گروه اقتصادی: سمساری مکانی برای خرید و فروش اجناس دست دوم است و عموما طرفداران خاص خود را دارد، در شرایط حال حاضر کشور و افزایش افسارگسیخته قیمت اجناس از لوازم خانگی گرفته تا البسه، امکان دارد اقبال مردم نسبت به این مکانها افزایش پیدا کند.
به گزارش ایسنا، وسعت شغل سمساری بسیار زیاد بوده و محدوده اجناسی که یک سمسار خرید و فروش میکند، بسیار گسترده است، به عنوان مثال در یک منزل چندین نوع لوازم خانگی و اجناس متفاوت وجود دارد، در منزل دیگری همین اجناس و لوازم با برندهای دیگر یافت میشود، بنابراین باید سمسار با تمامی این موارد آشنایی داشته باشد.
در حال حاضر با افزایش تولید در داخل کشور و همچنین واردات کالا از خارج از کشور، دیگر کمتر کسی به اجناس دستدوم توجه میکند، از طرفی مسئله چشم و همچشمی نیز مردم را دچار چالش کرده است، بهگونهای که خانوارها وسیلهای را خریداری میکنند و پس از مدت کوتاهی بهعلت چشم و هم چشمی نسبت به فروش یا تعویض آن اقدام میکنند که این موضوع یک هزینه هنگفت برایشان بههمراه دارد.
بهنظر میرسد خرید و فروش اجناس دست دوم باتوجه به گرانی کالا و اینکه خانوارها توانایی خرید وسیله جدید را ندارند، افزایش پیدا کرده است، خبرنگار ایسنا این موضوع را با رئیس اتحادیه خریداران اجناس دست دوم در شهرکرد در میان گذاشت، اما این مسئول در خصوص میزان خرید و فروش اجناس دست دوم در استان، پاسخ درستی نداد، از این رو به سراغ یکی از فروشندگان اجناس دست دوم در سطح شهر رفته و موضوع را از زبان وی جویا شدیم.
کاهش فروش اجناس دست دوم بهعلت گرانی کالا
محسن بنی طالبی یکی از امانتفروشان شهرکردی در خصوص وضعیت فروش سمساریها در سطح شهرکرد، اظهار کرد: در مجموع قدرت خرید کاهش یافته است و مردم سعی میکنند از وسایل قدیمی و دست دوم خود تا مدتهای زیاد استفاده کنند.وی افزود: همین موضوع تعداد فروشندگان وسایل دست دوم را در چهارمحال و بختیاری با کاهش روبرو کرده است و از طرفی دیگر متقاضیان اجناس دست دوم نیز کم هستند.
این امانتفروش درباره نحوه تعیین قیمت بر اجناس، تصریح کرد: قیمت بر اساس کارکرد و قیمت کالا تعیین میشود و فروشنده پس از سالها کار کردن توانایی تعیین قیمت بر اجناس را دارد، البته در این بین باید مشتری نیز بر سر قیمت توافق کند.بنی طالبی گفت: فرهنگ استفاده از وسایل دست دوم در صورتی در کشور باب میشود که قیمت اجناس کاهش پیدا کند، زیرا اگر اجناس گران باشند، کسی برای فروش جنس دست دوم خود تمایلی ندارد.
این فروشنده میزان خرید اجناس دست دوم توسط مردم از طریق فضای مجازی در چهارمحال و بختیاری را نامناسب ارزیابی و بیان کرد: در شهرکرد بیشتر اعتبار فروشنده مدنظر خریداران است و خرید و فروش از طریق فضای مجازی آنچنان صورت نمیگیرد.وی تاثیر سایتهایی مانند شیپور و دیوار را بر میزان فروش سمساران در چهارمحال و بختیاری منفی عنوان و اظهار کرد: باید یک کارشناس فروش بر قیمت اجناس در این سایتها نظارت کند.
این امانتفروش درباره خرید و فروش لباسهای دست دوم در چهارمحال و بختیاری تحت عنوان تاناکورا، بیان کرد: از لحاظ بهداشتی خرید و فروش البسه دست دوم صحیح نیست، معمولا این رویه در استانهای بزرگ اتفاق میافتد و خوشبختانه تاکنون این فرهنگ اشتباه وراد استان نشده است.