گروه سلامت:یک دستیار تخصصی طب سنتی ایران گفت: یکی از سادهترین این رژیمها این است که بهمدت ۳ روز فقط از ماءالشعیر طبی سنتی استفاده شود و در این مدت غذای دیگری نخورند. در پایان این رژیم غذایی ۳روزه نیز فرد باید تا چند روز از سبزیهای پخته مصرف کند.ناصر رضاییپور درباره راههای پاکسازی بدن اظهار داشت: یکی از راههای پیشگیری از بیماریهایی، چون حساسیت فصلی، رعایت رژیمهای پاکسازی است.
بهگفته وی یکی از سادهترین این رژیمها، این است که بهمدت ۳ روز، تنها از ماءالشعیر طبی سنتی استفاده کنند و در این مدت، غذای دیگری نخورند. در پایان این رژیم غذایی ۳ روزه نیز، فرد باید تا چند روز از سبزیهای پخته، بدون ادویه و کمحجم بهعنوان غذا استفاده کند.
روش تهیه ماءالشعیر طبی
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: ۵۰ گرم جوی پوستکنده سالم را با چهار لیوان (یک لیتر) آب، بهآهستگی بجوشانند تا جوها کاملاً پخته و شکفته شوند (حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه). سپس تا سرد نشده، آن را صاف کنند و در جای خنک قرار دهید. این ماءالشعیر تا دو روز در یخچال قابل نگهداری است.وی ادامه داد: کسانی که معده سرد یاتر دارند، بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس آن را بنوشند. ماء الشعیر طبی نباید غلیظ و ژلهای شود. در زمان مصرف، ماءالشعیر را تکان دهند تا "دُردی و بخش رقیق" آن با هم آمیخته شوند و از غذائیت آن نیز بهرهمند شوید.
چند نکته درباره طرز تهیه ماء الشعیر طبی
رضاییپور افزود: زمان ۴۰ تا ۵۰ دقیقه گفتهشده، مربوط به جوی تازه اعلاست. این زمان ممکن است تا ۱ ٫ ۵ ساعت نیز طول بکشد. معیار، پختگی کامل جوهاست.این دستیار تخصصی طب سنتی اضافه کرد: اگر توان و انرژی لازم برای رعایت رژیم سهروزه را ندارند، آن را به دو روز کاهش دهند، گرچه افزودن عسل، تا حد زیادی این مشکل را برطرف میکند.
رضاییپور ادامه داد: برای کسانی که دچار امتلاء و سابقه علائم غلبه اخلاط نیستند، رعایت رژیم کامل ضروری نیست. این افراد میتوانند در کنار کاهش نسبی غذاها و مصرف بیشتر سبزیجات پخته، روزی ۳-۲ لیوان ماءالشعیر میل کنند. بیشتر مردم از مصرف ماءالشعیر طبی بهره میبرند و بهجز مشکلات گوارشی، منع خاصی برای آن یاد نشده است. اگر با افزودن عسل نیز دچار مشکلات گوارشی، چون نفخ و قراقر و ضعف میشوند، میتوانند در چند دقیقه آخر آمادهشدن ماءالشعیر، کمی چوب دارچین به آن بیفزایند.