گروه سیاسی: یک استاد حوزه علمیه قم گفت: اگر هیاتها و عزاداریها نباشند، نشانی از دین و حوزه و روحانیت نخواهد ماند و ما دست تکتک منبریها و مداحان را به گرمی میفشاریم.
آیت الله محمدجواد علوی بروجردی ، با بیان این که عاشورا و مرجعیت امروز باعث بقای شیعه شده است افزود: آنچه باعث بقا شده است، یادآوری آنچه بر سیدالشهدا و اصحاب ایشان گذشته است، می باشد و رویارویی فضیلت و رذیلت در عاشورا بیش از هر چیز خود را نشان می دهد.سیدالشهدا(ع) به اطرافیان خود توصیه کردند که آنچه در کربلا می گذرد را نقل کنند و حتی کسانی را برای این کار تعیین کردند.اگر این ناقلین و حکایت های کربلا نبود، این رویداد فراموش می شد، اما اگر کارهای حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) نبود، عاشورا ماندگار نمی شد.
وی ادامه داد: ائمه بر این پافشاری کرده اند که عزاداری باید دائم تکرار شود و این ذکر مصیبت ها خاص ایام محرم نبود، امام صادق(ع) در هر بهانه ای عزای امام حسین(ع) را برپا می کردند.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: نقل قضایای کربلا و روایت آنچه که در کربلا گذشته است، از ابتدا در بین ائمه ما و بعد در بین علما موضوعیت داشته است. مقتل خوانی از کارهای مهمی بود که در گذشته بسیار انجام می شد و خوشبختانه در قم هم این کار در حال انجام است و امیدواریم این توسعه وسیع و سراسری باشد؛ البته در عراق این کار توسعه بیشتری دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه در جاهای زیادی مردم تجمع می کنند و هیچ اعتراضی به این موضوع نیست، اما به محض اینکه هیئات برگزار می شوند، از طرف های مختلف هجمه وارد می شود؛ البته که رعایت موارد بهداشتی ضروری است، اما نباید دستگاه امام حسین(ع) را تضعیف کنیم.بنده با اینکه بیان می شود که نباید روضه مکشوف خوانده شود مخالف هستم، چرا که این هایی که بیان می شود، خیلی کمتر از اتفاقاتی است که رقم خورده است.