به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۸:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۰۷ ساعت ۱۲:۴۲
کد مطلب : ۳۰۱۹۱۹

خلیلزاد طراح اصلی نیرنگ بزرگ بود

خلیلزاد طراح اصلی نیرنگ بزرگ بود
گروه بین الملل: معاون اول رئیس‌جمهور پیشین افغانستان در واکنش به اظهارات اخیر زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان به او تاخته و او را "طراح یک نیرنگ بزرگ" خوانده است.
امرالله صالح در توییتی نوشت:"خلیلزاد عملا طراح این طرح نیرنگ بزرگ بود. او از نظر استراتژیک "جمهوری" را مثل یک گوسفند قربانی می‌دید که تا لحظه ذبح از آن مراقبت کرد. این مصاحبه‌ها بوی تعفن این شکست را از بین نمی‌برد."
اشاره  صالح به مصاحبه‌های اخیر  خلیلزاد است که در آن سیاسیون افغانستان را متهم به "خودخواهی" کرده و آن‌ها را عامل شکست دولت قبلی دانسته است. خلیلزاد ده روز قبل از سمت خود استعفا کرد و پس از آن در مصاحبه‌های مختلفی رهبران پیشین دولت افغانستان را مسئول وضع کنونی این کشور دانست. خلیلزاد اخیرا در یک نشست مجازی در واشنگتن گفت حضور آمریکا در افغانستان یک "فرصت طلایی" بود و از آن به گونه درست استفاده نشد.
او همچنین گفت: پافشاری محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان برای ادامه کارش باعث شد آمریکا خوشبینی خود را برای توافق دولت افغانستان با طالبان از دست بدهد و در پی خروج باشد.او در مصاحبه دیگری گفت که اگر دولت جدید طالبان هم فروبپاشد باعث ایجاد "بحران عظیم انسانی و مهاجرت میلیون‌ها شهروند افغانستان و ایجاد فرصت برای شکل‌گیری تروریسم" خواهد شد. صالح در اظهارات تازه خود با اشاره به  خلیلزاد و تیمش نوشته است:"به جای اینکه مسئولیت فاجعه را بپذیرند، هنوز هم تلاش می‌کنند تا افغان‌ها را به‌عنوان طرف مقصر معرفی کنند، بر زخم‌هایشان نمک بزنند و از نیازها و ناامیدی‌شان سوءاستفاده کنند."او اضافه کرده است:"چرا یکباره کلمه شورای کویته ناپدید شد؟ شعار "قبول تمام چهار مورد توافقنامه دوحه یا هیچ‌کدام" چه شد؟"
پیش از این نیز  صالح تسلط طالبان بر افغانستان را 'اشغال توسط پاکستان' خوانده بود.پس از امضای توافقنامه صلح آمریکا با طالبان موسوم به "توافقنامه دوحه"،  خلیلزاد همواره تاکید داشت که طالبان توافق کرده‌اند که از خاک افغانستان علیه آمریکا استفاده نخواهد شد، خشونت‌ها را کاهش خواهند داد، با دولت مذاکره و آتش بس خواهند کرد.
 خلیلزاد در ماه‌های گذشته هدایت گفت‌وگوهای دیپلماتیک آمریکا و طالبان را برعهده داشت. این مذاکرات به امضای توافق صلح منجر شد اما با خروج نیروهای نظامی آمریکا، جنگجویان طالبان به پیش‌روی نظامی در افغانستان ادامه دادند و کابل را تسخیر کردند.
پس از استعفای  خلیلزاد، توماس وست، معاون  خلیلزاد جانشین او به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان تعیین شد.طالبان گفته‌اند امیدوارند با نماینده جدید آمریکا در امور افغانستان، موافقنامه دوحه "به طور کامل عملی و روابط دو کشور عادی شود".

 
برچسب ها: افغانستان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها