گروه فناوری: ایلان ماسک که خودش یکی از کاربران پرکار و فعال در توییتر است، اخیرا از رسانههای اجتماعی و سیاستهایشان انتقاد کرده است.این توییت ایلان ماسک یک روز پس از نظرسنجی توییتری او در پاسخ به این پرسش منتشر شد که: «آزادی بیان لازمه یک دموکراسی کارآمد است. آیا اعتقاد دارید که توییتر به اصل آزادی بیان پایبند است؟»
بیش از ۷۰ درصد کاربران به آن رای منفی دادند. او در ادامه این نظرسنجی نوشته بود «پیامدهای این نظرسنجی مهم خواهد بود. لطفا در رای دادن دقت کنید.»ایلان ماسک، کارآفرین و مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا که در سال ۲۰۲۱ و با ثروتی بالغ بر ۲۷۰ میلیارد دلار، ثروتمندترین شخص جهان شناخته شد، روز شنبه در توییت دیگری نوشت: «از آنجا که توییتر در عمل مانند میدان اصلی شهر است، پایبند نبودن به اصول آزادی بیان آن میتواند دموکراسی جامعه را تضعیف کند. چه باید کرد؟» و باز هم در توییتی دیگر پرسید «آیا وجود یک شبکه اجتماعی جدید، لازم و ضروری است؟»
این تاجر مشهور در پاسخ به نظر یکی از مخاطبانش به اینکه آیا او در فکر ساختن یک شبکه رسانهای جدید با الگوریتمی باز است که آزادی بیان را در اولویت قرار میدهد و حداقل تبلیغات را دارد، نوشته بود که دارد این موضوع را بهطور جدی بررسی میکند.
در صورتی که این مهندس ارشد شرکت فناوریهای فضایی اسپیس اکس و بنیانگذار شرکت حملونقل یورینگ کمپانی تصمیم به ایجاد شبکهای جدید در رسانههای اجتماعی داشته باشد، به صف طولانی و روبه رشدی از شرکتهای فناوری ملحق میشود که خود را قهرمانان آزادی بیان معرفی میکنند و با بزرگنمایی ایرادهای شرکتهای بزرگی مانند توییتر و فیسبوک، امیدوارند کاربران ناراضی و کسانی را که احساس میکنند دیدگاههای آنها در این شبکههای اجتماعی مورد سرکوب واقع شده است مجذوب خود کنند.
هرچند موضوع سانسور، سرکوب و بسیاری مسائل از این قبیل دیگر انکارشدنی نیست، اما پیش از این هیچ شرکت رسانهای جدید- برای نمونه شرکت Truth Social Donald Trump یا «تروث» که بنیانگذار آن دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا بود- نتوانسته است به میزان محبوبیت شبکههای اجتماعی اصلی حتی نزدیک بشود.