گروه جامعه: ایران وارد پیک ششم کرونا شده و روند ابتلا به کرونا و فوتیهای کرونا نیز افزایشی است. با این وجود ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز محدودیتی را اعلام نکرده است.روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه به ترتیب بیش از ۱۱ هزار، ۱۴ هزار و ۱۶ هزار بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد. همچنین فوتیهای کرونا در همین سه روز به ترتیب ۲۹، ۳۰ و ۲۳ نفر از سوی وزارت بهداشت اعلام شد.
مبتلایان به کرونا به ۳۰ هزار نفر در روز میرسد
در حال حاضر سویه غالب در کشور اومیکرون است که سرعت انتشار آن نسبت به دلتا بیشتر است. علی اکبر ساری، رئیس مؤسسه ملی تحقیقات سلامت نیز گفته بود طی دو هفته آتی رقم مبتلایان به بالای ۳۰ هزار عدد ابتلا در روز برسد.با این حال هنوز هیچ محدودیتی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام نشده است. همچنین حضور دانشآموزان در مدارس همچنان الزامی است در حالی که بسیاری از دانشآموزان هنوز واکسینه نشدند.
افزایش ابتلای کودکان به کرونا
محمد طباطبایی جبلی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره وضعیت ابتلای کودکان به کرونا گفت: «در ۲ هفته اخیر ابتلای کودکان به کرونا افزایش پیدا کرده است و مسلما باز بودن مدارس و هر نوع تجمع دیگری شدت انتقال بیماری را در این قشر بیشتر افزایش میدهد.» از سوی دیگر احمد طباطبایی، دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا به ایسنا گفته ممکن است با موضوع کمبود تختهای ICU مواجه شویم که این کمبود در رابطه با بزرگسالان و کودکان وجود دارد.او همچنین گفت: «دستورالعملهای کشوری حاکی از بازگشایی مدارس است و تمایل خانوادهها به این است که در فعالیتهای اجتماعی شرکت کنند، اما مطابق دستورالعملها، زیرساختهای لازم فراهم نشده است. از طرفی مدارس شرایط مناسبی برای رعایت پروتکلها ندارند.»
حضور در مدارس الزامی است
البته واکسیناسیون گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال از روز سهشنبه آغاز شد. دو نوع واکسن شامل سینوفارم و پاستوکووک به این گروه سنی تزریق میشود. اما آنچه که هنوز درباره آن تصمیمگیری نشده اعمال محدودیتهای کرونایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر اومیکرون از سوی ستاد مقابله با کروناست.این در حالی است که به گفته محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ۶ میلیون نفر واجد شرایط واکسیناسیون هنوز برای واکسینه مراجعه نکردهاند. همچنین به گفته او ۵٫۵ تا ۶ میلیون نفر هم تنها یک دز واکسن را تزریق کردهاند و برای دز دوم تاخیر دارند. با وجود اینکه متخصصان برای بازگشایی مدارس مدارس در چنین شرایطی بارها هشدار دادهاند اما تاکنون تصمیم دولت بر این بوده که مدارس باید حضوری از سر گرفته شود. پیشتر وزیر کشور در این مورد گفته بود: «باید برای نجات آموزش کشور این اتفاق در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.»