به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۴ - ۲۰:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۱۴ ساعت ۱۲:۰۷
کد مطلب : ۳۳۴۸۲۶

آمریکامانع قرارداد ۱۰ میلیاردی روسیه و ایران نمی‌شود

آمریکامانع قرارداد ۱۰ میلیاردی روسیه و ایران نمی‌شود
وزیر خارجه آمریکا گفت: در صورت احیای برجام، آمریکا مانع اجرای قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری تهران و مسکو برای ساخت تاسیسات هسته‌ای ایران نخواهد شد.
آنتونی بلینکن در جلسه کمیته خارجی مجلس نمایندگان این کشور، برای اولین بار و به صراحت تایید کرد که در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای در مذاکرات وین، دولت بایدن مانع اجرای قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری روسیه و ایران برای ساخت بخشی از زیرساخت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی نخواهد شد.
بلینکن گفت: «تحریم‌هایی که به‌عنوان بخشی از توافق هسته‌ای جدید با ایران لغو شود، جدا از کمپین فشار ایالات متحده به روسیه در رابطه با جنگ اوکراین است.» این به آن معناست که قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری میان تهران و مسکو همچنان مجوز اجرا خواهد داشت.
وزیر خارجه آمریکا افزود: «در صورتی که بازگشت به توافق صورت گیرد، اقداماتی که روسیه بر اساس توافق (برجام) انجام خواهد داد، ارتباطی به تحریم‌هایی که علیه روسیه به دلیل اقداماتش در اوکراین وضع شده است ندارد.»
دولت بایدن "به قدری از توافق با ایران ناامید شده"  که حاضرست  چنین گامی در قبال روسیه بردارد.نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره معتقدند امتیازی که دولت بایدن در این زمینه می‌دهد، تلاش‌های جامعه بین‌المللی را برای منزوی کردن روسیه در جنگ اوکراین، تضعیف خواهد کرد.
 اتکای دولت بایدن به روسیه برای انجام دیپلماسی با ایران جمهوری‌خواهان کنگره را که می‌خواهند روسیه به دلیل جنایات جنگی در اوکراین به طور کامل از جامعه بین‌المللی طرد شود، بسیار خشمگین کرده است.شرکت انرژی "روس اتم" آماده ساخت چند پروژه هسته‌ای برای ایران است که در دوره دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا تحریم شد. اوایل سال جاری میلادی، ایالات متحده بعنوان بخشی از امتیازاتی که ایران را به بازگشت به توافق هسته‌ای ترغیب کند، معافیت تحریمی برای این پروژه‌ها ایجاد کرد. وزارت خارجه آمریکا گفت بر اساس توافق هسته‌ای جدید این پروژه ها را تحریم نخواهد کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در ماه مارس گفته بود که آمریکا «فعالیت روسیه در پروژه‌های هسته‌ای را که بخشی از ازسرگیری اجرای کامل برجام است»، تحریم نمی‌کند.
هم‌زمان با سخنان بلینکن در کمیته امور خارجی کنگره آمریکا، بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل نیز در گفت‌وگو با "ال مونیتور" از ادامه همکاری این کشور با روسیه در سوریه خبر داد و گفت که اسرائیل حتی پس از ارسال کمک‌های نظامی محدود به اوکراین، "در یک توافق ضمنی با روسیه" به حملات هوایی "علیه اهداف ایرانی در سوریه ادامه می‌دهد."
"ال مانیتور" نوشته است این سخنان پس از آن گفته می‌شود که دولت بایدن «از برخی ملاحظات در رابطه با حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی به خاطر بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ عقب‌نشینی کرد».
وزیر دفاع اسرائیل  گفته است: «ما قطعا با یک موقعیت استراتژیک پیچیده روبرو هستیم. صرف نظر از اینکه آیا توافقی امضا خواهد شد یا خیر، ما به برجسته کردن فعالیت‌های ایران و تشویق شرکای خود به انجام اقدامات (علیه آن‌) ادامه خواهیم داد.»او بار دیگر ایران را بزرگترین صادرکننده تروریسم در جهان نامیده و گفته است که اسراییل صرفنظر از هر توافقی که باشد، می‌داند چگونه از خود در برابر "تهدیدهای" ایران دفاع کند. مقامات اسرائیلی بارها تاکید کرده‌اند که به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهند داد.
او همچنین به "تعهد" آمریکا در رابطه ایران اشاره کرده و این که «ایالات متحده پیوسته یادآور شده که هرگز اجازه نخواهد داد ایران به یک کشور هسته‌ای تبدیل شود.»
گانتس در پاسخ به سوالی درباره اختلافات او با نفتالی بنت، نخست وزیر و یایئر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل درباره رویکرد آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران نیزگفته که "هر کسی روش خاص خود را دارد"، اما همه بر سر این مسئله هم‌نظرند که در برابر ایران باید "به شکل استراتژیک محکم بود". او افزوده است: «جدا از اینکه چه کسی در کاخ سفید است، اسرائیل هیچ شریک استراتژیک نزدیک‌تری از ایالات متحده ندارد.»

 
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها