گروه علمی: یک داروی احیا کننده جدید توسط دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) نشان داده است که میتواند روند کاهش شنوایی را معکوس کند و تاکنون در درمانهای بالینی، پیشرفتهای قابل توجهی را نشان داده است.به گزارش ایسنا، کمشنوایی یک مشکل رایج است که روز به روز در حال شیوع بیشتری است. حتی طبق تخمین سازمان بهداشت جهانی گفته میشود که بیش از ۷۰۰ میلیون نفر معادل با حدود ۱۰ درصد از جمعیت جهان از کمشنوایی رنج میبرند.
به تازگی نیز ادعا شده است که واکسنهای کووید-۱۹ به عنوان یک عارضه جانبی موجب کاهش شنوایی میشوند، البته یک مطالعه نشان داد که هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد.اکنون محققان موسسه فناوری ماساچوست یک روش درمانی جدید برای این عارضه ارائه کردهاند. آنها با هدف معکوس کردن افت شنوایی از طریق یک درمان احیاکننده که رشد سلولهای مویی را در حلزون گوش تحریک میکند، تلاش میکند.
حلزون گوش بخشی از سامانه شنوایی در گوش درونی است. این بخش عبارت است از حفرهای حلزونیشکل در هزارتوی استخوانی که در انسانها ۲.۵ دور به دور محور خود میچرخد. بخش مهمی از حلزون گوش را "اندام کورتی" تشکیل میدهد که حسگر شنوایی به شمار میرود. این اندام به موازات بخشی که چنبرههای مایع درون حلزون گوش را از هم جدا میکند، پیش میرود.
سلولهای مویی گیرندههای حسی هستند که به ما اجازه میدهند بشنویم و ممکن است در اثر ضربههای صوتی یا قرار گرفتن در معرض اتوتوکسینها(مواد سمی برای گوش) از بین بروند. بدتر از آن این است که وقتی سلولهای مو میمیرند، تمایلی به رشد مجدد ندارند. بنابراین وعده افزایش رشد سلولهای مویی چیزی است که این درمان را جذاب میکند.یکی دیگر از نوآوریهای این روش این است که متکی به یک دستگاه خارجی، مانند سمعک یا یک دستگاه قابل کاشت نیست، بلکه به دارویی متکی است که مولکولها را به گوش درونی تزریق میکند و سپس سلولهای پیشساز را به سلولهای دیگری تبدیل میکند که میتوانند سلولهای مویی را درون حلزون گوش رشد دهند.
مطالعات بالینی با بیش از ۲۰۰ بیمار
آزمایشات بالینی انجام شده توسط این محققان این موسسه شامل بیش از ۲۰۰ بیمار است که پیشرفتهای قابل توجهی را نشان دادند. اکنون آنها روی آزمایشی ۱۲۴ نفره کار میکنند و انتظار میرود نتایج اولیه اوایل سال آینده در دسترس قرار گیرد.کارآزماییها با بهبود توانایی شرکت کنندگان در درک گفتار و سخنان اطرافیان، کارایی این درمان را ثابت کردند. "کریس لوز" یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت "Frequency Therapeutics" که شرکت بیرون آمده از دل موسسه فناوری ماساچوست است، گفت: درک گفتار هدف شماره یک برای بهبود شنوایی و نیاز شماره یک است که از بیماران میشنویم.
طب احیا کننده چیست و چگونه عمل میکند؟
هدف پزشکی احیا کننده درمانی است که مبتنی بر رشد مجدد، مهندسی یا جایگزینی سلولها، اندامها یا بافتهای آسیب دیده با تحریک مکانیسم ترمیم بدن انسان است. در این راستا، از درمانهای سلولهای بنیادی، مهندسی بافت و اندامهای مصنوعی استفاده میشود.برای بیماری کمشنوایی که تعداد قابل توجهی از افراد را تحت تاثیر قرار میدهد، به یک درمان سادهتر و پایدارتر نیاز است. با این حال، زمان نشان خواهد داد که آیا این روش درمانی جدید توسعه یافته توسط شرکت "Frequency Therapeutics" میتواند به معکوس کردن این شرایط از طریق طب احیاکننده کمک کند یا خیر.