به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۲۳ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب : ۳۲۶۳۴۵

وضعیت بغرنج سفره‌های آب زیرزمینی

وضعیت بغرنج سفره‌های آب زیرزمینی
گروه اقتصادی: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: جدول حقابه تالاب‌ها و رودخانه‌ها را به وزارت نیرو دادیم، اما می‌دانیم که وضعیت سفره‌های آبی کشور بغرنج است. علی سلاجقه در جلسه‌ای با حضور رئیس دیوان محاسبات با اشاره به چالش‌های متعدد محیط زیست ایران تاکید کرد: با توجه به مشکلات محیط زیستی، سازمان حفاظت محیط زیست باید قوی‌ترین سازمان کشور باشد.

علی سلاجقه افزود: در محیط زیست دو بحث اساسی باید در دستور کار قرار گیرد؛ دیپلماسی داخلی و خارجی. در موضوع آب در سال ۹۰ وزرای محیط زیست کشور‌های مختلف به ایران دعوت شدند، اما وزیر محیط زیست عربستان در این اجلاس شرکت نکرد. ما ۲۷۰ میلیون هکتار کانون داخلی و خارجی آلودگی هوا و ریزگرد را شناسایی کردیم و بر اساس آن بیشترین مقدار ریزگرد که از خارج مرز‌های ما وارد ایران می‌شود، از شبه جزیره عربستان است که با ما همکاری نمی‌کند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: مسائل محیط زیست بر ایجاد نارضایتی عمومی موثر است. اما مشکلی که در آب وجود دارد، تماما مربوط به داخل کشور نیست. در هیرمند مشکل داریم؛ سد کجکی با ظرفیت ۱.۷ میلیارد مترمکعب وجود دارد و انتظار ورود ۲۱ متر مکعب آب در ثانیه را داریم. همچنین سد کمال‌خان و پروژه گاپ ترکیه وضعیت آب ما را خطرناک‌تر از همیشه کرده. عراق نیز به این موضوع وارد نمی‌شود و ما تاوان این طرح‌ها را می‌دهیم. باید پذیرفت که ترکیه در حال مدیریت مساله آب منطقه است. ما در حوزه زابل آبی نداریم که وارد هامون شود و همه امیدمان به هیرمند است. برای حل این مشکلات باید دیپلماسی خارجی تقویت شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: ما جدول حقابه تالاب‌ها و رودخانه‌ها را بر اساس دوره کم‌آبی، میان آبی و پرآبی تنظیم و به وزارت نیرو دادیم، تخصیص این حقابه‌ها از عهده ما خارج است و باید وزارت نیرو وارد عمل شود. این در حالی است که وضعیت سفره‌های آبی کشور نیز بغرنج است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: وقتی موضوع موتورسیکلت‌های آلاینده به میان می‌آید، حرف از گازسوز کردن ۷۰۰ هزار موتور سیکلت و برچیده شدن موتور‌های کاربراتوری می‌شود. در این مرحله باید مشخص شود که چه فرد یا نهادی مسئولیت اجرای این طرح را دارد. در این کارگروه مشخص شده که نقش استانداری، شهرداری و هر نهاد مسئول دیگری چیست؟

سلاجقه با اشاره به موضوع پسماند ادامه داد: در بحث پسماند نیز ما فضاسازی و فرهنگسازی می‌کنیم و در حال تکمیل زیرساخت‌ها هستیم همیشه می‌گوییم که فرهنگ‌سازی را اول از دستگاه‌های اجرایی شروع می‌کنیم و در دستورالعمل‌ها بازبینی کرده‌ایم. ضوابط استقرار نیز مورد بازبینی قرار گرفته‌اند.

سلاجقه در بخش دیگر گفت: اطراف تهران ۴۸ لکه صنعتی داریم که بسیاری از واحد‌های آن‌ها به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند و آب و خاک را از بین می‌برند و آلوده می‌کنند. به همین علت است که سازمان حفاظت محیط زیست باید قوی‌ترین سازمان کشور باشد، علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: آب زیر زمینی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها