گروه بینالملل: رغد دختر ارشد صدام حسین، رئیسجمهوری اسبق عراق، در پیامی اعلام نامزدی سیفالاسلام قذافی، فرزند معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، برای انتخابات ریاست جمهوری را تبریک گفت.
رغد صدام، در توئیتی نوشت: «برادر عزیزم، سیفالاسلام قذافی با اهتمام بسیار، من و تمام هوادارانت برای مرحله آینده منتظر شما هستیم. دعای من برای شما این است که به جایگاهی که شایسته شماست بازگردید و به لیبی خدمت کنید و کشورتان را به جایگاه واقعی خود بازگردانید.»
سیفالإسلام قذافی، یکشنبه، 14 نوامبر، به همراه چند تن از هوادارانش از جمله خالد الزایدی وکیل شخصی خود در دفتر کمیسیون انتخابات حاضر شد. کمیسیون انتخابات لیبی پیشتر با صدور کارت رایدادن برای قذافی، اعلام کرد که او میتواند در دبستان «الجمهوریه» واقع در منطقه «الجدید» شهر سبها رای خود را به صندوق بیاندازد. سیفالاسلام که دارای پایگاه اجتماعی نسبتا خوبی در مناطق غرب، جنوب و شرق لیبی است، از شانس زیادی برای پیروزی در اولین انتخابات ریاست جمهوری این کشور برخوردار است. همزمان بسیاری از قبایل حامی نظام پیشین لیبی و شماری از هواداران قذافی در خارج از کشور، برای راهاندازی کمپین و برنامه انتخاباتی او فعالیتهای خود را آغاز کردند. پیش از این هواداران سیفالاسلام از جمله برخی رهبران و فرماندهان نظامی با تشکیل «جبهه مردمی برای آزادی لیبی» زمینه را برای حضور او در فضای سیاسی و افزایش نقش او در تصمیمگیریهای راهبردی کشور مهیا کرده بودند.
احمد خميس الجنابی، استاد دانشگاه در امارات و مدير اتاق خبر تلويزيون عراقی «الشرقیه» در این رابطه به «العربیه» گفت: «دختر صدام حسین از شکست حکومتهای احزاب و گروههای اسلامگرا در اداره کشورها و کشاندن منطقه به هرج و مرج و خونریزی، در عراق و لیبی و غیره آگاه است و میداند، که مردم این کشورها نه تنها آزادی و رفاه را پس از سقوط نظامهای دیکتاتوری به دست نیاوردند بلکه امنیت و رفاه نسبی خود را نیز از دست دادند. لذا میبینیم تعداد زیادی از ایرانیها، عراقیها و لیبیاییها به جای نگاه به آینده مانند همه ملتهای در حال توسعه، به گذشته خود و آنچه از دست دادند، حسرت میخورند!» الجنابی در مورد شانس پیروزی فرزند معمر قذافی در انتخابات ریاست جمهوری لیبی گفت: «فکر نکنم او پیروز شود اما تحولات خاورمیانه و عملکرد دولت کنونی آمریکا در افغانستان و عراق همه چیز را ممکن میسازد و بعید نیست که در آینده شاهد تحولاتی غیرمنتظره و دراماتیک در برخی کشورهای بحران زده در منطقه باشیم.»