به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۰۶ ساعت ۱۵:۵۵
کد مطلب : ۳۲۳۱۱۱

میزان درک خطر کرونا در دانشجویان پزشکی

میزان درک خطر کرونا در دانشجویان پزشکی
گروه جامعه: پژوهشگران با انجام یک مطالعه دانش دانشجویان پزشکی در مورد کووید-۱۹ و رفتارهای پیشگیرانه و میزان درک خطر آن‌ها از همه‌گیری را بررسی کردند.
دانشجویان پزشکی اولین افرادی هستند که ممکن است با افراد مبتلا به کرونا تماس نزدیک داشته باشند و به همین دلیل بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرند. در صورتی که این دانشجویان، دانش و آگاهی مناسبی نداشته باشند، ممکن است استرس و اضطراب زیادی را تجربه کرده و همین موضوع تصمیمات پزشکی آن‌ها را دچار اختلال کند.
با توجه به اهمیت این موضوع؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام یک تحقیق در هفته اول پس از شیوع کرونا ویروس در ایران، به بررسی میزان دانش دانشجویان پزشکی در مورد کووید-۱۹، رفتارهای پیشگیرانه، خودگزارش‌دهی و میزان درک خطر این افراد از همه‌گیری پرداختند.
پژوهشگران در این مطالعه، ۲۴۰ نفر از دانشجویان پزشکی سال پنجم تا هفتم را با استفاده از پرسش‌نامه آنلاین مورد ارزیابی قرار دادند. بررسی پرسش‌نامه‌ها نشان داد که میانگین سنی شرکت‌کنندگان در این تحقیق حدود ۲۳ سال بود و حدود ۴۱ درصد از آن‌ها زن و ۵۹ درصد، مرد بودند. بر اساس این بررسی‌، زنان درک خطر کم‌تری از این ویروس داشتند.
در این مطالعه ۳۰ درصد از افراد، اینترن بودند و این افراد با موارد مشکوک در اورژانس تماس مستقیم داشتند. طبق بررسی‌های این تحقیق؛ میزان درک خطر در اینترن‌ها در مقایسه با نیروهای استاژر (کارورز بالینی) به طور معناداری کم‌تر بود. افرادی که در بخش‌های اورژانس آموزش دیده بودند، در مقایسه با افرادی که در بخش‌هایی مانند بخش داخلی و جراحی آموزش دیده بودند، درک خطر کم‌تری داشتند. همچنین مشخص شد که اکثر شرکت‌کنندگان عملکرد خوبی در رفتارهای پیشگیرانه داشتند. در کل مشخص شد که نمره درک خطر کووید-۱۹ در بین دانشجویان پزشکی، در محدوده متوسط قرار داشت.
پژوهشگران این مطالعه بر اساس نتایج به دست آمده می‌گویند که دانشجویان پزشکی ایرانی، دانش مرتبط و عملکرد بالایی در رفتارهای پیشگیرانه داشتند؛ اما درک خطر متوسطی داشتند. همبستگی منفی بین رفتارهای پیشگیرانه خود گزارش‌دهی و ادراک خطر جالب‌ترین یافته در این مطالعه بود.
این محققان عنوان می‌کنند که علی‌رغم رفتارهای پیشگیرانه زیاد و خودگزارش‌دهی خوب دانشجویان، درک متوسط آن‌ها از ​​خطر کووید-۱۹ می‌تواند نگرانی‌هایی را در مورد رفتارهای محافظتی ایجاد کند.
در انجام این تحقیق؛ محمدحسین تقریری، رهام برازجانی و رامین شیرعلی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «کووید-۱۹ و دانشجویان پزشکی ایران؛ نظرسنجی در مورد دانش مرتبط، رفتارهای پیشگیرانه و درک ریسک آن‌ها» در نشریه Archives of Iranian Medicine منتشر شده است.
برچسب ها: کرونا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها