به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۴ - ۱۵:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۳/۲۸ ساعت ۱۲:۲۰
کد مطلب : ۲۷۸۳۹۷

لغو قانون اختیارات استفاده از نیروی نظامی

لغو قانون اختیارات استفاده از نیروی نظامی
گروه بین الملل: مجلس نمایندگان آمریکا به لغو مجوز جنگ عراق که در سال ۲۰۰۲ به تصویب رسیده بود رای داد.
هواداران لغو مجوز جنگ عراق بر این باور هستند که چنین تصمیمی مانع از استناد روسای جمهوری آینده آمریکا به این مجوز برای انجام عملیات نظامی غیرمرتبط می‌شود. جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از لغو این مجوز حمایت کرده بود.به گفته طرفداران لغو مجوز جنگ عراق اتخاذ چنین تصمیمی بر آن دسته از ماموریت‌ها و عملیات نظامی آمریکا که هم اکنون در جریان است تاثیری نخواهد گذاشت. طرح لغو مجوز جنگ عراق با ۲۶۸ رای موافق در برابر ۱۶۱ رای مخالف تصویب شد.
کاخ سفید اعلام کرده است که هیچ کدام از ماموریت‌ها و عملیات نظامی فعلی آمریکا تنها با استناد به مجوز سال ۲۰۰۲ کنگره در جریان نیست.
بسیاری از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان و شماری از جمهوریخواهان در این مجلس مصوبه سال ۲۰۰۲ را «اشتباه» ارزیابی می‌کنند. به گفته‌ آنها کنگره آمریکا با این مصوبه بخش مهمی از اختیار خود در زمینه تصمیم گیری در مورد ورود به جنگ و عملیات نظامی را به رئیس جمهوری واگذار کرده است.تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان خواستار بازنگری در مصوبه سال ۲۰۰۱ کنگره برای مبارزه با تروریسم نیز شدند.
رای گیری درباره لغو مجوز جنگ عراق در مجلس نمایندگان تنها یک روز پس از اعلام آمادگی چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در مجلس سنا برای بررسی این موضوع از سوی این نهاد طی سال جاری صورت گرفت. چاک شومر روز گذشته گفت: «جنگ عراق نزدیک به یک دهه پیش تمام شد. [...] اکنون در سال ۲۰۲۱ به مجوزی که در سال ۲۰۰۲ تصویب شد نیازی نیست.»
وی افزود که لغو این مجوز مانع از «ماجراجویی نظامی» دولت‌های بعدی آمریکا خواهد شد. رهبر دموکرات‌ها در مجلس سنا به طور خاص به توجیه عملیات ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در ابتدای سال ۲۰۲۰ به کمک مجوز جنگ عراق اشاره کرد. رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده در آن زمان گفته بود که حمله پهپادی علیه سردار قاسم سلیمانی با توجه به مصوبه کنگره در سال ۲۰۰۲ «کاملا مجاز» بوده است.شماری از سناتورهای آمریکایی علاوه بر لغو مصوبه سال ۲۰۰۲ به دنبال لغو مجوز دیگری هستند که کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۱ به جورج بوش پدر، رئیس جمهوری وقت این کشور برای مقابله با اشغال کویت از سوی صدام حسین، رئیس جمهوری وقت عراق داد. برای لغو این مجوزها در مجلس سنا به آرای موافق ۶۰ سناتور نیاز خواهد بود. این در حالی است که دموکرات‌ها ۵۰ کرسی و جمهوریخواهان نیز ۵۰ کرسی این مجلس را در اختیار دارند.


 
برچسب ها: آمریکا
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها