گروه سیاسی: مجلس یازدهم طی دو سال گذشته نه تنها مشکلات اقتصادی مردم را حل نکرده است، بلکه طبق آمار و ارقام، متوسط تورم در دوران این مجلس، دو برابر مجلس دهم بوده است. در چنین شرایطی، مهمترین دستور کار نمایندگان، نه مسائل اقتصادی که طرح صیانت از فضای مجازی است؛ طرحی که منتقدان آن میگویند به دنبال محدودیت بیشتر فضای مجازی است و بستر قانونی برای فیلتر کردن بسیاری از شبکههای اجتماعی را ایجاد میکند.
در روزهای گذشته، مخالفت گسترده کاربران شبکههای اجتماعی با طرح صیانت، موجب واکنشهایی شد و برخی نمایندگان به صراحت اعلام کردند که با این طرح مخالف هستند. اما نبود فراکسیون در مجلس، موجب شده موضع نمایندگان در موافقت یا مخالفت با این طرح، در هالهای از ابهام باقی بماند. عموم نمایندگان هم از این فرصت استفاده میکنند و با اینکه در ظاهر، صحبتی در مخالفت با طرح صیانت مطرح نمیکنند، اما در خفا، پیگیر تصویب این طرح در مجلس هستند.
اما در روزهای گذشته، توییت یکی از نمایندگان مجلس علیه منقدان طرح صیانت، حاشیهساز شد. مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد در توییتر نوشته بود «فضای مجازی به دلیل اهمیت، موضوعی حاکمیتی و محتاج قانونگذاری است. در کشورهای پیشرفته قانونمند است. چند وجهی، پیچیده و نیازمند مدیریت فراقوهای است. گرگهای مجازی و سگهای قلادهبلند غربگرا از قانونمندی آن میترسند. قانونمندی، به نفع کسب و کارهای سالم مجازی است.»
تعبیر «سگهای قلادهبلند» توسط این نماینده مجلس، بازتاب زیادی در افکار عمومی داشت و بسیاری از کاربران از ادبیات زشت این نماینده انتقاد کردند. حتی چند نماینده اصولگرای مجلس هم از ادبیات اهانتآمیز و نسنجیده او انتقاد کردند. روحالله حضرت پور نماینده اصولگرای ارومیه در توییتر نوشته «مردم حق دارند در مورد تمام مسائل کشور صحبت یا مخالفت کنند. این حق را قانون به آنها داده و یک نماینده مجلس که از طریق همین قانون بر صندلی بهارستان نشسته، اجازه ندارد به این حقوق تعرض کند. اگر نماینده مجلس بداند که وکیل ملت است نه قیم آنها، خیلی از مسائل رفع میشود.»
جلال رشیدی کوچی نیز که در این مدت تبدیل به بزرگترین مخالف طرح صیانت شده است خطاب به نماینده هتاک نوشته است «توهین آشکار یکی از موافقین جدی طرح صیانت به منتقدان، که دست بر قضا کل آحاد ملت شریف ایران را شامل میشود، بسیار تاسفبرانگیز و مایوسکننده بود! و تاسفبارتر توجیهات بعد از آن بود. کاش به جای صغری و کبری چیدن، یک جمله عذرخواهی میکردند. قطعا ملت بزرگ ایران بخشنده هستند.»
دیگر نمایندهای که به این اظهارات واکنش نشان داده، رحیمی جهانآبادی از دو سه نماینده نزدیک به جریان اصلاحطلبان در مجلس یازدهم است که نوشته «طرح صیانت مخالف و موافق دارد و باید نظر همه شنیده شود، اما اینکه برخی موافقان به مردم و نمایندگانی که مخالف طرح هستند توهین کنند مبنای قانونی و اخلاقی ندارد. هرچه میخواهید توهین کنید، اما بدانید ما صدای مردم خود در بهارستانیم و با طرح صیانت و محدودسازی حق ارتباطات مردم مخالفیم.»
واکنشها اما بسیار فراتر از چند نماینده مجلس بود. عباس عبدی روزنامهنگار در توییتی نوشت: «نظرسنجی ۶ ماه پیش نشان داد فقط ۱۵ درصد مردم موافق طرح صیانت، ۷۲ درصد مخالف و بقیه بینظر هستند. نماینده این مجلس گفت سگهای قلاده بلند غربگرا از قانونمندی فضای مجازی میترسند. پاسخ دهید که چه بلایی سر جامعه آوردید که ۷۲ درصد مردمش مشمول این توهین شدهاند؟»
نکته عجیبتر اینکه صداوسیما با این نماینده مجلس گفتگو کرد تا از او بپرسد چرا از چنین توهینی برای منتقدان استفاده کرده است. پاسخ او البته نسنجیدهتر از اظهاراتش بود. او گفته بود با «زبان علمی» توضیح داده است!
ویس کرمی در توییتی دیگر توضیح داد که «سگهای قلاده بلند توهین نیست، بلکه تعبیری است که ریچارد المان (رئیس قدیم سازمان سیا) در مورد کسانی به کار میبرد که کورکورانه و بدون مزد و مواجب، مقلد و مروج تفکر لیبرال دموکراسی آمریکایی هستند؛ بلند بودن قلاده به این معناست که نمیدانند با چند واسطه و نامحسوس، کنترل میشوند.»
توضیح ویس کرمی البته وضعیت را بدتر کرد و این سوال برای منتقدان پیش آمد که آیا اگر موافقان طرح صیانت، «سگهای قلاده کوتاه» توصیف شوند، تعبیری علمی است و توهین به حساب نمیآید؟حقیقت آن است که نمونه مسئولانی که درک استفاده از زبان به عنوان یک ابزار ارتباطی را ندارند، کم نیستند. زمانی سرلشکر فیروزآبادی مخالفان طرح صیانت را «منافقان کامنتگذار» خطاب میکرد و دیگری آنها را «غربزدگان گول خورده» توصیف میکرد! با این وضعیت قسمت تلخ ماجرا آنجاست که مهرداد ویس کرمی در روزمهاش نوشته کتب دینی مدارس و دانشگاه را مینویسد! و دردناکتر اینکه او خود را متخصص تفسیر قرآن میداند
مهراد ویس کرمی نماینده هتاک کیست؟
مهراد ویس کرمی این دوره از خرم آباد به مجلس راه یافته است. این حوزه انتخابیه تقریبا هفتصد هزار نفر جمعیت دارد که ویس کرمی، با رای ۳۸ هزار نفر از این جمعیت، وارد بهارستان شده که همین عدد نشان میدهد تا چه اندازه میتواند ادعای نمایندگی مردم حوزه انتخابیه خود را داشته باشد.ویس کرمی حتی در میان افرادی که در انتخابات شرکت کرده بودند هم رای بالایی را به دست نیاورده بود و آرای او به سختی از مرز ۲۰ درصد نصاب گذشته بودند. ویس کرمی در مجلس نهم و دهم هم قصد ورود به خانه ملت را داشت، اما رقیبان او آرای بیشتری به دست میآوردند.
وی خود را دکترای تفسیر قرآن و نویسنده کتاب معارف اسلامی (کتاب درسی عمومی همه رشتههای دانشگاهی) معرفی کرده است. در دو سال نمایندگی ویس کرمی، او دو بار مورد توجه شبکههای اجتماعی قرار گرفته است. یک بار زمانی که خبر دریافت خودروی دنلاپلاس توسط نمایندگان مجلس در فضای مجازی منتشر شد، ویس کرمی جز نمایندگانی بود که از دریافت این خودرو حمایت کرد و به سایت جهان نیوز (رسانه نزدیک به زاکانی) گفته بود این قضیه [دناپلاس نمایندگان] بیشتر یک توطئه و جو رسانهای منفی علیه مجلس است. ۴ ماه پیش که میخواستیم ثبتنام کنیم، پرسوجو کردم، گفتند قیمت پژو پارس و دنا پلاس در یک رنج است و ماشین متوسط به بالا حساب میشود. آگاهانه ثبتنام کردم و به خاطر هوچیگری بعضیها تصمیمم را عوض نمیکنم، به این جوسازی رسانهای کاری ندارم!»
مهرماه سال ۹۹ نیز «یاسر خورشیدوند» روزنامهنگار نیز در صفحه اینستاگرام خود از تغییر رشته «فرزند مهرداد ویس کرمی» طی دو مرحله از «پزشکی مازاد دانشگاه علوم پزشکی لرستان» به «دامپزشکی روزانه دانشگاه رازی کرمانشاه» و سپس از دامپزشکی به «پزشکی روزانه دانشگاه علوم پزشکی لرستان» خبر داد! ویس کرمی هم در پاسخ نوشت که این کار قانونی بوده و اگر قانون ناعادلانهای هست، مقصر قانونگذار است نه کسی که از قانون بهرهمند شده است!
این روزها رضا تقی پور، وزیر ارتباطات احمدی نژاد، این روزها به شدت از طرح صیانت دفاع میکند و افرادی مثل ویس کرمی هم حالا در خط مقدم دفاع از این طرح ایستادهاند. در مقابل آنها، اما افراد دیگری سعی در مقاومت دارند که با طرح صیانت مخالف هستند و صیانتیها را تندرو میخوانند.
جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت، مهمترین چهرهای است که این روزها به مخالفت با طرح صیانت میپردازد که چهرهای اصولگرا است و سابقه حضور در سپاه را در کارنامه دارد، اما او بیشتر به اعتبار سابقه پدرش (نماینده مرودشت در مجلس چهارم) وارد مجلش شده است و شاید میخواهد مثل علی مطهری مسیری متفاوت از رفقای اصولگرای خود، در پیش بگیرد.