گروه علمی: مشاهدات ۵۰۰ هزار نفر در طول چندین سال نشان داده است که مصرف منظم چای داغ با دمای بالاتر از ۶۵ درجه خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد.پروفسور ودات گرال متخصص در زمینه گوارش، تصریح کرد که این سرطان ششمین علت مرگ در جهان است (طبق منابع دیگر هشتمین). این یک بیماری جدی است. این یک پایه ژنتیکی دارد، اما عوامل محرک نیز ممکن است.
طبق مطالعات انجامشده در شرق ترکیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان، به دلیل مصرف چای و نوشیدنیهای گرم به مقدار زیاد، سرطان مری اغلب مشاهده میشود.خطر ابتلا به این بیماری در صورت سیگار کشیدن و نوشیدن مشروبات الکلی افزایش مییابد.گرال گفت: اگر افراد سیگاری زیاد چای داغ بنوشند، خطر ابتلا به سرطان دو برابر میشود و اگر الکل نیز بنوشند، پنج بار.این استاد دانشگاه توصیه کرد: اگر چای آنقدر داغ است که نمیتوان یک لیوان را با آن در دست گرفت و نوشید، سه تا چهار دقیقه قبل از نوشیدن نوشیدنی که تازه دم کرده است صبر کنید. در این حالت نباید بیش از سه تا چهار فنجان چای در روز مصرف کنید.