گروه اقتصای: یکی از حاشیههای دولت سید ابراهیم رئیسی که خیلی زود بحث آن در جامعه و حتی تریبونهای مجلس مطرح شد، انتصابات فامیلی بود؛ از حضور پررنگ دامادهای مسئولان گرفته تا افرادی که کمترین تجربه را در شغل مربوطه ندارند، همه را نگران مدیریت آینده کشور کرده است.
انتصاب دامادها، برادر دامادها، برادرها و ...از سوی وزرا و معاونان وزرا در دولت سیزدهم دور جدیدی از انتصابات فامیلی را رقم زد که در دیگر نهادها مانند شهرداری نیز دیده شد. این موضوع به شدت صدای منتقدات را درآورد تا جایی که رسانهها نام دولت ابراهیم رئیسی را دولت دامادها گذاشتند. این در حالی است که ابراهیم رئیسی منکر وجود هرگونه انتصابات فامیلی در دولت سیزدهم است و میگوید دولتش در مقایسه با دولتهای پیشین در ایران از میزان انتصابات فامیلی کمتری برخوردار است.
یکی از وزارتخانههایی که در هفتههای گذشته، اعتراضات فراوانی در این زمینه نسبت به آن مطرح شد «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» بود. انتقال گسترده برخی افراد از کمیته امداد خمینی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که عمدتاً از نزدیکان حجت عبدالملکی وزیر کار هستند و همچنین صدور حکمهایی برای سه برادر به طور همزمان، مخالفت برخی از جمله حسن لطفی نماینده رزن را در پی داشته است. حال این نماینده مجلس میگوید من تا انتهای کار پیگیر موضوع هستم و آقای وزیر باید در این خصوص جواب دهد.
حسن لطفی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس میگوید: متاسفانه وقتی یک نظام مدیریتی کارآمد که مبتنی بر قانون باشد نداریم یا اگر هم داریم به مرحله اجرا نمیرسد، وضع همینی میشود که شاهد آن هستید. رشته و رسته شغلی، مدرک تحصیلی، سابقه، تعهد، تخصص و تجربه هر فرد برای گرفتن یک پست باید منظور شود و اگر چشممان را نسبت به این مولفهها ببندیم و برای هر کسی که دلمان خواست حکم زدیم، حتماً در حق نظام جمهوری اسلامی ایران جفا کردیم.
وی با اشاره به اینکه این رویکرد باعث بیاعتمادی در جامعه میشود، گفت: وقتی فردی با پارتیبازی به پست میرسد، چندی بعد، خودش میشود پارتی و رابطه فردی دیگر، و این سیستم چاپلوسی متاسفانه کشور به قهقرا خواهد رفت، زیرا خبری از شایستهسالاری نیست.
لطفی تصریح کرد: من یک سوال مهم و اساسی دارم؛ چرا در هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، صندوقهای بازنشستگی کشوری، بانک، هلدینگ و شرکتهای مربوطه وزارت کار، خبری از کارگران نیست؟ مگر ما کارگر باسواد و متخصص کم داریم؟ یعنی در ۵۵۰ شرکت تامین اجتماعی، یک کارگر هم مستحق حضور در هیات مدیره نیست؟ جالب است که با پول کارگران زحمتکش سرمایهگذاری میکنند، اما به آنها میگویند تو هیچ حقی نداری!نماینده رزن اظهار داشت: وقتی خبری از شایستهسالاری نیست و برخی افراد بیمرتبط یک شبه حکم میگیرند، شاهد سردرآوردن مافیا میشویم.