گروه علمی: آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی وزارت دفاع ایالات متحده(دارپا-DARPA) با همکاری یک شرکت آمریکایی در حال کار بر روی یک فناوری بیسیم جدید برای شارژ یکپارچه انبوه پهپادها از راه دور است.به گزارش ایسنا، آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی وزارت دفاع ایالات متحده(دارپا) در پی توسعه یک فناوری بیسیم جدید برای شارژ همزمان تعداد زیادی از پهپادها از راه دور است و میتوان از آن برای شارژ کردن هر هوانوردی که از نیروی محرکه الکتریکی استفاده میکند، استفاده کرد.
بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی، "دارپا" به شرکتی به نام "الکتریک اسکای"(Electric Sky) کمک مالی کرده است تا نمونه اولیه یک شارژر بیسیم را برای انبوه پهپادها بسازد.
مفهوم شارژ بیسیم سالهاست که مطرح شده است و مبتکران از تکنیکهای مختلفی مانند لیزر و مایکروویو برای تحقق آن استفاده کردهاند. با این حال، رایجترین مشکل در استفاده از این تکنیکها این است که با افزایش فاصله بین فرستنده و گیرنده، قدرت شارژ تضعیف میشود. شرکت "الکتریک اسکای" مستقر در سیاتل اکنون راه حلی را برای این مشکل پیشنهاد کرده است.
این شرکت فناوری جدید خود را "ویسپر بیم"(Whisper Beam) نامیده است که معادل الکترومغناطیسی "اتاق زمزمه"(whispering gallery) است."اتاق زمزمه" معمولاً محفظهای مدور، نیمکرهای، بیضوی یا سهمیشکل است که اغلب در زیر یک گنبد یا طاق قرار دارد و در آن زمزمهها به وضوح در هر قسمت از اتاق به گوش میرسند.
همانطور که "رابرت میلمن" مدیرعامل این شرکت در بیانیه مطبوعاتی توضیح میدهد: در یک "اتاق زمزمه"، یک شنونده در سراسر اتاق میتواند در حالی که هیچ کس دیگری نمیتواند صدای سخنران را بشنود، صدای او را بشنود، حتی افرادی که میان گوینده و شنونده ایستادهاند و آن صدا برای شنیده شدن توسط آنها خیلی ضعیف است.
این فناوری اختراعی از "جف گریسون" یکی از بنیانگذاران شرکت "الکتریک اسکای" است. به استناد وبسایت این شرکت، "گریسون" در طول مدت حضورش در شرکت "اینتل" در توسعه پردازنده پنتیوم شرکت داشته و پس از آن به بخش هوافضا و ساخت موشکهای احتراق شیمیایی رفته است. وی همچنین در شرکت دیگری یک وسیله نقلیه فضایی برای برخاستن و فرود افقی را توسعه داده است.
"گریسون" در یک بیانیه مطبوعاتی اشاره میکند که انتقال برق از راه دور غیرممکن نیست، بلکه هزینهبر است. با اختراع جدید او میتوان هزینه فرستنده زمینی را به همراه اندازه گیرنده داخلی کاهش داد. جالب اینجاست که این فناوری را میتوان در هر هوانوردی که از نیروی محرکه الکتریکی استفاده میکند، خواه از باتری یا سلولهای سوختی هیدروژنی سوخت استفاده کند، استفاده کرد.
"گریسون" افزود: فناوری "ویسپر بیم" به ویژه برای کمک به تامین نیروی مراحل پرمصرفی مانند برخاستن و صعود مفید است و به طراحان این امکان را میدهد تا به سایر الزامات برای افزایش برد، افزایش ایمنی پرواز و کاهش بارهای اوج روی باتریها رسیدگی کنند.
شرکت "الکتریک اسکای" برای پروژه "دارپا" بررسی خواهد کرد که آیا میتوان از این فناوری برای شارژ کردن همزمان انبوه پهپادها استفاده کرد یا خیر. در این بیانیه مطبوعاتی آمده است که این شرکت ابتدا یک نمونه اولیه ساخته که میتواند در فواصل کوتاه کار کند و در حال آزمایش آن است. سپس از دادههای این آزمایش برای توسعه یک فرستنده دوربرد با قدرت بالاتر استفاده میکند.