به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۷ - ۱۸:۵۴
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۹ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب : ۳۴۰۹۳۷
"کاروان بی پایان مرگ" در ماریوپل؛

افشای ابعادی تازه از جنایات هولناك روسیه در اوكراین

گروه بین الملل: مقام‌های اوکراین از کشته شدن دستکم ۲۱ هزار غیرنظامی در شهر اشغال شده ماریوپل توسط نیروهای متجاوز روسیه گزارش داده و گفته‌اند از هر ساختمان ویران شده ۵۰ تا ۱۰۰ جسد بیرون کشیده می‌شود.
افشای ابعادی تازه از جنایات هولناك روسیه در اوكراین
به گزارش آسوشیتدپرس پترو آندریوشچنکو، معاون شهردار (سابق) ماریوپل از تلفات انسانی هولناک در این شهر خبر داده و گفته دستکم ۲۱ هزار غیرنظامی در حملات روسیه به این شهر برای تصرف آن کشته شده‌اند. او گفته تقریبا از هر ساختمان ویران ۵۰ تا ۱۰۰ جسد بیرون کشیده می‌شود و آنرا "کاروان بی پایان مرگ" توصیف کرده است. شهر بندری ماریوپل پس از هفته‌ها مقاومت به تصرف روسیه درآمد. این شهر به ویرانه‌ای تبدیل شده و بسیاری از نیروهای اوکراین که در کارخانه فولاد آزوفستال سنگر گرفته بودند به اسارت نظامیان روسیه درآمدند و به این کشور منتقل شدند. اکنون بیم شکنجه غیرانسانی این اسرا  می‌رود.
به گفته یکی از مشاوران ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیروهای روسیه تاکتیک خود را در نبرد برای سیوریودونتسک در شرق اوکراین تغییر داده‌اند. الکسی آرستویچ روز چهارشنبه ۱۸خرداد گفت سربازان روسی از شهر عقب نشینی کرده‌اند و اکنون آن را زیر آتش توپخانه گرفته‌اند که در نتیجه آن مرکز شهر خالی از سکنه شده است. به گفته آریستویچ هم روس‌ها عقب نشینی کرده‌اند و هم نیروهای اوکراین وتوپخانه روسیه به منطقه‌ای خالی شلیک می‌کند، بدون آنکه موفقیتی داشته باشد. نبرد بر سر شهر لیسیچانسک و سیوریودونتسک آخرین سنگرهای اوکراین در منطقه لوهانسک هستند.
چشم‌انداز عضویت در اتحادیه اروپا
اوکراین بارها تقاضای عضویت در اتحادیه اروپا را کرده است. اکنون نماینده ویژه زلنسکی پس از دو روز گفتگو در برلین نسبت به چشم انداز عضویت در اتحادیه اروپا ابراز خوش‌بینی کرده و گفته است اطمینان دارد که کشورش به عنوان نامزد اتحادیه اروپا پذیرفته خواهد شد. اولیکسی چرنیشو، وزیر توسعه منطقه‌ای اوکراین به خبرگزاری آلمان گفته است که اگر کمیسیون اتحادیه اروپا در هفته آینده توصیه‌ای را ارائه دهد، احتمالا ۲۷ کشور عضو در نشست خود در ۲۳ و ۲۴ ژوئن در بروکسل بر سر آن  به توافق می‌رسند. او همچنین انتظار دارد که آلمان با این امر موافقت کند. چرنیشو یکی از چهار فرستاده ویژه زلنسکی است که در حال حاضر مشغول رایزنی پیرامون عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا در کشورهای مختلف اروپاست.
