گروه سیاسی: عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: درآمد کشور از فروش نفت است و با پول فروش نفت باید مشکلات مردم را حل کنیم اما تحریم ها راه بازگشت پول به کشور را بسته است لذا در حوزه روابط خارجی باید با دنیا تعامل داشته و مشکلاتمان را در قالب مذاکره حل کنیم.
محمد حسن آصفری با بیان اینکه اقتصاد و معیشت مردم در شرایط خوبی قرار ندارد، گفت: نمیتوانیم چشممان را به روی مشکلات مردم ببندیم. مردم علاقمند هستند مجلس حرف آنها را بزند و ما هم از دولت حمایت میکنیم اما این حمایت به منزله این نیست که فشارهای حاکم بر مردم را نادیده بگیریم. بودجه ۱۴۰۱ ایرادات زیادی داشت اما دولت سناریویی در این بودجه ترسیم کرده بود که مجلس به آن رأِ مثبت داد.
حقوقها متناسب با تورم افزایش یابد
وی ادامه داد: دولت برای انجام تغییرات مهم باید برنامه بلند مدت داشته باشد و اگر قرار است حقوقها افزایش یابد، باید بر اساس نرخ تورم باشد ولی این افزایشی که دولت در لایحه بودجه در نظر گرفته، متناسب با تورم نیست و وقتی خودمان میگوییم که تورم بالای ۵۰ درصد است پس حقوق هم باید حداقل افزایش ۴۰ درصدی داشته باشد.
باید مشکلاتمان با دنیا را حل کنیم
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با اشاره به چالشهای حل مشکلات اقتصادی جامعه، اظهار کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی جامعه به دلیل تحریمها است؛ زیرا درآمد کشور از فروش نفت است و با پول فروش نفت باید مشکلات مردم را حل کنیم اما تحریمها راه بازگشت پول به کشور را بسته است لذا در حوزه روابط خارجی باید با دنیا تعامل داشته و مشکلاتمان را در قالب مذاکره حل کنیم؛ البته مذاکره باید بر اساس مصلحت ملت ایران باشد. دولت گذشته هر چه طرف غربی خواست به او داد اما غرب یک قدم جلوتر گذاشت و فشار بیشتر بر مردم وارد کرد لذا طرف مقابل باید برای رفع تحریمها به ایران تضمین دهد.
در حوزه نظارت وضعیت خوبی نداریم
آصفری عدم نظارت را از دیگر مشکلات کشور دانست و گفت: اگر دستگاههای نظارتی ما در دولت و مجلس، وظیفه خودشان را به درستی انجام دهند و مسوولین را در خصوص هزینهها و برنامه های اقتصادی بازخواست کنند، شرایط بهبود خواهد یافت. سالیانه حدود ۱۵ الی ۱۶ میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شد اما سفره مردم تغییری نکرد و قیمت کالاهای اساسی هم کاهشی نداشته است؛ لذا مشخص است که این ارز به درستی در جای خوش هزینه نمی شود.
تیم اقتصادی دولت هماهنگ عمل نمیکند
این نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: چالش سوم، عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت است؛ اگر هماهنگی جدی و فرمانده واحد تیم اقتصادی وجود داشته باشد، با این حجم مشکلات مواجه نخواهیم بود؛ بنابراین این هماهنگی اگر در میان وزارتخانه های دولت شکل بگیرد، مطمئنا می تواند کارنامه خوبی را در حوزه اقتصادی داشته باشد.
نظارتها افزایش نیابد وضع از این بدتر میشود
آصفری در پایان خاطرنشان کرد: اگر نظارت نباشد، وضعیت از این هم بدتر می شود و امیدواریم با توجه به جلسات خصوصی که با دولت داشتیم، لوایح خوبی ارائه شود تا معیشت و حوزه اقتصاد و سیاست های تشویقی برای جذب سرمایه گذاری داشته باشیم تا نقدینگی که در دست مردم است به جای اینکه در بازار سکه و ارز برود در حوزه اشتغال سرمایه گذاری شود.