گروه بین الملل: یک کارشناس مسائل شبه قاره خاطرنشان کرد: با توجه به مساله ایجاد دیوار مرزی دیورند وضعیت مناسبات پاکستان و طالبان متشنج است گرچه پاکستان امیدوار است بعد از این مساله درباره سایر مسائل با طالبان کار کند.
پیر محمد ملازهی درباره تحولات اخیر مربوط به افغانستان و تنشهایی که بین پاکستان و طالبان ایجاد شده اظهار داشت: واقعیت این است که پاکستان انتظار داشت طالبان خط مرزی دیورند را به رسمیت بشناسد، این خط مرزی در سال ۱۸۹۳ زمانی که بریتانیا در هند مسلط بود طی توافقی به امضا رسید و حدود ۲۵۰۰ کیلومتر مرزی است که امروز وارثش پاکستان است.
وی تصریح کرد: پاکستان در زمان اشرف غنی شروع به ایجاد دیوار مرزی برای امنیتی ساختن برخی مناطق کرد، اما از وقتی طالبان روی کار آمد به رغم انتظارات پاکستان، زیر بار ایجاد این دیوار مرزی نرفت حتی برخوردی میان مرزداران پاکستان و افغانستان هم پیش آمد.این کارشناس مسائل شبه قاره همچنین بیان کرد: با توجه به مخالفت طالبان با ایجاد دیوار مرزی درگیری بین نیروهای مرزی اتفاق افتاد و پاکستان هم یکسری مناطق و پاسگاه را مورد هدف قرار داد و همین مساله موجب شد تا طالبان واکنش نشان داده و دیوار را تخریب کردند.
در سطح بالاتر مذاکراتی شکل گرفت و مساله متوقف شد لذا تشنج در مرزهای دو کشور وجود دارد، علاوه بر آن طالبان مدعی است که داعش در افغانستان از طریق پاکستان حمایت میشود. در نتیجه بین مناسبات پاکستان و طالبان وضعیت متشنج است گرچه پاکستان امیدوار است بعد از مساله خط دیورند درباره سایر مسائل با طالبان کار کند.این کارشناس مسائل منطقه همچنین با بیان این که پاکستان به دنبال فراهم کردن زمینه برای شناسایی رسمی طالبان نیز است، گفت: پاکستانیها نمیخواهند خودشان به تنهایی اقدامی انجام دهند و صرفا تایید قطر یا عربستان هم کافی نیست آنها درصدد هست تا کشورهای اسلامی و همسایه افغانستان نیز طالبان را به رسمیت بشناسند.
وی تصریح کرد: در واقع طالبان منتظر هستند ببینند دنیا و کشورهای منطقه چگونه آنها را به رسمیت میشناسند، روسها و چینیها تلویحی به رسمیت میشناسند، سازمان ملل هم که به تدریج تصمیماتی برای کمک رسانی گرفته، لذا در مجموع شرایط، طالبان روی همه این عوامل حساب کرده اند.