انتقاد از مکرون و شولتس
 سران فرانسه و آلمان اخیرا گفت‌وگویی ۸۰ دقیقه‌ای با پوتین داشتند که هیچ‌ نتیجه‌ای نیز نداشت. آندژی دودا، رئیس‌جمهور لهستان از اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به خاطر ادامه گفتگوها با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه انتقاد کرده است.دودا در مصاحبه‌ای با تشبیه پوتین به آدولف هیتلر پرسیده است: «آیا کسی در طول جنگ جهانی دوم با آدولف هیتلر اینطور صحبت کرده است؟» و «آیا کسی گفته است که او باید آبروی خود را حفظ کند؟ یا باید طوری حرکت کرد که برای آدولف هیتلر تحقیرآمیز نباشد؟»
تجاوز نظامی به اوکراین و بحران در سراسر جهان
تجاوز نظامی روسیه به اوکراین تنها این کشور و اروپا را با عواقب وخیم خود مواجه نکرده است. به گفته سازمان ملل متحد، جنگ روسیه علیه اوکراین همراه با سایر بحران‌ها، منجر به بزرگترین عواقب و هزینه‌ها برای یک نسل شده است. در گزارش تازه سازمان ملل آمده است که مردم سراسر جهان در معرض خطر موج بی‌سابقه گرسنگی و فلاکت و همچنین هرج و مرج اجتماعی و اقتصادی قرار دارند. یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان تحت تأثیر بحران پیچیده جنگ، پاندمی کرونا و تغییرات آب و هوایی قرار دارند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که تنها یک راه برای مهار این وضع وجود دارد و آن پایان دادن به تهاجم روسیه به اوکراین است.
محاصره غذایی
یک مقام محلی در بندر اودسا روز چهارشنبه ۱۸ خرداد گفت با توجه به خطر حمله احتمالی روسیه به این بندر، اوکراین حاضر نیست به خاطر تسهیل صادرات غله آب‌های منطقه را مین‌روبی کند.
سرگی براتچوک، فرماندار ناحیه اودسا، در یک پیام ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی گفت: «به محض آن که آب‌های نزدیک بندر اودسا را مین‌روبی کنیم ناوگان روسیه وارد منطقه می‌شود». او افزود که روسیه در فکر پیاده کردن چترباز در شهر اودسا و حمله نظامی به این بندر است. همزمان، وزیران خارجه روسیه و ترکیه در آنکارا در مورد ایجاد مسیرهای امن برای صادرات غله اوکراین که از زمان شروع تهاجم نظامی و محاصره بنادر این کشور متوقف شده است، مذاکره کردند.
سرگئی لاورف، وزیر خارجه روسیه، گفت کشورش آماده است انتقال امن محموله‌های غلات اوکراین را تضمین کند.
سرگی براتچوک، فرماندار ناحیه اودسا، قبل از انتشار سخنان وزیر خارجه روسیه گفته بود که کشتی‌های حامل غلات صادرات اوکراین باید توسط کشتی‌های ناتو اسکورت شوند. دولت ترکیه پیشنهاد داده است که اين کشتی‌ها را اسکورت کند.
اوکراین قبل از شروع جنگ چهارمین صادرکننده گندم جهان بود و حدود نیمی از تخمه آفتابگردان جهان و روغن آن را تامین می‌کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در روزهای اخیر هشدار داد طی چند ماه آینده حجم غلات که به دلیل محاصره بنادر امکان خروج از کشور را ندارد سه برابر خواهد شد.
تهاجم نظامی روسیه نه تنها بخشی از کشاورزی اوکراین را نابود کرده بلکه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص غلات و روغن گیاهی را متوقف کرده است. دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، در نشست خبری روز چهارشنبه مدعی شد: «تا جایی که ما می‌دانیم میزان غلات موجود بسیار کمتر از آن حدی است که اوکراین ادعا می‌کند. دلیلی ندارد که در مورد اهمیت غلات موجود در انبارهای اوکراین اغراق شود. «حجم این غلات بسیار کمتر از آن چیزی که روی بحران مواد غذایی در سطح جهان که از قبل شروع شده بود تاثیر بگذارد. بحران اوکراین عامل بروز بحران مواد غذایی و یا تشدید آن نبوده است. اوکراین باید مشخص کند که چه می‌خواهد و آیا اصلا قصد دارد این غلات را صادر کند یا نه».
وزیر خارجه روسیه نیز در حاشیه مذاکرات با همتای ترکیه‌ای خود همین استدلال را تکرار کرد و گفت: «موضوع غلات اوکراین با بحران مواد غذایی هیچ ارتباطی ندارد». روسیه و اوکراین روی هم رفته ۳۰ درصد از گندم جهان را تامین می‌کنند.
روسیه همواره جلوگیری از تردد کشتی‌های حامل غلات اوکراین را تکذیب کرده و ادعا می‌کند که دلیل تشدید بحران مواد غذایی در ماه‌های اخیر تحریم‌های غرب علیه مسکو است. ولودیمیر زلنسکی روز دوشنبه گفت حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون تن از غلات این کشور در بنادر بلاتکلیف باقی مانده است و این حجم تا پاییز امسال به حدود ۷۰ تا ۷۵ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها