به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۰/۲۵ ساعت ۱۳:۰۹
کد مطلب : ۲۸۲۴۳

پیش‌بینی بانک جهانی از رشد اقتصاد ایران

گروه اقتصادي: بانک جهانی در جدیدترین گزارش "دورنمای اقتصادی جهانی" پیش بینی کرد تولید ناخالص داخلی ایران یک درصد در سال جاری میلادی، 1.8 درصد در سال 2015 و دو درصد در سال 2016 رشد می‌کند.
پیش‌بینی بانک جهانی از رشد اقتصاد ایران
در گزارش نیم سالانه بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2013 منفی 1.5 درصد برآورد شده است. همچنین طبق این گزارش، تراز حساب جاری ایران از منفی 0.9 درصد تولید ناخالص داخلی برآورد شده برای سال 2013، به منفی 1.6 درصد در سال جاری میلادی، منفی 1.9 درصد در سال 2015 و منفی 2.2 درصد در سال 2016 می‌رسد. بانک جهانی پیش بینی کرده رشد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در مدت پیش بینی شده ضعیف باقی می‌ماند. طبق برآورد این موسسه مالی، این منطقه به دلیل بی‌ثباتی سیاسی و اجتماعی، در مقایسه با رشد اندک 1.5 درصد در سال 2012، به میزان یک درصد در سال 2013 کوچک شد. اما بدون در نظر گرفتن سوریه، رشد خاورمیانه و شمال آفریقا از 2.7 درصد در سال 2012 به 0.8 درصد در سال 2013 کاهش یافت. پیش بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی این منطقه 2.8 درصد در سال جاری میلادی، 3.3 درصد در سال 2015 و 3.6 درصد در سال 2016 توسعه می‌یابد. این موسسه مالی در جدیدترین گزارش خود نرخ رشد مورد پیش بینی برای اقتصاد جهانی را برای نخستین بار در سه سال گذشته به دلیل تسریع رشد اقتصادهای توسعه یافته افزایش داد و پیش بینی کرد که تولید ناخالص داخلی جهانی در مقایسه با 2.4 درصد در سال 2013، به میزان 3.2 درصد در سال جاری میلادی توسعه خواهد یافت. در گزارش قبلی بانک جهانی که ژوئن سال گذشته منتشر شد، رشد اقتصادی جهانی سه درصد در سال 2014 پیش بینی شده بود.

بانک جهانی در این گزارش اعلام کرد اقتصاد جهانی به نقطه تحول جدیدی رسیده زیرا سایه ریاضت مالی و ابهام در سیاست دیگر بر اقتصادهای توسعه یافته سنگینی نمی‌کند. این موسسه مالی رشد 2.8 درصد اقتصاد آمریکا در سال 2014 را پیش بینی کرد که بالاتر از 1.8 درصد در سال گذشته خواهد بود. رشد مورد پیش بینی برای کشورهای در حال توسعه در گزارش جدید بانک جهانی مجددا کاهش یافت و از 5.6 درصد اعلام شده در گزارش قبلی، 5.3 درصد برآورد شد. در حالیکه بازارهای نوظهور پیش از وقوع بحران مالی جهانی در سال 2008، نرخ رشد حدود 7.5 درصد را تجربه کرده بودند، در دو سال گذشته با کندترین نرخ رشد طی یک دهه گذشته روبرو شده‌اند. کشورهای توسعه یافته با قوی شدن روند رشد اقتصادی، تعدیل سیاست‌های محرک مالی خود را که در اوج بحران به اجرا گذاشته بودند، آغاز کرده‌اند. بانک مرکزی آمریکا از ماه جاری کاهش خرید اوراق قرضه را آغاز کرده با اینهمه انتظار می‌رود نرخ‌های بهره در این کشور به مدت یک سال دیگر نیز اندک باقی بماند. بانک جهانی پیش بینی کرده است که نرخ‌های بهره در سراسر جهان به تدریج افزایش پیدا کند و اختلال جزیی برای کشورهای در حال توسعه به دنبال داشته باشد. اگرچه ورود سرمایه‌های خارجی به کشورهای در حال توسعه کند خواهد شد اما انتظار می‌رود با رشد تقاضای صادرات از سوی اقتصادهای توسعه یافته، این امر جبران شود.
مرجع : ايسنا