به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۱۰:۲۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۳۰ ساعت ۱۲:۰۴
کد مطلب : ۳۳۷۳۹۴

استفاده روسیه از غذا به عنوان سلاح

استفاده روسیه  از غذا به عنوان سلاح
گروه بین الملل: وزیر امور خارجه آمریکا روسیه را متهم کرد که با گروگان گرفتن ذخایر غذایی، از غذا به عنوان سلاح علیه میلیون‌ها نفر از مردم اوکراین و سایر کشورهای جهان استفاده می‌کند.
آنتونی بلینکن، در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: «به نظر می‌رسد دولت روسیه تصور می‌کند که با استفاده از غذا به عنوان سلاح می‌تواند کاری را انجام دهد که تهاجم نظامی به اوکراین موفق به انجام آن نشد؛ یعنی روحیه مردم اوکراین را از بین ببرد.» او از دولت روسیه خواست که به محاصره بنادر اوکراین پایان دهد.بلینکن تصریح کرد: «تصمیم به استفاده از غذا به عنوان سلاح، تنها و تنها به روسیه بستگی دارد.»
در واکنش به این موضوع، یک مقام ارشد دولت روسیه این اتهام را رد کرد و گفت که مقام‌های این کشور ''احمق نیستند'' و روسیه در شرایطی که تحت تحریم‌های گستره بین‌المللی قرار دارد، غذا به کشورهای دیگر صادر نخواهند کرد.دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه، در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت که روس‌ها در شرایط مناسب، در تولید مواد غذایی مورد نیاز جهان مهارت دارند.
معاون شورای امنیت روسیه افزود: «همه چیز غیرمنطقی به نظر می‌رسد. از یک طرف، تحریم‌های دیوانه‌واری اعمال می‌شود و از طرف دیگر، تقاضا برای تامین مواد غذایی وجود دارد.»
مدودف همچنین نوشت: «مسائل به این صورت کار نمی‌کنند. ما احمق نیستیم.»مدودف افزود که تولید محصول به افراد ماهر در کشاورزی و همچنین تجهیزات و کود مناسب نیاز دارد.
رئیس‌جمهور سابق روسیه تاکید کرد: «ما همه فرصت‌ها را داریم تا اطمینان حاصل کنیم که در کشورهای دیگر غذا وجود دارد به طوری که هیچ بحرانی وجود نداشته باشد. فقط ما را از کار کردن منع نکنید.»در همین خصوص، واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز اتهام‌هایی که روسیه را مقصر بحران جهانی غذا معرفی می‌کند، "کاملا نادرست" خواند و رد کرد.
تهاجم نظامی روسیه به اوکراین باعث شده تا قیمت غلات، روغن پخت و پز، انرژی و کود به شدت افزایش یابد. اوکراین و روسیه از بزرگترین صادرکنندگان گندم به شمار می‌روند و نقش پررنگی در امنیت غذایی جهان ایفا می‌کنند؛ به طوری که این دو کشور نزدیک به یک‌سوم از ذخایر گندم جهان را تامین می‌کنند.
اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا به شمار می‌رود. روسیه و بلاروس که به مسکو در جنگ علیه اوکراین کمک می‌کند، بیش از ۴۰ درصد از صادرات جهانی ''پتاس'' را به خود اختصاص داده‌اند.کود پتاس برای تولید گندم، برنج، انگور و غلات استفاده می‌شود و تامین غذای میلیون‌ها نفر بویژه در کشورهای فقیر یا فاقد صنعت و محصولات کشاورزی به میزان کافی، به پتاس وابسته است.
از زمانی که روسیه بنادر اوکراین را به محاصره درآورده، صادرات غلات از طریق دریای سیاه امکان‌پذیر نیست. مقام‌های کرملین، امکان آزادسازی بنادر اوکراین در دریای سیاه برای صدور غلات را منوط به لغو بخشی از تحریم‌های غرب علیه مسکو اعلام کرده‌اند.


 
برچسب ها: روسیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها