به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۱ - ۰۸:۲۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۵/۲۸ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب : ۲۸۸۷۷۳

طالبان؛ معضلی برای شبکه‌های اجتماعی

طالبان؛ معضلی برای شبکه‌های اجتماعی
گروه بین الملل: شبکه‌های اجتماعی باید با طالبان چگونه برخورد کنند؟ فیسبوک فعالیت آنها را ممنوع کرده، اما توئیتر با طالبان مماشات می‌کند. طبقه‌بندی  طالبان به عنوان یک گروه تروریستی تعامل با آن را چالش‌برانگیز کرده است.    
امرسون بروکینگ از اندیشکده آتلانتیک واشنگتن گفت: سال ۲۰۰۱ که آمریکا به افغانستان لشکرکشی کرد اینترنت در این کشور وجود نداشت و شهروندان انگشت‌شماری تلفن همراه داشتند.
او می‌افزاید اکنون چهل درصد شهروندان افغانستان به اینترنت دسترسی دارند، ۹۰ درصد از تلفن همراه استفاده می‌کنند و طالبان مدت‌هاست ظرفیت شبکه‌های اجتماعی را درک کرده و در مهم‌ترین آنها حضوری فعال دارد.
سرویس خبری شبکه اول تلویزیون آلمان تاگس‌شاو در گزارشی به این موضوع پرداخته و از قول امرسون بروکینگ نوشته است، طالبان از سال ۲۰۱۵ در شبکه‌های واتساپ و تلگرام فعال شدند و از سال ۲۰۱۷ با استفاده از الگوی گروه تروریستی داعش به انتشار وسیع ویدئوهای تبلیغاتی می‌پردازند.
به گفته او گروه طالبان از سه سال پیش به شکل گسترده‌ای به انتشار خبرهای جعلی (Fake News) اقدام می‌کنند و این کاری است که کشورهایی مانند چین و روسیه نیز در پیش گرفته‌اند.
بنابر این گزارش غول‌های ارتباط‌های دیجیتالی به این پرسش که آیا و چگونه با حساب‌های کاربری وابسته به طالبان برخورد می‌کنند، پاسخ‌های کاملا متفاوتی می‌دهند.
پاسخ یوتیوب، زیر مجموعه شرکت گوگل به این پرسش سربسته است؛ این پلتفرم ویدئویی با اشاره به این که دولت ایالات متحده طالبان را یک گروه تروریستی طبقه‌بندی کرده می‌گوید ویدئوهای آنها را حذف می‌کند و توضیح بیشتری نمی‌دهد.رفتار توئیتر با طالبان کاملا متفاوت است؛ حساب کاربری سهیل شاهین، سخنگوی طالبان در توئیتر ۳۵۰ هزار دنبال‌کننده دارد و مسئولان این پلتفرم در سان فرانسیسکو می‌گویند تا زمانی که او دعوت به اعمال خشونت نکرده، می‌تواند به انتشار پیام‌های کوتاه خود ادامه دهد.
شرکت فیسبوک در مقابل  طالبان سیاست سخت‌گیرانه‌ای دارد؛ حساب‌های کاربری اعضای طالبان هم در فیسبوک ممنوع هستند و هم در شبکه‌های زیر مجموعه آن مانند واتساب و اینستاگرام.
به گزارش تاگس‌شاو، آدام موسری، رئیس شبکه اینستاگرام می‌گوید به هیچ وجه به طالبان اجازه حضور در این شبکه داده نمی‌شود و تمام پست‌های مرتبط با طالبان حتی آنها که به طور کلی با این گروه ارتباط داشته باشند حذف می‌شوند.
فیسبوک به تازگی یک گروه در واتساپ را حذف کرد که طالبان برای شهر کابل راه‌اندازی کرده بودند. ظاهرا قرار بوده شهروندان موارد غارتگری و اعمال خشونت را از طریق این گروه اطلاع‌رسانی کنند.در همین حال این واقعیت نیز وجود دارد که شناسایی حساب‌های کاربری مرتبط با طالبان برای این شبکه پیام‌رسان کار ساده‌ای نیست.
پیام‌ها در واتساپ به شکل سراسری رمزگذاری شده‌اند و این شبکه برای شناسایی کاربران فقط می‌تواند به عکس‌ها، پروفایل و اطلاعاتی که آنها درباره خود ارائه می‌کنند رجوع کند.
امرسون بروکینگ معتقد است اگر به گذشته نظر کنیم شبکه‌های اجتماعی مانند واتساپ، توئیتر و یوتیوب حتی در برآمدن تروریست‌هابه آنها یاری رسانده و مشروعیت داده‌اند.
او می‌گوید شبکه‌های اجتماعی به طالبان امکان دادند پیروزی‌ها و پیشروی‌های خود را جشن بگیرند و افزون بر این از مدت‌ها پیش اجازه دادند که طالبان خود را نه تنها به عنوان دولت در سایه بلکه به عنوان دولت قانونی و مشروع افغانستان معرفی کنند.این کارشناس علوم سیاسی تاکید می‌کند، اکنون برای بسیاری از شهروندان افغان این موضوع اهمیت دارد که بتوانند هر چه سریع‌تر اطلاعات شخصی خود را از فضای مجازی حذف کنند زیرا این یکی از اولین جاهایی است که نیروهای طالبان برای کنترل افراد سراغ آن می‌روند.
بر این اساس و با توجه به تجربه اعمال خشونت‌آمیز طالبان در دوره حکومت بر افغانستان، مسائل ساده‌ای مانند سابقه اقامت در کشورهای غربی یا ارتباط و دوستی با افرادی در آمریکا یا اروپا می‌تواند برای شهروندان افغان مخاطره‌آمیز باشد.در این میان این پرسش مهم نیز وجود دارد که اطلاعات شخصی مربوط به افراد در ماشین‌های جستجو مانند گوگل تا چه حد می‌تواند در زمانی کوتاه کاملا حذف شوند؛ در این باره تردیدهای جدی وجود دارد.


 
برچسب ها: طالبان
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها