به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۸:۵۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۲۷ ساعت ۲۳:۲۶
کد مطلب : ۳۰۶۰۶۰

واكنش ایران به قطعنامه «نقض حقوق بشر»

واكنش ایران به قطعنامه «نقض حقوق بشر»
گروه سیاسی: سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره «نقض حقوق بشر در ایران» اعلام کرد که طرح این قطعنامه توسط کانادا و با حمایت برخی کشورهای غربی انجام شده و تکرار ادعاهای «بی‌اساس مبتنی بر اطلاعات نادرست و تعمیم‌های غیرصادقانه» است.
سعید خطیب‌زاده با بیان اینکه «این قطعنامه بر پایه آرای ضعیف و متفرق بین‌المللی است»، گفت: «بخش معتنابهی از آرای مثبت آن حاصل فشارهای سیاسی و تهدیدهای گوناگون بوده است.» خطیب‌زاده با حمله به کانادا و دیگر «بانیان اصلی» این قطعنامه، این اقدام را در راستای «استمرار پروژه شکست خورده بدنام سازی ایران» دانست. او در ادامه با «معنادار» توصیف کردن حامیان قطعنامه «نقض حقوق بشر در ایران» اقدام کانادا در گردهم آوردن «جمعی از حکومت‌های بدسابقه در عرصه حقوق بشر» مانند اسرائیل، آمریکا و بریتانیا برای آموزش حقوق بشر به مردم ایران را مایه شرمساری عنوان کرد. خطیب‌زاده گفت: «برخی بازیگران که خود سابقه طولانی در نقص فاحش حقوق انسان‌ها از جمله از طریق فروش سلاح به رژیم‌های خودکامه و اشغالگر و متجاوز دارند، حقوق بشر را ابزار پیشبرد مطامع و اغراض سیاسی خود کرده‌اند.»
پیشتر زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، قطعنامه «نقض حقوق بشر در ایران» را «مغرضانه، تحریف گزینشی و سیاسی واقعیت‌های موجود و نمایانگر سیاست خصمانه و تعمدی تحریک دیگران به ایران‌هراسی» عنوان کرده بود. او همچنین گفته بود: «بررسی فهرست حامیان اصلی پیش‌نویس قطعنامه از قبیل کانادا، ایالات متحده آمریکا، رژیم کودک‌کش اسرائیل و برخی کشورهای غربی، بیانگر این واقعیت است که حامیان اصلی نژادپرستی، اشغالگری و آنانی که مرتکب قتل‌های فجیع بومیان هستند، گرد هم آمده‌ تا دیگران را به رعایت حقوق بشر موعظه کنند.»
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیروز چهارشنبه ۱۷ نوامبر (۲۶ آبان) با تصویب قطعنامه‌ای «نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران» را محکوم کرد. در قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به «تعداد بسیار نگران‌کننده احکام اعدام به‌خصوص افراد زیر سن قانونی، بازداشت‌های خودسرانه، محرومیت زندانیان از دسترسی به خدمات پزشکی، بدرفتاری با زندانیان در زندان‌ها از جمله زندان اوین، استفاده از شکنجه برای گرفتن اعترافات احباری، مرگ‌های مشکوک زندانیان در زندان و همچنین تهدید فعالان حقوق بشر و آزار و اذیت آن‌ها» اشاره شده است. کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه خود بر لزوم تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه درباره موارد نقض حقوق بشر در ایران از جمله «ناپدید شدن‌های اجباری و اعدام‌های غیرقانونی» تأکید کرده است.در این قطعنامه از ایران خواسته شده است که اجرای مجازات اعدام برای افراد زیر سن قانونی و همچنین افرادی که در زمان وقوع جرم سن آن‌ها زیر ۱۸سال بوده است را متوقف کند.
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه خود با اشاره به افراد بازداشت‌شده در اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸ از مسئولان ایرانی خواسته است با توقف بازداشت‌های گسترده و خودسرانه، کلیه افرادی را هم که به دلیل استفاده از حق آزادی‌های اساسی خود بازداشت شده‌اند، آزاد کنند. این کمیته همچنین از مسئولان ایرانی خواسته است به «تهدید و آزار و اذیت» فعالان سیاسی، حقوق بشر و رسانه‌ای و خانواده‌های آن‌ها پایان دهند. قطعنامه «نقض حقوق بشر در ایران» در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۷۹ رای موافق،۳۰ رای مخالف و ۷۱ رای ممتنع به تصویب رسیده است. میانمار، آلبانی، اتریش، بلژیک، شیلی، چک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، امارات عربی متحده، عربستان سعودی و تایوان از جمله کشورهایی هستند که با قطعنامه «نقض حقوق بشر در ایران» موافقت کرده‌اند. افغانستان، عراق، لبنان، سوریه، چین، کوبا، آذربایجان و روسیه هم از جمله کشورهایی هستند که به این قطعنامه رای مخالف داده‌اند.
برچسب ها: نقض حقوق بشر
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها