گروه بین الملل: دولت آمریکا در خلال حمله روسیه به اوکراین و نگرانیها از حملات سایبری روسیه، تحقیقات امنیت ملی درباره آنتیویروس «کسپرسکی» را سرعت بخشیده است.
این پرونده سال گذشته میلادی از طرف وزارت دادگستری آمریکا به وزارت بازرگانی این کشور ارجاع داده شد، اما پیشرفت چندانی حاصل نشد، تا ماه مارس که کاخ سفید خواستار تسریع در روند بررسی این آنتیویروس ساخت روسیه شد.با تشدید تنشها میان مسکو و غرب، نگرانی واشنگتن از این است که کرملین از این نرمافزار که اجازه دسترسی به کامپیوترها را دارد برای سرقت اطلاعات حساس از رایانههای آمریکایی و یا دستکاری آنها استفاده کند.دسترسی به شبکههای پیمانکاران و متصدیان فدرال زیرساختهای حیاتی آمریکا مانند شبکه برق، از نگرانیهای اصلی واشنگتن هستند.نهادهای نظارتی آمریکا همین حالا نیز استفاده از نرمافزار کسپرسکی در ادارات فدرال را ممنوع کردهاند و ممکن است تا آنجا پیش روند که این شرکت را به اتخاذ اقداماتی برای کاهش این خطرات و نگرانیها وادار کرده و یا حتی بهکلی استفاده از این نرمافزار را در آمریکا ممنوع کنند.این تحقیقات که تا پیش از این گزارشی از آن منتشر نشده بود، نشان میدهد که دولت آمریکا به تمامی امکانات و اختیارات خود متوسل شده است تا از شهروندان و شرکتهای خود در برابر حملات سایبری روسیه محافظت کند.
دیگر قدرتهای نظارتی توانایی این را ندارند که استفاده از نرمافزار این شرکت روسی را برای بخش خصوصی ممنوع کنند؛ شرکتی که آمریکا مدتهاست آن را تهدیدی علیه امنیت ملی خود میداند.
کسپرسکی از چندین سال قبل تا کنون اقدامات خلاف قانون یا همکاری مخفیانه با سازمانهای اطلاعاتی روسیه را تکذیب کرده است.
کسپرسکی ارائه دهنده امنیت سایبری و آنتی ویروس چند ملیتی روسی است که مقر آن در مسکو قرار دارد و توسط یک شرکت هلدینگ در بریتانیا اداره می شود. آزمایشگاه کسپرسکی آنتی ویروس، امنیت اینترنت، مدیریت رمز عبور، امنیت نقطه پایانی، و سایر محصولات و خدمات امنیت سایبری را توسعه داده و میفروشد. کسپرسکی از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ در خارج از کشور گسترش یافت و تا سال ۲۰۲۰ به ۷۰۴ میلیون دلار درآمد سالانه رسید، این نرم افزار با حدود ۴۰۰ میلیون کاربر بیشترین سهم بازار فروشندگان نرم افزار امنیت سایبری در اروپا را دارد. آزمایشگاه کسپرسکی در رتبه بندی جهانی فروشندگان آنتی ویروس بر اساس درآمد در رتبه چهارم قرار دارد. این اولین شرکت روسی بود که در رتبهبندی شرکتهای نرمافزاری پیشرو جهان، به نام ۱۰۰ نرمافزار برتر قرار گرفت.