دكتر «حبیبالله پیمان» با تایید خبر درگذشت مرحوم میناچی اظهار داشت: وی از مدت ها قبل دچار عارضه قلبی بوده و در یکی از بیمارستان های تهران بستری بود. به گفته وی، مراسم تشییع، خاکسپاری و یاد بود در حسینیه ارشاد برگزار میشود. مرحوم میناچی از یاران و همراهان دکتر علی شریعتی و از مؤسسان حسینیه ارشاد بود و تا پایان عمر عهده دار سمت مدیریت حسینه ارشاد بود. میناچی از جمله افرادی بود که در تهیه پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی نقش داشت. گرچه آن پیش نویس توسط مجلس خبرگان قانون اساسی کنار گذاشته شد و قانون اساسی فعلی ایران با تفاوتهای اساسی با پیش نویس قبلی به تصویب رسید.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل دولت موقت، ناصر میناچی در کابینه مهندس بازرگان سمت «وزارت تبلیغات و جهانگردی» را عهده دار شد و به دلیل تعلق خاطرش به نام حسینه ارشاد، نام این وزارتخانه را به وزارت «ارشاد ملی» تغییر داد. با این حال امورات مربوط به عرصه فرهنگ و هنر(تولیدات ادبی و هنری) در آن زمان زیر مجموعه وزارتخانه تحت امر میناچی نبود و عهده دار آن وزارت آموزش عالی بود. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی حسینه ارشاد یکی از مراکز اصلی مبارزه نیروهای مذهبی با رژیم شاه بود. سخنرانی های معروف دکتر علی شریعتی و آیت الهه مطهری نام این حسینه را بر سر زبانها انداخت.
میناچی که 82 سال سن داشت امروز شنبه 5 بهمن با زندگی خداحافظی کرد. پیکر وی بنا بر وصیتش در حیات حسینیه ارشاد و در کنار مرحوم همایون دیگر بنیانگذار حسینیه ارشاد دفن خواهد شد. مرحوم میناچی یکی از اعضای شورای تهیه پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بود. جلسات این شورا نیز در جسینه ارشاد برگزار میشد.
خاطرات ناصر میناچی از آخرین دیدار با شریعتی
در سمینار «شریعتی؛ دیروز، امروز، فردا» در سیامین یادمان دکتر علی شریعتی در خرداد سال 86 كه با حضور چهرههای علمی و سیاسی در حسینیه ارشاد برگزار شد، ناصر میناچی از آخرین دیدار خود با دكتر علي شریعتی خاطرهاي تعريف كرد. این سمینار با حضور چهرههایی همچون مرحوم عزتالله سحابی، محمد ملکی، حسین رفیعی، احسان شریعتی، سوسن شریعتی، فاطمه گوارایی و جمعی از اساتید دانشگاه و دانشجویان در حسینیه ارشاد برگزار شد، و در ابتدای آن «ناصر میناچی»، سخنرانی کرد.
مدیر موسسه حسینیه ارشاد و از نزدیکان شریعتی به آخرین شب زندگی او اشاره کرد و گفت: آن شب در اتاق کوچک زیر شیروانی با هم نشسته بودیم و از محنتها و غمهای یکدیگر با هم گفتوگو میکردیم. این گفتوگو به قدری دردناک بود که من و مرحوم شریعتی با هم اشک میریختیم. وی افزود: شریعتی در آخرین شب زندگیاش از دوستانی که به ظاهر دوست اما در واقع دشمن بودند، صحبت کرد. وی از یکی از روزنامهها گله داشت که چرا برخی مقالاتش را به گونهای چاپ کردند که القا شود، شرط آزادی دکتر از زندان چاپ آن مقالات بوده است. میناچی تصریح کرد: حق دکتر شریعتی این بود که امروز در ایران کنار مرقد مطهر امام رضا(ع) دفن شده بود اما این مساله که از وصایای ایشان است، هنوز محقق نشده و جای تاسف دارد.