گروه سلامت:غذاهای مختلف با گذراندن مراحل چهارگانه هضم، اجزای مختلف آنها وارد خون میشوند و قوام خون را تغییر میدهند. متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: افزایش غلظت خون اگر از حد متعادل عبور کند منجر به بروز عوارض مختلفی مانند واریس، خشکی پوست، اگزما، خستگی، کسلی در اعضای بدن خواهد شد که مصرف برخی غذاها به کاهش این امر کمک میکند.
مریم نوابزاده اظهار کرد: غذاهای مختلف با گذراندن مراحل چهارگانه هضم، اجزای مختلف آنها وارد خون میشوند و قوام خون را تغییر میدهند.
وی با بیان اینکه تغییر قوام خون در نتیجه مصرف غذا یا به سمت افزایش غلظت است یا افزایش رقت، افزود: افزایش غلظت خون اگر از حد متعادل عبور کند منجر به بروز عوارض مختلفی مانند واریس، خشکی پوست، اگزما، خستگی، کسلی در اعضای بدن خواهد شد.متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه خرما از غذاهایی است که مداومت در خوردن آن به افزایش غلظت خون میانجامد؛ بخصوص در مناطقی که خرما رویش ندارد، تصریح کرد: خون یا به دلیل سردی غلیظ میشود یا خون از حرارت میسوزد و غلیظ میشود.
نوابزاده ادامه داد: وقتی غلظت خون به دلیل سردی است باید به این افراد مواد غذایی را بدهیم که خون را رقیق میکنند و گرم هستند مانند گل گاو زبان، سنبل طیب، بادرنجبویه، اسطوخودوس، پونه، آویشن به لیمو و البته اینها بهتر است همراه عناب دم کرده یا جوشانیده شوند، چون عناب مسهل اخلاط غلیظ و مسهل اخلاط رقیق است.
وی بیان کرد: تمام مواد غذایی که سودا را از بدن دفع میکنند، خون را رقیق میکنند، اما غلظتی که از سوختن خون است باید حرارت را کم کرد؛ مصرف زرشک، ترشیجات، آبغوره و چای ترش نیز توصیه میشود که هم فشار را میزان میکند همچنین غلظت را از کاهش میدهد.متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه مشورت با پزشک متخصص در این امر بسیار مهم است، یادآور شد: خوردن آب لیموی تازه و خاکشیر در همه مزاجها، بخصوص فصل تابستان توصیه میشود.