گروه سیاسی: وزیر خارجه پیشین ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» ضمن تمجید از سوابق حرفهای خود برای پیشبرد سیاست کاخ سفید در منطقه خاورمیانه، به ویژه امضای توافقنامه صلح با اسرائیل موسوم به «توافقنامههای آبراهام» ابراز امیدواری کرد که جانشین وی [آنتونی بلینکن] نیز به فعالیتی که تیم وی آغاز کردند، ادامه دهد.
مایک پمپئو گفت: «ما با کشورها در سراسر خاورمیانه، آفریقا، و همینطور کشورهای اسلامی در آسیا همکاری کردیم تا به اسرائیل و به این کشورها کمک کنیم که بر روی اختلافهایی که داشتند پل بزنند و برای آنها روشن کنیم که چرا پیوستن به توافقنامههای آبراهام اقدام درستی است»؛ بطوری که آنها اکنون اسرائیل را به عنوان یک شریک مهم اقتصادی و امنیتی به رسمیت میشناسند.
وی افزود: «و من بسیار مطمئنم که آن مسیر طی شده درست است و این توافقنامههای [عادی سازی روابط با اسرائیل] به راستی تاریخی هستند… و امیدوارم که دولتی که هم اکنون در آمریکا قدرت را در دست دارد به پیشبرد آن دسته از سیاستهای ایالات متحده ادامه دهند که بر سر ارتباط این کشورها با اسرائیل مانعی ایجاد نمیکنند».
وزیر خارجه دوره ترامپ در عین حال سیاستهای دولت بایدن در قبال منطقه خاورمیانه به ویژه در حوزه مناقشه اسرائیل- فلسطین و رویکرد دیپلماتیک آن را رد کرد و گفت: «ما [دولتهای پیشین و کنونی] در اهداف مشترکی سهیم هستیم، اما آنها [دولت بایدن] اساساً با یک فرضیه متفاوت در پی تحقق آن اهداف هستند».
پمپئو با پرداختن به بحث برجام، نسبت به ازسرگیری هرگونه مذاکره با جمهوری اسلامی ایران هشدار داد و ایران را تهدیدی برای ثبات در منطقه خواند و از توافق هستهای گروه ۱+۵ با ایران موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به عنوان یک «هیولا» یاد کرد.وی افزود: «ما حکومت ایران را تا حدی منزوی کردیم که تاکنون برای هیچ کشور دیگری سابقه نداشته است. ما ائتلافی بزرگ از کشورهایی تشکیل دادیم که ایران را تهدید اصلی صلح و ثبات در خاورمیانه میدانند».پمپئو همچنین با بیان اینکه برجام «مسیری روشن» را برای تقویت برنامه هستهای داخلی ایران ایجاد کرد، گفت: اینکه تروئیکای اروپایی (اشاره به کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان) به برجام وفادارند، «مایه تأسف است».