گروه فرهنگی: احتمالا بلا حدید را میشناسید. بلا حدید با نام کامل ایزابل خیر حدید یک مدل آمریکایی ۲۵ ساله است که در سال ۲۰۱۶ توسط انجمن مدلهای حرفهای به عنوان برترین مدل سال انتخاب شد. این مدل موفق بارها به دلایل مختلف تیتر یک رسانههای دنیا شده است، اما دلیل پرداختن ما به او توجه او به سلامت روانی و تاکید او بر تنها نگذاشتن انسانهاییست که به نوعی با بیماریها و اختلالهای مختلف روانی دست و پنجه نرم میکنند.
بلا به تازگی تصاویری از ویلو اسمیت خواننده ۲۱ ساله آمریکایی و دختر ویل اسمیت معروف را در صفحه اینستاگرامش پست کرده است که در آنها ویلو درباره این صحبت میکند که گاهی حس میکند به اندازه کافی خوب نیست. بلا همراه این تصاویر چندین سلفی از صورت خیس از اشکش و البته متنهایی به قلم خودش خطاب به ویلو و شاید همه کسانی که دردی شبیه به ویلو دارند را به اشتراک گذاشته است.
بلا در مورد سلفیها و همچنین شرایط ویلو میگوید:" طی چند سال گذشته تقریبا هر روز و هر شب من به این صورت گذشته است. " بلا این جمله را همراه این جملههای ویلو پست کرده است. " این را برای تمام کسانی میگویم که در رنجند و به نوعی با خودشان در جدال هستند. شبکههای اجتماعی واقعی نیستند. خواهش میکنم این را به خاطر داشته باشید. "
بلا پست احساسیاش را اینگونه ادامه میدهد:" گاهی تنها چیزی که نیاز به شنیدنش داری این است که تو تنها نیستی. پس این جمله از طرف من به تو. تو تنها نیستی. صمیمانه دوستت دارم، تو را میبینم و حرفهایت را میشنوم. "
" کمک کردن به خودت زمانی که با بیماریهای روانی یا عدم تعادل شیمیایی یا هورمونی روبرو هستی هرگز یک روند خطی را دنبال نمیکند بلکه شاید بیشتر شبیه ترن هوایی باشد که مرتبا با موانع جدید روبرو میشود... این روند شبیه به همان ترن هوایی بالا و پایین و سقوط و صعود دارد و ممکن است در هر لحظه به یک سمت پرتاب شوی. "
"، اما دوست دارم این موضوع را بدانی، همیشه در انتهای تونل نور انتظار تو را میکشد و همیشه به یاد داشته باش که این ترن هوایی در نهایت در جایی از حرکت خواهد ایستاد و تو در این مبارزه به پیروزی خواهی رسید. "
این مدل جوان همچنین اضافه میکند:" هیچوقت برای شروع دوباره دیر نیست و همیشه این امکان و شانس برایت وجود دارد که این جنگ را دوباره آغاز کنی. برای من، اما موضوعی که همیشه باعث دلخوشیم میشود این است که حتی شده برای چند روز یا هفته یا ماه احساس کنم که همهچیز رو به بهبودی میرود و احساس بهتری داشته باشم. اگر باورت بشود گاهی این مدت زمان خوب بودن حالم نه چند روز و چند هفته بلکه تنها چند لحظه است. "
" برای من مدت زمانی زیادی طول کشید تا این درس را یاد بگیرم، من فروپاشیهای روانی و به آخر خط رسیدنهای زیادی را تجربه کردم تا در نهایت این درس را از زندگی آموختم: اگر به اندازه کافی سخت روی خودت کار کنی، آنقدر زمان در تنهاییِ خودت صرف کنی تا تروماها و دردهای پنهان، حساسیتها، لذتها و بخشهای زندگی روزمرهات را به خوبی درک کنی، در این صورت همیشه قادر خواهی بود تمام دردهایت را بهتر بفهمی و همچنین یاد خواهی گرفت بهترین روشِ زندگی با این دردها و راه درمان آنها چگونه است. "" و به نظر من همین بیشترین و بهترین چیزی است که میتوانی از خودت انتظار داشته باشی. "
یکی از کاربران سایت بازفید با نام کاربری madkz در واکنش به پست بلا حدید این گونه مینویسد: دوست داشتم میتوانستم بلا را بغل کنم. امیدوارم خیلی زود بتواند یک تراپیست خوب پیدا کند و همچنین امیدوارم دورش پر از آدمهایی باشد که به او حس مثبت و امید به زندگی بدهند.
کاربر دیگری با نام کاربری k۰۷۳۰ گفته: من عقیده دارم این دست پستها در شبکههای اجتماعی هم ممکن است برای جذب توجه یشتر باشد و هم البته کمک. دوست داشتم این را بگویم. در هر صورت، اما امیدوارم این دو نفر با کمک گرفتن از متخصص به حس و حال بهتری برسند، چون همه میدانیم افسردگی یک بیماری موذی است.
کاربر دیگری با نام کاربری tinad۴d۶۳۲b۱ea عقیده دارد: همیشه وقتی پستهایی محتوی عکس یا فیلم از گریستن میبینم تعجب میکنم. امیدوارم کمک لازم برای بهتر شدن شرایط روانی در اختیارش قرار بگیرد، اما این را میدانم که این کمک را در شبکههای اجتماعی نخواهد یافت.
کاربری با نام کاربری binadanae به پستهای اینچنینی حس مثبتی ندارد و میگوید: به نظر من پستهای اینچنینی که شخصی گریه کردنش را به اشتراک میگذارد و متاسفانه این روزها به شدت هم مورد قبول مردم واقع میشود به شدت چندش آور است؛ و در نهایت کاربری به نام Mizztina میگوید: راستش من به شدت غافلگیر شدم که چنین پست احساسی از بلا دیدم. در این پست هیچ خبری از زرق و برق معمول دور و بر این آدمها نبود و به شدت به دل من نشست، چون فقط و فقط از روی محبت بود.
در نهایت دوست دارم همانند مقاله اصلی به همه شما خوانندگان و مخاطبان برترینها یادآوری کنم که مشکلات و اختلالات روحی و روانی را بیشتر جدی بگیرید و همانگونه که با شروع دردی در جسمتان به سرعت سراغ متخصص امر میروید، به نشانههای بیماریها و اختلالات روانی هم توجه کنیم و به جای گوش دادن به حرف افراد غیر مربوط سراغ متخصصان این موضوع برویم. میدانم با توجه به شرایط اقتصادی اکثریت مردم کشورمان شاید بسیاری از ما مراجعه به روانشناس یا روانپزشک را موضوعی لوکس و غیر لازم تلقی کنیم، اما وقت آن رسیده که بپذیریم چنین مسائلی ممکن است سراغ همه ما بیاید و بیتوجهی به آنها تنها باعث میشود در نهایت مجبور شویم هزینه سنگینتری پرداخت کنیم.