گروه علمی: تحقیقات جدید نشان میدهد رژیمهای کم کربوهیدرات با مقدار زیادی چربی اشباع نشده مانند ماهی قزل آلا و آووکادو ممکن است از سلامت قلب حمایت کنند. رژیمهای کم کربوهیدرات و پرچرب ممکن است کمتر از آنچه تصور میشد برای سلامت قلب خطرناک باشد.یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که کربوهیدرات کم و مقدار زیادی چربی اشباع نشده میخورند، مقاومت به انسولین و همچنین سطح کلسترول را بهبود بخشیده اند.
برخلاف ترسهای قدیمی در مورد خطرات سلامتی ناشی از خوردن بیش از حد چربی، برخی از رژیمهای کم کربوهیدرات در واقع ممکن است برای قلب مفید باشند.بر اساس مطالعهای که در ۲۸ سپتامبر در The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، رژیمهای غنی از چربیهای اشباع نشده مانند ماهیهای چرب، روغن زیتون و آجیل ممکن است به کاهش کلسترول و تثبیت قند خون کمک کند.
محققان بیمارستان کودکان بوستون، دانشگاه ایالتی فرامینگهام و دانشکده پزشکی هاروارد یک آزمایش تغذیهای تصادفی کنترل شده را انجام دادند تا ببینند رژیمهای کم کربوهیدرات چگونه میتوانند بر نشانگرهای مقاومت به انسولین و سلامت قلب تأثیر بگذارند.محققان دریافتند که کاهش کربوهیدراتها با بهبود قابل ملاحظهای در اندازه گیری مقاومت به انسولین، توانایی بدن در پاسخ به هورمون انسولین برای مدیریت سطح قند خون، یک عامل کلیدی در ارتباط است.
رژیمهای کم کربوهیدرات همچنین هیچ علامتی از عوارض جانبی رژیم غذایی پرچرب نشان ندادند. در حقیقت، معیارهای سلامت قلب مانند سطح کلسترول، فشار خون و تری گلیسیرید ثابت یا بهبود یافته است.این نتایج نشان میدهد که رژیم کم کربوهیدرات و پرچرب ممکن است مزایای امیدوارکنندهای برای سلامت کلی داشته باشد و کمتر از آنچه قبلاً تصور میشد خطرناک باشد.
پیش از این، کارشناسان هشدار داده بودند که رژیمهای کم کربوهیدرات و کتو با چربی اشباع بالا ممکن است برای سلامتی خطرناک باشد. رژیمهای کم کربوهیدرات و کتو با توجه به محبوبیت آنها در سالهای اخیر بحث برانگیز بوده است، زیرا متخصصان تغذیه و پزشکان در مورد خطرات سلامتی خوردن بیش از حد چربی ابراز نگرانی کرده اند. چربیهای اشباع شده در غذاهایی مانند کره، بیکن، تخم مرغ، لبنیات پر چرب و گوشت قرمز با سطوح بالاتر LDL یا کلسترول "بد" و افزایش خطر بیماریهای قلبی مرتبط است.
با این حال، شواهد فزاینده نشان میدهد رژیمهای کم کربوهیدرات میتواند برای کاهش وزن و کنترل دیابت موثر باشد.با این حال، محققان خاطرنشان کردند که از این مطالعه مشخص نیست که آیا رژیمهای محدود کننده کم کربوهیدرات، مانند رژیمهایی با ۱۰ or یا کمتر از کالری روزانه از کربوهیدراتها، ممکن است برای سلامت قلب خطرناک باشند. این مطالعه همچنین بررسی نکرد که چگونه رژیم کم کربوهیدرات میتواند بر برخی از افراد در معرض خطر تأثیر بگذارد، زیرا شرکت کنندگان نسبتاً سالم بودند و از ابتدا کلسترول پایینی داشتند. منابع چربی اشباع نشده مانند ماهی و روغن زیتون با سبک زندگی مانند رژیم مدیترانهای با مزایای سلامتی مرتبط هستند.
بخشی از مزایای کربوهیدرات کم، در این و سایر مطالعات، ممکن است به دلیل چربی اشباع نشده موجود در غذاهایی مانند آجیل، دانهها، آووکادو، روغن زیتون و ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد باشد.
شرکت کنندگان در این مطالعه حدود دو سوم چربی رژیم غذایی خود را به شکل منابع چربی اشباع نشده مصرف کردند. تحقیقات دیگر نشان داده است که رژیمهای غذایی با چربیهای اشباع نشده بالا، مانند رژیم مدیترانهای، با مزایای سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت مرتبط است.