به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۰۳ ساعت ۱۱:۳۲
کد مطلب : ۳۰۱۱۷۷

نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند

نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند
گروه اقتصادی: مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر توانستیم در تولید چغندرقند به موفقیت‌های قابل توجهی دست بیابیم. بطوریکه سطح زیرکشت این محصول به دلیل کم آبی کاهش پیدا کرد اما تولید روند صعودی به خود گرفت.به گزارش ایلنا، پیمان حصادی  با نامناسب خواندن نرخ مصوب شورای قیمت گذاری برای خرید تضمینی چغندر قند، گفت: نرخ هزار و 473 تومان برای خرید چغندرقند 1401 اعلام و مصوب شد.

این مقام مسئول بابیان اینکه این نرخ نارضایتی کشاورزان را به همراه آورد و از سوی ما نیز تایید نشده است، افزود: این نرخ با توجه به هزینه‌های تولید محاسبه نشده است و از سوی دیگر قیمت آن نسبت به محصولات رقیب مناسب نیست. هر ساله 25 درصد قیمت گندم برای چغندرقند در نظر گرفته می شد این در حالیست که این نرخ در سال جاری به 18 درصد رسیده است.وی با اشاره به بالا رفتن قیمت جهانی شکر، خاطر نشان کرد: افزایش نرخ جهانی شکر به نفع تولید داخلی تمام خواهد شد.

حصادی بابیان اینکه بازار خرید شکر روند کاهشی به خود گرفته است، ادامه داد: سالانه کشور به 2 میلیون و 200 هزار تن شکر نیاز دارد. البته بیماری کرونا در 2 سال اخیر مصرف سرانه شکر را کاهش داد؛ پیش از کرونا هر ماه حداقل 180 هزارتن شکر نیاز داشتیم اما این نیاز امروزه به 120 هزار تن در ماه رسیده است.

وی رویکرد کشت چغندرقند در کشور را بهاره و پاییزه عنوان کرد و افزود: در فصل بهار ظرفیت کارخانجات قند به 7 میلیون تن می‌رسد که با این ظرفیت می‌توان 1 میلیون شکر تولید کرد. 9 الی 10 میلیون تن ظرفیت نیشکر داریم که با این مقدار می‌توان 900 الی 1 میلیون تن شکر تولید کنیم. این حجم از تولید تامین کننده نیاز داخلی نیست از این رو کسری تولید را باید با کشت پاییزه تهیه و تامین کنیم.

این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته حدود 1 میلیون و 400 هزار تن چغندر پاییزه برداشت کردیم که از آن 180 هزار تن شکر تولید شد. در مناطق کشت پاییزه کارخانجات صنعتی کمتری فعالیت دارند از این رو میزان تولید کمتر می شود.به گفته مجری طرح چغندرقند، در خوزستان کارخانه دزفول فعال است. در این استان کارخانه‌های 10 هزار تنی افتتاح نشده‌اند که اگر این واحدها دایر شوند در 2 سال آینده به راحتی می‌توان چغندر پاییزه را فرآوری و تبدیل به شکر کرد.

وی با اشاره به برنامه وزارت جهاد کشاورزی در افزایش کشت چغندرقند پاییزه، گفت: برنامه ما این است که حداقل 5 میلیون تن چغندر پاییزه تولید کنیم اگر به این میزان از تولید برسیم نه تنها تامین کننده نیاز کشور خواهیم بود بلکه می‌توان نگاه صادراتی هم داشته باشیم.

حصادی تصریح کرد: برنامه‌های مناسبی در خصوص افزایش تولید شکر در دست اقدام است. در سال 70 تا 75 میانگین سطح زیرکشت 205 هزار هکتار بود که در سال 90 تا 95 این آمار به 100 هزارهکتار رسیده است. همانطور که مشاهده می‌کنید سطح زیرکشت نصف شد اما تولید از 5 میلیون و 500 هزار تن به 6 میلیون و 500 هزارتن رسید.

این مقام مسئول اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه را مثبت خواند و افزود: وزارتخانه در پی افزایش عملکرد در واحد سطح است. به دلیل کمبود آب توان افزایش سطح زیر کشت را نداریم از این رو باید عملکرد خود را در همان سطح در نظر گرفته شده افزایش دهیم.وی با بیان اینکه بهترین بذرهای دنیا در کشور کشت می‌شود، خاطر نشان کرد: در وزارتخانه در پی دنبال کردن سیاست دقیقکاران هستیم. در 2 سال گذشته طرحی را به نام خلاء عملکرد در کل کشور اجرا کردیم مطابق با این طرح خلاء و مشکلات شناسایی شدند و ما تلاش داریم برای حل آنها اقدامات لازم را انجام دهیم تا بتوانیم تولید خود را همسو با جهان پیش ببریم.
برچسب ها: چغندر قند
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها