گروه جامعه: فرماندار شهریار در دومین جلسه بررسی مشکلات بیمارستان 313 تتخوابی این شهرستان گفت: مقرر شد طی جلسه ای با حضور وزیر بهداشت و درمان، مشکلات درمانی این منطقه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز مجوزهای لازم برای حضور بخش خصوصی با مدیریت هیأت امنا کسب شود.
گسترش زندگی شهرنشینی در دنیای کنونی مشکلاتی نظیر آلودگیهای زیست محطیی، توسعه زندگی ماشینی و کم تحرکی انسانها، تصادفات رانندگی، تغذیه نامناسب ... را به دنبال دارد که موجب افزایش ابتلای انسانها به بیماریهای مختلف شده و این مساله نیازمند توسعه متوازن امکانات بهداشتی درمانی و بروز رسانی تجهیزات است از اینرو تامین امکانات بهداشتی و درمانی یکی از اولویتهای اصلی جوامع است. احداث بیمارستانهای مجهز و متناسب با جمعیت و سرانه ها یکی از نیازهای اصلی مردم و دغدغه مسئولان کشور است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، اما متاسفانه شهرستانهای استان تهران از این قاعده مستثنی بوده و توجه چندانی به سرانه های درمانی این مناطق نشده است، بطوریکه هم اکنون بسیاری از شهرستانهای این استان با کمبود امکانات درمانی و حتی فقدان بیمارستان مواجه هستند.
کلنگی که از سال 72 بر زمین مانده است!
در کنار شهرستانهای ملارد و قدس که فاقد تخت بیمارستانی هستند، شهرستانهای بهارستان، رباط کریم، اسلامشهر، شهریار و... نیز از کمبود سرانه درمانی رنج می برد، این درحالی است که بیمارستان 33 تختخوابی شهرستان شهریار با گذشت 20 سال از مراسم کلنگ زنی و برغم تاکیدات روسای جمهور وقت و دارا بودن مصوبه هیات دولت، همچنان نیمه کاره و بلاتکلیف رها شده است. بیمارستان امام خمینی (ره) شهریار در سال 72 توسط رئیس جمهور وقت کلنگزنی شد اما بعد از گذشت 20 سال تنها 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است در صورتی که تکمیل و بهره برداری این پروژه می تواند بار عظیمی از مشکلات درمانی شهریار و شهرستانهای اطراف را بکاهد چراکه هم اکنون بیمارستانهای امام سجاد(ع) و تامین اجتماعی شهریار با حجم بالایی از بیماران بومی و غیربومی شهرستانهای اطراف روبرو هستند و متاسفانه امکانات موجود پاسخگوی نیاز این بیماران نیست.
مراجعه 50 درصدی بیماران غیربومی به مراکز درمانی شهریار
شهریور ماه سالجاری بود که فرماندار وقت شهریار در زمینه کمبود امکانات درمانی این شهرستان اظهار داشت: علاوه بر کمبود مراکز درمانی در شهریار، فقدان بیمارستان در شهرستانهای مجاور نیز عامل دیگری است که موجب مراجعه بیماران غیربومی به شهریار می شود و در واقع امکانات و خدمات درمانی موجود در شهریار علاوه بر رفع نیاز جمعیت 700 هزار نفری شهرستان، باید پاسخگوی این دسته از بیماران نیز باشند. سید عباس جوهری متذکر شد: بنابر آمار ارائه شده از سوی مراجع ذیربط، بین 45 تا 50 درصد از مراجعات درمانی به بیمارستانهای شهریار، از سوی بیماران غیر بومی و خارج از شهرستان است. وی همچنین در زمینه مشکلات بیمارستان امام خمینی گفت: سال گذشته با آسیب شناسیهای صورت گرفته، مشخص شد که متاسفانه بیمارستان امام خمینی(ره) در بودجه های نهاد ریاست جمهوری تعریف نشده است، لذا با تلاش چندین ماهه ائمه جمعه، نماينده شهرستان و ديگر مسئولان، در نهایت طی سال 91 با توجه به تبصره 26، بودجه بيمارستان امام خميني (ره) براي اولين بار در رديف بودجه ملي قرار گرفت و اعتباری در حدود 30 میلیارد ریال براي ساخت اين بيمارستان در نظر گرفته شد، اما به دلیل تحريمها و كمبود اعتبارات، متاسفانه بودجه مذکور در اختيار شهرستان قرار نگرفت و اين موضوع ما را با مشكلات زيادي مواجه كرده است.
کلنگ زنی سه رئیس جمهور هم کارساز نشد
در این راستا همچنین نماینده شهرستانهای شهریار، قدس و ملارد در مجلس اسلامی عنوان کرد: سه رئیس جمهور برای کلنگ زنی بیمارستان امام خمینی (ره) شهریار در این شهرستان حضور یافتهاند و برغم کلنگ زنی این بیمارستان در دولت آقایان هاشمی،خاتمی و احمدی نژاد این بیمارستان هنوز به بهره برداری نرسیده است در حالیکه در دور سوم سفر دکتر احمدی نژاد به شهرستان، تکمیل بیمارستان 313 تخت خوابی امام خمینی(ره) به عنوان پروژه ملی مصوب و در دستور کار قرار گرفت. حسین گروسی افزود: سه الی چهار مصوبه در دولت قبلی برای تکمیل این بیمارستان تصویب شد ولی تاکنون هیچ کدام از این مصوبه ها به مرحله اجرا نرسیده و بیمارستان امام خمینی (ع) شهریار همچنان نیمه کاره باقی مانده است، شهرستانهای شهریار، قدس و ملارد با داشتن جمعیت یک میلیون و 400 هزار نفری تنها دو بیمارستان 110 تختخوابی دارد در حالی که شهرستانهای قدس و ملارد اصلا بیمارستان ندارند. این مسئول با اشاره به سرانه استاندارد تخت بیمارستانی که یک تخت به ازای هر هزار نفر است، گفت: این سرانه در شهریار برای هر چهار هزار و 200 نفر یک تخت بیمارستانی است. همچنین رئیس شبکه بهداشت و درمان شهریار چندی پیش در این خصوص به رسانه ها گفت: کلنگ زنی این بیمارستان در سال 72 بوده ولی عملیات اجرایی ساخت بیمارستان امام خمینی(ره) در آذر سال 1386 آغاز شده است که فاز اول بیمارستان با ظرفیت صد تخت و اعتبار اولیه 50 میلیارد ریال توسط خیرین آغاز شد اما پس از 30 درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل مشکلات مالی متوقف شد. جمشید واشانی ادامه داد: البته با پیگیریهای مستمر در نیمه دوم سال 1390 با تأمین اعتباری به میزان چهار هزار میلیون ریال احداث پلی کلینیک تخصصی بیمارستان از سوی خیرین تقبل و اجرای شد، اعتبار پیش بینی شده جهت تکمیل این پروژه 320 میلیارد ریال است که از این میزان 30 میلیارد ریال اختصاص داده شده و پیش بینی زمانی این پروزه نیز چهار سال است. اما با روی کار آمدن دولت جدید روزنه های امیدی به منظور تسریع در روند احداث این پروژه نمایان شد و امید می رود بالاخره چهارمین رئیس جمهور گره از مشکل این بیمارستان که به تعبیر برخیها ساختمان نیمه کاره اش به رقیبی برای آثار باستانی تبدیل شده است، بگشاید.
مشکلات بیمارستان نیمه کاره شهریار با حضور وزیر بهداشت بررسی می شود
در این راستا عصر امروز دومین جلسه پیرامون رفع مشکلات بیمارستان 313 تختخوابی امام خمینی (ره) با حضور فرماندار، نماینده خیر، مدیران فنی دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهریار، معاونین عمرانی و سیاسی فرمانداری و تعدادی از معتمدین محلی شهرستان تشکیل شد. در این جلسه همت الله هادی زاده فرماندار شهرستان با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه تکمیل این پروژه و تلاشهای صورت گرفته در گذشته، اظهار داشت: با هماهنگیهای صورت گرفته از طریق نماینده شهریار در مجلس و امام جمعه شهرستان مقرر شد طی جلسه ای با حضور وزیر بهداشت و درمان، مشکلات درمانی این منطقه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز مجوزهای لازم برای حضور بخش خصوصی با مدیریت هیأت امنا کسب شود. در این جلسه همچنین مقرر شد علاوه بر ارائه پیشنهادات کارگروه به وزیر مربوطه و اخذ مجوز برای فعالیت بخش خصوصی، هیأت امنای محلی برای پیگیری امورات بیمارستان تشکیل شده و کارشناسی لازم جهت تعیین هزینه های انجام شده، قیمت زمین و اعتبارات مورد نیاز برای ادامه پروژه حداکثر طی ده روز آتی انجام شود.