گروه جامعه: ۲۱ بهمن ماه سال گذشته بود که اولین واکسن کرونا در کشورمان تزریق شد و چند ماه بعد بود که همه کادر درمان در مقابل این بیماری هزارچهره واکسینه شدند. مدتی گذشت تا نوبت به واکسیناسیون عمومی رسید و با شروع واکسیناسیون میشد خوشحالی را در چهره تکتک هموطنان مشاهده کرد، چراکه عده زیادی از هموطنانمان، عزیزان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده بودند.
مردم از دُز اول واکسن کرونا، استقبال گستردهای کردند تا جایی که صفهای عظیمی مقابل محلهای تزریق واکسن ایجاد شد. تزریق نوبت دوم نیز با استقبال خوبی روبرو شد، اما عدهای از مردم که تعدادشان هم کم نیست، برای دریافت دُز سوم کوتاهی کردند و روی به تزریق آن نیاوردند.
سیدمرتضی خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در همین خصوص گفت: به نظر بنده کاهش حساسیت نسبت به بیماری کرونا در جامعه به وجود آمده است. بعد از کاهش مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا، عده کثیری از مردم فکر کردند خطر کاملاً مرتفع شده است، در حالی که اوجگیری سویه اُمیکرون نشان داد که این تصور اشتباه محض است.
وی افزود: هرچند شدت بیماریزایی اُمیکرون کمتر از برخی از سویههای قبلی بوده، اما این ویروس جهشیافته نشان داد همچنان خطر در کمین مردم است و حتی میتواند بالاتر از ۲۰۰ نفر از مردم را در روز به کام مرگ بکشاند؛ بنابراین با توجه به اینکه اطلاعی از سویه بعدی و نحوه بیماریزایی آن نداریم، بهتر است سطح آنتی بادی در بدن بالا باشد تا اگر خدایینکرده، سویه دیگری آمد، مقاومت نسبی جامعه افزایش پیدا کرده باشد.
نماینده ماهنشان در مجلس با اشاره به تجربه پیکهای قبلی، تصریح کرد: بایستی از طریق رسانه ملی به مردم در خصوص دُز سوم اطلاعرسانی شود، چراکه برای پیشگیری از ابتلا به سویههای بعدی مفید خواهد بود. عدمتزریق دُز سوم توسط برخیها مربوط به بیاعتمادی به واکسنها نیست، بلکه ممکن است این اشتباه در جامعه به وجود آمده باشد که اثرپذیری برخی واکسنها نسبت به دیگر واکسنها بیشتر است.
خاتمی گفت: در مجموع، تمام واکسنها درجاتی از ایمنیزایی دارند که نتیجه آن را مردم مشاهده کردهاند. به نظر بنده در جامعه قدری حساسیتزدایی، بیخیالی و سهلانگاری نسبت به بیماری کرونا به وجود آمده است، در حالی که سویههای بعدی شاید شرایط دشوارتری ایجاد کنند. وقتی صحبت از تزریق دُز سوم به میان میآید، یعنی سطح آنتی بادی در بدن کاهش پیدا کرده، تا حدی که ممکن است آنتی بادی در بدن وجود نداشته باشد، لذا باید واکسن تزریق شود تا میزان آنتی بادی افزایش پیدا کند.
وی در خصوص بازگشایی دانشگاهها به صورت حضوری نیز اظهار کرد: بنده در ابتدای شروع اُمیکرون نیز درباره بازگشایی مدارس و دانشگاهها تذکر دادهام که بایستی با احتیاط این کار انجام شود. در همه اپیدمیها، معمولاً بازگشایی دانشگاهها باید آخرین قسمت باشد، یعنی وقتی از همه گشایشها عبور کردیم، به بازگشایی دانشگاهها برسیم. طبق شنیدهها، بازگشایی دانشگاهها در دستور کار سال آینده است، اما به نظر بنده نمیتوان زمان مشخصی را در نظر گرفت و باید در همان زمان نسبت به آن تصمیم گرفت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه تصمیم کلیشهای ممکن است ما را دچار خسارت کند، گفت: به هر روی، فعلاً شرایط برای بازگشایی دانشگاهها مناسب نیست، هرچند ممکن است از پیک اُمیکرون عبور کرده باشیم، اما تا وقتی همه چیز کاملاً آرام نشده باشد و شرایط جامعه به ثبات نرسیده است، نمیتوان در خصوص بازگشایی دانشگاهها تصمیم گرفت.
خاتمی با اشاره به اینکه در آستانه سال جدید قرار داریم، اظهار کرد: ممکن است دید و بازدیدها و مسافرتها، مقداری میزان شیوع بیماری کرونا را بالا ببرد. البته دید و بازدیدها بر عهده نظام سلامت کشور نیست، اما محدودیتها و گشایشهای مسافرتها در دست دولت است. افرادی که به دید و بازدید میروند، باید نسبت به دریافت دُز سوم و رعایت فاصله دقت کنند تا با خیال راحت به این دورهمی بپردازند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت نیز حتماً برنامههایی برای مسافرت و تزریق دُز سوم مسافرها دارد. اما در خصوص دورهمی باید حداکثر رعایتها انجام شود که اگر خدایینکرده، فردی مبتلا شد، وضعیت باثباتی داشته باشد. همچنین مردم باید مراقب بازارهای شلوغ این ایام باشند، چراکه در این محلها مشخص نیست چه کسانی واکسن تزریق نکردهاند، لذا از حضور در ساعتهای پیک جمعیت باید خودداری کرد.