به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۸:۱۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۲۱ ساعت ۱۷:۴۸
کد مطلب : ۳۰۴۸۰۵

با این روش‌ها از زوال عقل پیشگیری کنید

با این روش‌ها از زوال عقل پیشگیری کنید
گروه علمی: حجم مغز شما به تدریج و با افزایش سن کاهش می‌یابد و در این میان برخی از سلول‌های عصبی ارتباطشان را با سلول‌های عصبی دیگر از دست می‌دهند ضمن این که جریان خون در مغز با افزایش سن کند می‌شود.این تغییرات وابسته به سن، پیامدی، چون کاهش عملکرد شناختی و ضعف حافظه را به دنبال دارد. هرچند از دست دادن بخشی از حافظه بخش طبیعی از سن است، اما برای جلوگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های دیگر از جمله زوال شناختی باید با پزشک خود به محض دریافت اولیه نشانه‌های کاهش حافظه، مشورت کنید.
زوال عقل اختلال در عملکرد ذهنی از جمله حافظه، مهارت‌های زبانی، درک، استدلال و قضاوت است. چند علت دیگر برای ابتلا به زوال عقل وجود دارد:

بیماری آلزایمر: شایع‌ترین علت زوال عقل است و زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های عصبی در مغز آسیب می‌بینند و یا می‌میرند. این بیماری منجر به کاهش تدریجی در توانایی‌های شناختی می‌شود.

دمانس عروقی: دومین علت اصلی زوال عقل، دمانس عروقی است. علت این نوع دمانس اختلال در خون رسانی به قسمت‌های مختلف مغز است. عروق مغز وظیفه رساندن اکسیژن و مواد مغذی به سلول‌های عصبی را دارد و در صورت آسیب به این سیستم عروقی، مرگ سلول‌های عصبی رخ می‌دهد. این سلول‌ها در حافظه، تفکر و تصمیم گیری نقش دارند.

فراموشی پیشانی گیجگاهی: این نوع زوال عقل توسط انحطاط سلول‌های عصبی در هر دو لوب فرونتال و تمپورال مغز ایجاد می‌شود. ۱۰ درصد تمام موارد زوال عقل شامل این نوع بیماری است. این نوع فراموشی سبب تغییر در مهارت‌های شخصیت، رفتار و ارتباطات می‌گردد.

نکاتی برای مدیریت ذهن همراه با افزایش سن
تحقیقات، اما در مورد تغییرات ذهنی مرتبط با سن امیدوار کننده است و محققان پیشنهاد کرده اند که انجام برخی مراحل می‌تواند به داشتن ذهن پویا همراه باافزایش سن کمک کند:

کنترل کلسترول و فشار خون بالا: این دو شرایط پزشکی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی و همچنین خطر ابتلا به انواع خاصی از زوال عقل را افزایش دهد. سلامت قلب و عروق، داشتن قند خون سالم و کنترل فشار خون و کلسترول همراه با فعالیت بدنی، مصرف مواد مغذی، حفظ وزن سالم و اجتناب از استعمال سیگار همراه با عملکرد شناختی بهتر است.

تمرینات بدنی: فعالیت منظم بدنی برای کمک به حفظ جریان خون به مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون که با ابتلا به زوال عقل در ارتباط است، موثر واقع می‌شود.

رژیم غذایی سالم: مطالعات این نکته را اثبات کرده اند: افرادی که مقدار زیادی سبزیجات و ماهی‌های چرب مصرف می‌کنند و چربی‌های اشباع را به طور کامل حذف می‌نمایند، کمتر در معرض انواع مختلف زوال شناختی قرار دارند.

پویا نگه داشتن مغز: ثابت شده افرادی که تحصیلات کمتری دارند، بیشتر در سنین بالا ممکن است با خطر ابتلا به آلزایمر مواجه باشند بنابراین تحریک و پویا نگه داشتن مغز در طول زندگی برای حفظ سلامت این عضو بدن مهم است. افزایش فعالیت مغز با تعاملات اجتماعی، یادگیری مهارت‌های جدید، انجام بازی‌های فکری که ذهن را به چالش می‌کشند، و یا یادگیری زبان‌های جدید خطر ابتلا به انواع زوال شناختی را کاهش می‌دهد.
برچسب ها: زوال عقل
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها