گروه سیاسی: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بسیاری از انگها از فعلیت افتاده است و نظام آموزش عالی کشور احتیاج به بکارگیری همه نیروهای نظام دارد.
به گزارش ایسنا، دكتر رضا فرجیدانا که برای پاسخ به سوال 23 نفر از نمایندگان مجلس که از وی علت عدم پایبندیاش به تعهدات در انتصاب مدیران را پرسیده بودند، گفت: از فرصتی که در اختیارم قرار دادید تا مردم را در جریان امور وزارت علوم قرار دهم سپاسگزارم.
وی با اشاره به انتصابات در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دو معاون در حوزه آموزشی و دانشجویی و دو مدیر میانی و مشاور منصوب کردهام که مورد سوال نمایندگان سوالکننده است و فقط یکی از انتصابات به ادعای نمایندگان سوالکننده به فتنه 88 نسبت داده شده است. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همان فردی که به مجلس به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات وفناوری پیشنهاد شد ولی رای اعتماد نگرفت، آیا عدم رای اعتماد به معنای عدم صلاحیت ایشان برای سایر پستها است؟
رییس مجلس پس از رای عدم اعتماد مجلس برای این فرد در سایر مسئولیتها آرزوی موفقیت کرد. بنابراین بنده از فردی که شایسته بود و سوابق طولانی در مدیریت ستادی داشت، استفاده کردم. ایشان فردی کاملا متخصص به امور وزارت علوم بوده و شائبه حضور ایشان در تشکلهای دانشجویی کاملا مردود است. فرجیدانا تصریح کرد: 105 نماینده ایشان را شایسته وزارت میدانستند و برداشتی از حضور ایشان در فتنه 88 نداشتند. بنده در کمیسیون آموزش و تحقیقات اعلام کردم و در اینجا هم اعلام میکنم اگر نهادی که در تعیین تکلیف در این مورد مسئولیت دارد، اعلام کند فردی با فتنه 88 ارتباط داشته است قطعا حکم عزل او را صادر میکنم اما تا آن زمان حجت شرعی و قانونی برای بکارگیری اصلح را دارم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری متذکر شد: بدنه وزارت و دانشجویان نمیپذیرند که فرد غیراصلح به کار گرفته شود. دغدغه بنده به عنوان سکاندار آموزش عالی جلوگیری از سلب آرامش از فضای آموزش عالی کشور است. وی با اشاره به آرامش فضای دانشجویی کشور در سال تحصیلی جاری، گفت: در ماه آذر که ماه تحرکات دانشجویی است با آرامش کامل دانشگاهها آغاز به فعالیت کردند. اجتماعات دانشجویی حاکی از حرکتهای ساختارشکنانه نبود. آیا این حقیقت دلیلی بر رد ادعاها نیست؟
فرجیدانا با بیان اینکه آیا عدم کسب رای اعتماد نشانه عدم صلاحیت است؟ گفت: عدم کسب رای اعتماد اگر نشانه عدم صلاحیت تلقی شود مطمئنا روال مجالس گذشته و این مجلس اینطور بوده که افراد در سایر سمتها مشغول به کار میشوند. بنده در مجلس ششم رای عدم اعتماد گرفتم ولی سه سال و سه ماه بزرگترین دانشگاه کشور را اداره کردم. عزیزانی هم در سمت معاون رییسجمهور یا معاون وزارتخانه که رای اعتماد از مجلس گرفته بودند مشغول کار شدند.
وی این پرسش را مطرح کرد که با وجود طرح برخی مسائل در جلسه رای اعتماد، چرا اینقدر حساسیتها زیاد است؟ حساسیتها که نه، حاشیهسازیهای زیاد در کنار این مسائل چرا وجود دارد؟ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: میخواهیم برای ارتقای علمی ایران عزیز تلاش کنیم، چرا شما میگویید فضای آموزش کشور آرام نیست؟ آیا این رفتار به مصلحت سیستم آموزشی کشور و متناسب با فضای فعلی کشور است؟
فرجیدانا گفت: با طرح شبهات فضای تعامل بین مجلس و دولت مخدوش میشود. اصل 37 قانون اساسی اصل را بر برائت گذاشته است. اگر شواهدی ارائه میشود باید نزد قاضی ارائه شود. وی یادآور شد: در دولت گفته شد از وزارت اطلاعات استعلام شده، بنده به متقاضیان سوال نامه نوشتم و گفتم اگر افرادی با نظام زاویه پیدا کنند یا در جریانهای ضدنظام دست داشته باشند یقینا آنان را برکنار میکنم اما نمیشود با ذکر چند جمله اصل برائت را زیر سوال برد و فضا را پرابهام کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بسیاری از انگها از فعلیت افتاده است، متذکر شد: در فضای فعلی احتیاج به بکارگیری همه نیروهای نظام است. عزیزان معتقدند اقتدار مجلس با این انتصابات زیر سوال رفته است اما اینجا اعلام میکنم انتصابات فقط بر اساس نظام شایستهسالاری انجام گرفته است و به محض اعلام نهادهای ذیصلاح خود را ملزم به اجرای احکام میدانم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: اگر حکم قاضی وجود ندارد آقایان حکم صادر نکنند. امانتی که به بنده سپردهاید را حمل میکنم و قطعا با عزیزان تعامل دارم. این سخن جز همدلی، همفکری و استفاده از ظرفیتهای نظام برداشت دیگری ندارد. وی ابراز امیدواری کرد: راه تعامل و همفکری بیشتر بین مجلس و دولت هموار شود.
در پایان نمایندگان با 73 رای موافق، 149 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 240 نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از دفاعیات فرجی دانا و توضیحاتش در خصوص انتصابات در این وزارتخانه قانع نشده اند. به گفته فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در جلسه امروز گزارشی از بررسی این سوال به نمایندگان ارائه کرد، درجریان رای اعتماد مجلس به فرجی دانا، وی در این کمیسیون متعهد شده بود که مدیران متخصص، متعهد و اخلاقی را در وزاتخانه متبوع خود به کارگیری کند و از به کارگیری افراد ضد نظام که کارنامه خوبی نداشته و آرامش را در دانشگاهها برهم زده اند خودداری کند.
براساس این گزارش تا کنون سه وزیر کابینه یازدهم برای پاسخ به سوال نمایندگان مجلس در جلسات علنی حضور پیدا کرده اند که از این میان طیب نیا وزیر اقتصاد و فرجی دانا وزیر علوم کارت زرد از مجلس دریافت کرده اند. طبق آئین نامه مجلس هر گاه یک وزیر سه کارت زرد از مجلس به دنبال قانع نشدن نمایندگان از توضیحات نسبت به یک سوال، دریافت کند راه برای استیضاح وی باز می شود.
جا داره به اینا گفته بشه که امثال فرجی دانا شرف و عزت رو به وزارت و مقام نمی فروشند! با سوال و استیضاح خوش باشد که خدا دل هایتان را مهر کرده... (193288)