گروه اقتصادی: زمزمههای خاموشی همچنان ادامه دارد. اگرچه از همان روزهای گرم تابستان که مدام برق مناطق مختلف کشور قطع میشد، هرازگاهی صحبت از احتمال قطعی برق در زمستان نیز مطرح بود، اما از دو روز گذشته که وزیر نفت از کاهش ۳۰ درصدی ذخیره سوخت نیروگاه ها و تلاش برای افزایش ذخیره سوخت مایع آن ها خبر داده نگرانیهایی درباره تامین برق زمستان به وجود آمده و اذهان عمومی دوباره درگیر یکی از سادهترین نیازهای اولیه خود شده است.
محسن طرزطلب - مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: «هر هفته و یا هر دو هفته یکبار جلساتی را با بخشهای مختلف وزارت نفت برگزار میکنیم و در حال انجام هماهنگی هستیم که در زمستان پیش رو با مشکل مواجه نشویم و یا میزان مشکلات بسیار کم باشد». «درحال پر کردن ذخایر سوخت مایع نیروگاهها هستیم تا اگر در زمستان با افت فشار گاز مواجه شدیم بتوانیم از سوخت مایع استفاده کنیم. امیدواریم در زمستان خاموشی نداشته باشیم، برنامهریزیها از یک ماه پیش آغاز شده تا مشکلی ایجاد نشود و یا اگر مشکلی به وجود آمد محدود باشد».
رخشانی مهر - معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: «احتمال وقوع خاموشیها در زمستان هم وجود دارد اما از هم اکنون در تلاش هستیم تا با اعمال مدیریت از این موضوع فاصله بگیریم». «برنامهریزی برای تامین برقی یک مساله پیوسته بوده و از هم اکنون بحث تامین برق سال آینده و پیش بینی مصرف برای سال آینده و سال های آتی در حال انجام است، همینطور برای زمستان امسال نیز برنامه ریزی تامین برق را از هم اکنون آغاز کردیم چراکه ممکن است مصرف گاز در بخش خانگی محدودیت های سال گذشته در صنعت برق را منجر شود که در حال برنامه ریزی برای این مساله هستیم».
وی گفت «سوختهای مایع درحال بارگیری هستند و این ظرفیت ها تکمیل می شود، این مساله جزو برنامههای وزارت نیرو بوده که از سمت شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در حال پیگیری است تا مشکل خاصی برای زمستان ایجاد نشود».«بحران انرژی در زمستان اختصاص به یک کشور و منطقه ندارد و اگر بخشهای تامین کننده انرژی مثل سوخت مایع و گاز و زارت نیرو سنکرون عمل نکنند و مشکلی در این زمینه به وجود آید ممکن است محدودیتهایی اعمال شود اما در تلاش هستیم که این اتفاق نیفتد».