گروه علمی:گروهی از اخترشناسان بینالمللی با استفاده از تلسکوپ میرکات در رصدخانه آفریقای جنوبی تشعشات لیزری قوی موسوم به مگامیزر را در فاصله ۵ میلیارد سال نوری زمین ردیابی کردند که با طی مسافت ۵۸ هزار میلیارد کیلومتر به زمین رسیده است.
این گروه از محققان به سرپرستی مارتین گلوواکی، اخترشناس مرکز بین المللی تحقیقات نجوم رادیویی در دانشگاه کرتین استرالیا میگوید: مگامیزرها زمانی پدید میآیند که دو کهکشان با هم برخورد میکنند.این اولین مگامیزر هیدروکسیل است که در رصدخانه میرکات رصد شده است. هیدروکسیل یک گروه شیمیایی متشکل از یک اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن است که هنگام برخورد دو کهکشان یافت میشود.
وقتی کهکشانها با هم برخورد میکنند گازی که آنها در خود دارند به شدت غلیظ میشود و میتواند اشعههایی از نور قوی را تولید کند که بعد از آن ساطع میشود. این اخترشناسان مگامیزر را در اولین شب رصد خود مشاهده کردند که بیش از ۳ هزار ساعت رصد با استفاده از تلسکوپ میرکات را در برمی گرفت.این گروه تحقیقاتی در حال رصد با تلسکوپ میرکات هستند تا مناطق مختلف را در آسمان از نزدیک رصد کنند و عناصر مشابه یافت شده در مگامیزر را بیابند. این کار میتواند به فهم بهتر چگونگی تکامل جهان کمک کند.تلسکوپ میرکات واقع در منطقه کارو در آفریقای جنوبی، شامل مجموعهای از ۶۴ بشقاب رادیویی است و از ژوئیه ۲۰۱۸ عملیاتی شده است. این تلسکوپ قدرتمند به نور ضعیف رادیویی حساس است.