنها حتی با دستیابی ما به سلاحهای متعارف هم مخالفند چون میخواهند مؤلفههای قدرت را از ایران بگیرند. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به این واقعیت که نیروگاههای هستهای با تأمین انرژی سالمتر، تمیزتر و ارزانتر یکی از مهمترین منابع انرژی در آینده نه چندان دور خواهند شد، نیاز کشور به غنیسازی را یک امر مسلّم خواندند و گفتند: غنیسازی را نمیشود آن روز شروع کرد بلکه باید از امروز برای نیاز آن زمان آماده شد.
ایشان افزودند: غربیها میخواهند در روزی که ایران به انرژی هستهای نیاز پیدا میکند، محتاج آنها باشد و آنها این نیاز ما را وسیلهای برای تحمیل، زورگویی و باجخواهیهای خود قرار دهند. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: جمهوری اسلامی در قضیه هستهای نیز همانند سایر قضایا عقبنشینی نخواهد کرد و در مسیر آنچه که مصلحت و نیاز امروز و فردای کشور است، با قدرت پیش خواهد رفت. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آیتالله جنتی رئیس مجلس خبرگان و حجتالاسلام والمسلمین رئیسی نایب رئیس دوم این مجلس گزارشی از اجلاسیه خبرگان و مسائل مورد تأکید در آن، و همچنین جزئیاتی از اصلاحات موادی از آییننامه انتخابات مجلس خبرگان رهبری بیان کردند.
جنتی برای دو سال دیگر رییس مجلس خبرگان شد
امروز دوشنبه ۴ اسفند، مجلس پنجم خبرگان رهبری در هشتمین اجلاس رسمی خود انتخابات اعضای هیأت رئیسه این مجلس را برگزار کرد که احمد جنتی به عنوان رئیس، موحدی کرمانی به عنوان نایب رئیس اول و ابراهیم رئیسی به عنوان نایب رئیس دوم این مجلس در جایگاه خود باقی ماندند. جنتی علاوه بر ریاست مجلس خبرگان، دبیر شورای نگهبان هم است و روز گذشته ۹۴ ساله شد. گفتنی اینکه، برگزاری این اجلاس به علت محدودیتهای کرونایی یک روزه است.
بیانیه مجلس خبرگان رهبری
مجلس خبرگان رهبری در پایان هشتمین اجلاس رسمی خود در دور پنجم، در بیانیهای بر حل مشکلات معیشتی مردم تأکید کرد.
متن کامل بیانیه مجلس خبرگان رهبری بدین شرح است:
مجلس خبرگان رهبری در پایان هشتمین اجلاس رسمی خود در ماه شریف رجب در آستانه ولادت با سعادت مولی الموّحدین حضرت علی ابن ابیطالب«علیه السلام» با تبریک میلاد مسعود حضرت جواد الائمه امام محمدتقی«علیه السلام» ضمن تهنیت این ایام فرخنده و به امید بهره مندی از برکات معنوی ماههای رجب، شعبان و رمضان بر نکات زیر تأکید می نماید:
۱. با گرامیداشت چهل و دومین سالگرد فجر انقلاب اسلامی، ضمن قدردانی از حضور گسترده ملت بزرگ ایران اسلامی که با توجه به محدودیت های کرونایی در 22 بهمن امسال، حماسه ای متفاوت آفریدند، تجدید بیعت با بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران؛ حضرت امام خمینی«قدس سره» و رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای«مدظله العالی» درگام دوم انقلاب اسلامی را موجب امید بیشتر دوستان و نا امیدی استکبار جهانی می دانیم و با توجه به ضرورت حفظ ارزشهای دینی و آرمانهای انقلاب اسلامی بر پرهیز از حرکات تفرقه افکنانه در صفوف به هم پیوسته ملت تأکید داریم.
۲. خدای را سپاس که با مقاومت و تحمل سختی ها و مشکلات توسط مردم نجیب ایران، سیاستِ تحریم های ظالمانه و فشار حداکثری آمریکای جنایتکار علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، رنگ باخته و با شکست مواجه شد. جهانیان دیدند که یکی دیگر از رؤسای جمهور خبیث و بی منطق آمریکا به زباله دان تاریخ پیوست، اما به فضل خداوند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به «پشتوانه عمیق مردمی» همچنان با صلابت به پیش می رود. استکبار جهانی بداند بازگشت یا عدم بازگشت آمریکا به برجام، اثری در مقاومت ملت شریف ایران ندارد و بازگشت آنان به برجام بدون رفعِ عملیِ تحریم ها، نه تنها نفعی ندارد، بلکه مضر هم هست.
۳. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، همواره بر اصل «عزت، حکمت و مصلحت» استوار بوده و بر مذاکره و تعامل سازنده با جهان؛ به ویژه کشورهای منطقه تأکید دارد. لکن مذاکره مجدد با آمریکا بر سر مسائل توافق شده را خط قرمز نظام دانسته و مسائل دفاعی و موشکی خود را غیر قابل مذاکره می دانیم و تأکید می کنیم که با همدلی سران قوا و تبعیت مسؤولان محترم نظام از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و دفاعِ یکدل و یکصدا از عزت و استقلال کشور حتماً در برابر حربه های دشمنان پیروز خواهیم شد.
۴. ضمن قدردانی از مردم عزیز ایران و همکاری آنان در عمل به دستورالعمل های بهداشتی و تقدیر از تلاش های فداکارانه کلیه دست اندرکاران و کادر پزشکی و پرستاری در جهت مبارزه با شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامت مردم به ویژه دانشمندان عزیز کشورمان که با ساخت واکسن کرونا «شعار ما می توانیم» را تحقق عینی بخشیدند و نیز نیروهای جهادی حوزوی و بسیجی و کسانی که در قالب طرح کارساز سردار سلیمانی به یاری کادر درمان رفتند، به مردم عزیز توصیه می شود همچنان مراقبت ها را ادامه دهند تا در پرتو عنایات خداوند متعال و در سایه همدلی و وحدت همگانی ، این برهه سخت نیز با سلامتی و موفقیت، پشت سر گذاشته شود.
۵. مقام معظم رهبری بارها بر دولت جوان و حزب اللهی تأکید نموده اند. انتخابات در جمهوری اسلامی، میدان حضور و مشارکت حداکثری اقشار مردم در عرصه اجتماعی - سیاسی است و شرکت گسترده در انتخابات، حق و تکلیف دینی و ملی عموم شهروندان است. مجلس خبرگان رهبری، ضمن دعوت از مردم شریف ایران برای حضور پرشور در انتخابات خرداد 1400 تأکید می کند به کارگیری شیوه های صحیح و منطقی در معرفی و تبلیغ کاندیداها و پرهیز از سیاه نمایی، روش های غیر شرعی و رعایت اخلاق از شرایط ضروری یک انتخابات شایسته و در طراز نظام اسلامی است و در چنین فضائی، امکان تشخیص اصلح فراهم می آید. اقدام هوشمندانه ملت ایران در انتخابات 1400 تضمین کننده آینده روشن و تحقق پیشرفت و عدالت خواهد بود.
۶. بی شک یکی از مهم ترین دغدغه های مسؤولان نظام، رفع مشکلات معیشتی و کاهش فشارهای اقتصادی بر مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر است، اما موضوع گرانی و تورم که اکثریت مردم را آزار می دهد عزم و همتی مضاعف از سوی سران محترم قوا می طلبد تا با برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر کاربردی، نسبت به مسأله اشتغال، رفع بیکاری و فقر، مبارزه با گرانی و تلاش برای تحقق عدالت اجتماعی، بیش از پیش اهتمام داشته باشند. خصوصاً با اصلاح ساختار بودجه و توقف تزریق نقدینگی از سوی دولت و بانک مرکزی و افزایش مالیات بر عایدی سرمایه و مجموع درآمد و تلاش برای ثبات قیمت ارز و هدفمندتر شدن یارانه ها.
از مردم خداجو، خیرّین عزیز و نهادهای حمایتی نیز انتظار می رود همان گونه که در ماههای گذشته در قالب طرح مواسات و کمک های مؤمنانه، یاری گر خانواده های نیازمند و آسیب دیده از کرونا یا زلزله بودند؛ با نزدیک شدن به سال نو با تمسک به آیات شریفه «وَتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَ التَّقوى» و «لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ» همچنان در مسیر فرهنگ مواسات و همدلی گام بردارند.
در خاتمه، یاد و خاطره امام راحل(ره)، شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، مدافعان حرم به ویژه سردار دلاور سپاه اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس، شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند عرصه دفاعی و هسته ای کشور و همچنین نمایندگان فقید مجلس خبرگان رهبری که در یک سال گذشته به لقاءالله پیوستند را گرامی داشته، خداوند سبحان را به خاطر وجود رهبری حکیم و فرزانه و حضور مردمی بصیر و آگاه شاکریم و اذعان داریم که حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دستاوردهای شگرف آن با حفظ محوریت ولایت فقیه و حمایت همه جانبه مردمی فداکار و با همبستگی ملی که رمز پیروزی ملت شریف ایران در همه عرصه های انقلاب اسلامی بوده است، امکان پذیر خواهد بود ان شاءالله تعالی.