گروه بین الملل: فرمانده سنتکام، حمله پهپادی آمریکا به یک خودرو نزدیک فرودگاه کابل را یک "اشتباه تراژیک" خواند و بابت آن عذرخواهی کرد. گمان میرفت این خودرو حامل مواد منفجره است و قصد حمله به فرودگا کابل را دارد.
ژنرال کنت مککنزی، اعلام کرد که در حمله پهپادی امریکا در نزدیکی فرودگاه کابل در اواخر ماه اوت، به جای تروریستهای داعش خراسان، شهروندان غیرنظامی کشته شدهاند.
او این حمله را "یک اشتباه تراژیک" خواند و گفت بررسیها نشان داده در اثر این حمله پهپادی تا ۱۰ شهروند بیگناه که هفت کودک در میان آنها بودهاند، کشته شدهاند. به گفته ژنرال مککنزی، بسیار نامحتمل است که خودروی مورد حمله واقعشده و افراد کشتهشده تهدیدی برای نیروهای آمریکایی یا وابستگان به گروه تروریستی داعش خراسان و یا در ارتباط با این گروه بوده باشند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به خانوادههای کشته شدگان در این حمله تسلیت گفت و اظهار داشت: «ما عذرخواهی میکنیم و تلاش میکنیم تا از این اشتباه وحشتناک درس بگیریم.» او همچنین دستور بررسی این موضوع را داده که حملات پهپادی بعدی تا چه حد باید تغییر کند.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان در نیمه ماه اوت، آمریکا و متحدان بینالمللیاش عملیات خروج نیروهایشان و شهروندان غیرنظامی این کشورها را از افغانستان آغاز کردند. در میانه این عملیات در اواخر ماه اوت، در جریان یک حمله انتحاری از سوی گروه داعش خراسان که با طالبان در تقابل است، دهها شهروند افغان و نیز ۱۳ سرباز آمریکایی کشته شدند.
پس از این حمله و در واکنش به آن ارتش آمریکا در یک حمله پهپادی در ننگرهار دو فرمانده عالیرتبه داعش را کشت. همچنین روز ۲۹ اوت در نزدیکی فرودگاه کابل با پهپاد به یک خودرو که گمان میرفت متعلق به داعش خراسان است حمله کرد. گفته شد که این خودرو قصد حمله انتحاری به فرودگاه کابل را داشته است.پس از این حمله، رسانهها گزارش دادند که تعداد زیادی شهروند غیرنظامی در اثر این حمله پهپادی کشته شدهاند. دولت آمریکا این خبر را مستقیما تکذیب نکرد و دستور بررسی این موضوع را داد.
ژنرال مککنزی با ارائه جزییات، جریان این حمله را شرح داد. او نقشهای را نشان داد که بر روی آن حرکت خودروی مورد حمله قرار گرفته مشخص شده بود. فرمانده سنتکام از یک "حمله شتابزده" صحبت و درعین حال تاکید کرد که این خودرو هشت ساعت تحت نظر بوده و نگرانی زیادی در این باره که خودرو به سمت فرودگاه کابل برود، وجود داشته است. همه اینها در شرایطی رخ داده که آمریکا در اخرین روزهای خروج از افغانستان احتمال حملات بیشتر را بسیار بالا میدانست.مککنزی بابت این "تخمین اشتباه و غمانگیز" عذرخواهی کرد اما در عین حال از حملات پهپادی علیه تهدیدهای احتمالی دفاع و تاکید کرد که این حملات نوعی دفاع شخصی است. او در پاسخ به سوالی درباره پرداخت غرامت گفت که باید این موضوع بررسی شود اما از پاسخ مستقیم طفره رفت. با این حال تاکید کرد: «به عنوان فرمانده، من مسئولیت این حمله را که نتیجهای غمانگیز داشت به طور کامل میپذیرم.»
آخرین گروه نیروهای آمریکایی پایان ماه اوت افغانستان را ترک کردند. بدین ترتیب حضور ۲۰ ساله آمریکا و نیروهای همپیمانش در افغانستان پایان گرفت. خروج شتابزده و بدون برنامه این نیروها از افغانستان، دولت جو بایدن را به شدت زیر فشار برده است. حالا با اقرار به اشتباه بودن حمله پهپادی در نزدیکی فرودگاه کابل، وضعیت برای واشنگتن سختتر میشود.