به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۴/۳۰ ساعت ۱۳:۲۵
کد مطلب : ۲۸۳۶۶۳

توصیه‌های مفید برای خوابیدن در گرمای شدید

توصیه‌های مفید برای خوابیدن در گرمای شدید
گروه علمی:با افزایش دما در فصل تابستان، می‌توانید با چند راهکار ساده خوابی دلپذیر را در هوای گرم تجربه کنید.همزمان با فرارسیدن فصل تابستان و افزایش گرمای هوا، خوابیدن در آرامش، ذهن افراد زیادی را به خود مشغول کرده است اما آیا راهی برای مقابله با گرمای هوا وجود دارد؟در این گزارش به برخی از این توصیه‌ها که از سوی پروفسور کوین مورگان، مدیر سابق بخش پژوهش‌های خواب دانشگاه «لوبورو» بیان شده است، اشاره می‌کنیم.
۱- نه به خواب نیمروزی
هوای گرم می‌تواند سبب شود شما در طول روز کمی احساس تنبلی کنید. این به دلیل آن است که انرژی بیشتری را برای متعادل نگه داشتن دمای داخلی بدن خود استفاده می‌کنیم. در صورتی که خواب شبانه تان آشفته است، از خواب نیمروزی بپرهیزید. هرچند شاید در صورتی که دمای هوا بالا باشد، خواب آلودی چیز جالبی به نظر برسد؛ اما سعی کنید خوابتان را برای موقع شب ذخیره کنید.
۲- زمان بندی
گرما ممکن است شما را ترغیب کند که عادت‌ها و رفتار‌های معمول روزمره خود را تغییر دهید. بهتر است این کار را نکنید؛ زیرا ممکن است خواب شما را مختل کند. سعی کنید به زمان خواب معمول خود پایبند باشید و همان کار‌هایی را که معمولاً قبل از خواب انجام می‌دادید، انجام دهید.
۳- سعی کنید بدن خود را خنک نگه دارید
اصول گفته شده را به خاطر بسپارید. گام‌های ضروری را برای اطمینان از پایین نگه داشتن دمای اتاق تان به میزان توان در طول شب به انجام رسانید. در طول روز پرده‌ها را بکشید تا نور خوشید به داخل اتاق تان نفوذ نکند. مواظب روزنه‌هایی که از آن‌ها نور خورشید وارد می‌شود، باشید تا دیگر زمینه‌ای برای هوای گرم نباشد. به هنگام خواب تمام پنجره‌ها را باز کنید تا نسیم تازه به مکان خواب شما برسد.
۴- رختخواب
رختخواب خود را تا جای ممکن کاهش دهید؛ اما مطمئن شوید که برخی ملحفه‌ها را در نزدیکی خود دارید. از ملحفه‌های پنبه‌ای استفاده کنید؛ چرا که برای جذب غرق مفید است. فراموش نکنید که درجه حرارت در اتاق خواب شما و درجه حرارت بدن شما در طول شب کاهش می‌یابد؛ بنابراین اگر در طول شب احساس سرما کنید، ممکن است از خواب بیدار شوید.
۵- پنکه
استفاده از پنکه، حتی پنکه‌ای کوچک، می‌تواند در هوای گرم تفاوت ایجاد کند؛ به خصوص اگر رطوبت در هوا وجود داشته باشد. پنکه‌ها و فن‌ها می‌توانند سبب تبخیر عرق شوند و سبب می‌گردند تا بدن شما دمای داخلی متعادل خود را حفظ کند. اگر پنکه ندارید، سعی کنید بطری‌های خود را با آب یخ پر کنید. گزینه دیگر آن است که برخی از جوراب‌های تمیز خود را به شکلی بهداشتی در یخچال قرار دهید و زمانی که کاملا خنک شد، آن‌ها را بپوشید. این کار باعث می‌شود تا دمای بدن تان پایین آید.
۶- حفظ رطوبت بدن
در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید. اما از نوشیدن آب زیاد پیش از خواب اجتناب کنید. شما نمی‌خواهید از تشنگی از خواب بپرید؛ اما قعا هم نمی‌خواهید تا در ساعات اولیه خوابتان برای رفتن به دستشویی مجبور به بیدار شدن از خواب شوید.
۷- مراقب نوشیدنی خود باشید
از نوشیدنی‌های گازدار بپرهیزید. بسیاری از آن‌ها دارای میزان بالایی از کافئین هستند. این ماده، ماده‌ای تحریک کننده برای دستگاه عصبی مرکزی است و هوشیاری بیشتری برای ما ایجاد کرده و ما را بیدار نگه داشته و در خواب مان اختلال ایجاد می‌کند.
۸- آرامش خود را حفظ کنید
اگر به سختی به خواب می‌روید، بلند شوید و خود را با چیزی آرامش بخش مشغول کنید؛ به مانند مطالعه و یا نوشتن. حتی می‌توانید لباسهایتان را مرتب کنید اما مراقب باشید با تلفن همراه خود بازی نکرده و یا از بازی‌های کامپیوتری استفاده نکنید. بدانید نور آبی (موجود در تلویزیون‌ها و تلفن‌های همراه) خواب آلودگی ما را کم کرده؛ همچنانکه بازی‌های ویدئویی و کامپیوتری خواب را از شما دور می‌کنند. زمانی که با مطالعه و یا ... احساس خواب آلودگی کردید به رختخواب برگردید.
۹- به فرزندان خود فکر کنید
نوزادان معمولاً عمیق می‌خوابند، اما نسبت به تغییر در یا عادت‌های خانواده بسیار حساس هستند. سعی کنید زمان خواب و زمان دوش خود را حفظ کنید و به دلیل گرما آن‌ها را تغییر ندهید.
آیا دمای بالا بر عملکرد تأثیر می‌گذارد؟
طبق برخی از نکات بهداشتی، توصیه می‌شود به عنوان بخشی از عادت‌های خواب، با آب گرم دوش بگیرید. اما اطمینان حاصل کنید که آب سرد نیست؛ زیرا این امر گردش خون را تحریک می‌کند؛ چرا که بدن در تلاش است دمای خود را حفظ کند.کودکان خردسال نمی‌توانند به شما بگویند گرمشان است و یا اینکه سردشان است؛ بنابراین مهم است مراقب درجه حرارت بدن کودکان خود شوید. آن‌ها در صورتی که دمان بدنشان بین ۱۶ تا ۲۰ درجه سانتی گراد باشد، غرق خواب می‌شوند.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها