به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۳۱ ساعت ۱۰:۳۱
کد مطلب : ۲۶۷۲۸۶

وعده سحری را قربانی خواب بیشتر نکنید

وعده سحری را قربانی خواب بیشتر نکنید
گروه جامعه: یک دکترای تخصصی علوم تغذیه در استان یزد ضمن تاکید بر اهمیت تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان، حذف وعده غذایی سحری از سوی برخی روزه‌داران برای بیشتر خوابیدن را اقدامی نادرست و مضر برای بدن خواند.
«روح الله عیوضی» ضمن اشاره به اهمیت نحوه مصرف وعده‌های غذایی سحر و افطار در ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: اگر وعده‌های غذایی در ماه رمضان به صورت غیراصولی مصرف شود، مشکلات زیادی در مکانیزم فعالیتی بدن ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به حذف وعده‌ی ناهار و میان وعده‌ها در ایام رمضان، تاکید کرد: روزه‌داران باید حتما سه وعده غذایی خود را در ساعات بین افطار تا سحر میل کنند.این متخصص تغذیه همچنین خاطرنشان کرد: وعده غذایی صبحانه که در قالب سحری مصرف می‌شود، در ماه رمضان از اهمیت دو چندانی نسبت به ماه‌های دیگر برخوردار است ولی برخی افراد برای این که بیشتر بخوابند، وعده سحری را حذف می‌کنند که اقدام بسیار نادرستی است.

وی در این باره تصریح کرد: نخوردن سحری باعث افزایش طول مدت زمان روزه‌داری می‌شود و بدن تا زمان افطار، برای تامین مواد مورد نیاز و انرژی به وعده‌های غذایی قبلی نیاز پیدا می‌کند و با توجه به طولانی شدن ساعات روزه‌داری، احتمال کم آبی و ایجاد حس خستگی در روز بیشتر می‌شود.عیوضی همچنین اضافه کرد: حذف وعده سحری باعث می‌شود که در خوردن افطاری، زیاده‌روی شده و در نتیجه فرد با اضافه وزن ناسالم و آسیب به بدن مواجه شود.

وی در ادامه نیز گفت: برخی سعی دارند برای این که گرسنگی و تشنگی بر آن‌ها چیره نشود، فعالیتی نکنند و در طول روز بیشتر بخوابند اما باید توجه داشت که فعالیت سبک و کوتاه ورزشی در ساعات روزه‌داری بسیار مهم و مفید است.این مشاور تغذیه در مورد وعده‌ی افطار هم متذکر شد: افطاری بایستی سبک و متعادل و حاوی مواد مغذی باشد. همچنین باید توجه کرد که خوردن آرام وعده‌ی افطار به تسهیل فرایند هضم مواد غذایی در بدن کمک می‌کند.
وی با این بیان که وعده‌ی شام باید اندکی پس از افطار خورده شود، افزود: شام را می‌توان سنگین‌تر از افطار میل کرد اما نباید در صرف آن، پرخوری کرد.

وی تاکید کرد: شوری و چربی در وعده‌های رمضان، بیماری به بار خواهد آورد به همین خاطر روزه‌داران باید حتی‌الامکان از تناول غذاهای چرب و شور بپرهیزند.عیوضی همچنین توصیه کرد: روزه‌داران سعی نمایند بین وعده افطار تا شام و اندکی پس از خوردن شام، نوشیدنی به خصوص آب و میان وعده‌هایی همچون میوه را مصرف کرده و از خوردن تنقلات خودداری کنند.
برچسب ها: تغذیه ماه رمضان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها