به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۸:۵۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۷/۰۳ ساعت ۱۲:۳۳
کد مطلب : ۲۹۶۰۵۰

صنایع شیلاتی ضامن امنیت سلامت

صنایع شیلاتی ضامن امنیت سلامت
گروه اقتصادی: رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: همانگونه که «اگری بیزینس» به اقتصاد و تولید کشاورزی می انجامد، در صنایع شیلاتی هم شاهد تحول عظیمی هم در امنیت غذایی و هم در امنیت سلامت خواهیم بود.
 
دکتر محمود بهمنی در حاشیه راه اندازی خط تولید جدید مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان کشور در بندرانزلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی را دارای ساختار دولتی و هیئت امنایی دانست و اظهار کرد: تلاش های زیادی صورت گرفت تا توانستیم مجوزهای لازم را جهت احیای این مرکز از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کسب کنیم.

وی با تاکید بر لزوم اخذ حمایت متولیات امر از شیلات و توسعه مصرف فراورده های شیلاتی در کشور، افزود: طی دو سال متوالی شرکت های مختلفی وارد مزایده شدند و در نهایت شرکت ۲۱ بیضا که یکی از شرکت های بزرگ و خوش نام کشور در عرصه تولید مواد غذایی، خوراک دام، طیور و آبزیان و پرورش ماهی است، برنده مزایده شد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، میزان تولید آبزیان شامل صید و آبزی پروری در سال ۹۸ را بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن دانست که ۷۰۰ هزار تن مربوط به صید و ۵۰۰ هزار تن مربوط به آبزی پروری است و گفت: در سند امنیت غذایی که با کم مجلس شورای اسلامی در حال نهایی شدن است، میزن تولید آبزیان در سال جاری یک و نیم میلیون تن در نظر گرفته شده که سهم صید و صیادی به خاطر شرایط خاص آن افزایش نیافته، اما شاهد افزایش بیش از ۲۰۰ هزار تنی سهم آبزی پروری معادل ۸۰۰ هزار تن هستیم.

بهمنی، با بیان اینکه سهم سرانه مصرف آبزیان از ۱۳ کیلوگرم در سال ۹۹ به ۱۴ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید، خاطرنشان کرد: فرآوری آبزیان و تولید محصولات جنبی و فرآوری شده یک زنجیره ارزش است و لذا می توانیم آخرین چرخه تولید شیلاتی را فرآوری و تولید مواد بیولوژیک بدانیم؛ همانگونه که «اگری بیزینس» به اقتصاد و تولید کشاورزی می انجامد، در صنایع شیلاتی هم شاهد تحول عظیمی هم در امنیت غذایی و هم در امنیت سلامت خواهیم بود.

وی پروتئین ماهی را یکی از باارزش ترین مواد غذایی دانست و عنوان کرد: کمیسیون کشاورزی مجلس باشد به موضوعات مرتبط با شیلات و آبریان توجه ویژه ای داشته باشد، زیرا در صورت تحقق تولید یکی و نیم میلیون تنی در سال ۱۴۰۰ می توانیم علاوه بر تضمین امنیت غذایی و سلامت، سهم بسزایی در اشتغال و رونق اقتصاد شیلاتی برای کشور داشته باشیم.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با بیان اینکه مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان می تواند به عنوان سانتر مطالعات فرآوری آبزیان کشور تلقی شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پژوهشکده هایی در جنوب و سایر مناطق دریای خزر داریم. امیدواریم بتوانیم از فرصت شکوفایی اقتصاد شیلاتی کشور به ویژه در سال هایی که با تحریم های ظالمانه مواجه هستیم، استفاده کنیم.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها