گروه بین الملل: شرکتهای چینی آماده سرمایه گذاریهای واقعی و حمایتهای فنی در نتیجه خروج آمریکا از افغانستان هستند.
مقامهای چینی گفتهاند تهدید جدی تحریمهای غربی احتمالا برنامههایشان برای سرمایهگذاری در افغانستان را تحت الشعاع قرار میدهد. پکن به شدت روی این قضیه حساب کرده که طالبان بتواند یک دولت با ثبات و میانهرو تشکیل دهد تا این مساله به یکپارچگی اقتصادی منطقهای منجر شود.
"یو مینگهویی"، مدیر کمیته ترغیب تجاری و اقتصادی چین-کشورهای عربی گفته که تجار چینی یک توافق بزرگ با افغانها از جمله طالبان به دست آوردهاند و این گروه شبهنظامی قول داده که از سرمایه گذارهای چینی حفاظت کند چون هرکسی که پس از خروج ناتو در افغانستان بماند، به افغانها کمک میکند.
روزنامه گلوبال تایمز همچنین با بسیاری از کارآفرینان گفتگو کرده و به این نتیجه رسیده که آنها نسبت به تحریمهای غربی مصون هستند، اما اگر روابط بین کابل و ایالات متحده و بریتانیا همچنان رو به وخامت بگذارد، میتواند سرمایهگذاری بیشتر را به اندازه کافی به خطر بیندازد و برخی از تجار را منصرف کند.
"چیان فنگ"، مدیر اداره تحقیقات در موسسه استراتژی ملی در دانشگاه " چینهوا" نیز گفت: هزار کار در انتظار انجام در افغانستان وجود دارد از جمله بازسازی و گسترش تقریبا هر نوع زیرساخت، از ارتباطات گرفته تا حمل و نقل، استخراج مواد معدنی و کشاورزی که چین به طور منحصر به فردی در آن سرمایهگذاری زیادی کرده است.
اخیرا نیز سهیل شاهین، سخنگوی طالبان نیز گفته که سرمایه گذاری پکن در آینده از سوی طالبان استقبال میشود. ما باید کشورمان را احیا کرده و برای مردم شغل ایجاد کنیم. ما به سایر کشورها نیاز داریم.