به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۲۲ ساعت ۱۲:۱۷
کد مطلب : ۳۴۱۴۴۸

شناسایی وجذب ۲۶۰۰ کودک کار و خیابان

شناسایی وجذب ۲۶۰۰ کودک کار و خیابان
گروه جامعه: معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با بیان اینکه ۲۶۰۰ کودک کار و خیابان در سال ۱۴۰۰ در سطح استان تهران شناسایی و جذب شدند، گفت: این کودکان در مشاغلی مانند دستفروشی، واکسی، پادویی، تکدی‌گری، شیشه شویی، اسپندی، گل فروشی، جمع‌آوری ضایعات، دعا فروشی، وزن کشی فعالیت داشتند.
 به گزارش ایلنا، "فاطمه ارزانیان" معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران  با اشاره به جذب و ساماندهی کودکان کار و خیابان در استان تهران گفت: در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۲۶۰۰ کودک کار و خیابان  در سطح استان تهران شناسایی و جذب شده‌اند که بیش از ۸۰ درصد این کودکان اتباع خارجی و مابقی ایرانی هستند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با اشاره به نوع کار کودکان گفت: این کودکان در مشاغلی مانند دستفروشی، واکسی، پادویی، تکدی‌گری، شیشه شویی، اسپندی، گل فروشی، جمع‌آوری ضایعات، دعا فروشی، وزن کشی و غیره فعالیت دارند.وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به خدمات تخصصی ارائه شده به کودکان کار و خیابان در سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: در راستای اقدامات انجام شده برای کودکان کار و خیابان خدماتی از قبیل سوادآموزی، حرفه‌آموزی، برقراری مستمری، اردوی فرهنگی تفریحی، اخذ شناسنامه، اخذ دفترچه بیمه، خدمات فرهنگی ورزشی به این کودکان و خانواده‌هایشان ارائه شده است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران همچنین درباره فرآیند ارائه خدمات به کودکان کار و خیابان و خانواده‌های آن‌ها تصریح کرد: اعزام تیم‌های متشکل از مددکار و روانشناس در محله‌های شناسایی شده به عنوان در معرض آسیب، پاتوق و گزارش شده به خط ۱۲۳ به منظور شناسایی و جذب کودکان کار و خیابان از طریق برقراری ارتباط موثر با کودکان، پیشنهاد ارائه حمایت‌های معیشتی، تحصیلی، بهداشتی و درمانی به کودک و خانواده از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: همچنین در صورت جذب کودک که به صورت ارجاعی یا داوطلبانه صورت می‌گیرد پذیرش کودک در مراکز دولتی و غیردولتی یا شبانه روزی انجام خواهد شد. همچنین اسکن عنبیه در راستای ثبت اطلاعات هویتی کودکان صورت می‌پذیرد. برگزاری جلسات مصاحبه اولیه مددکاری و روانشناسی به منظور دستیابی به پروفایل اجتماعی و روانی از کودک و خانواده، شناسایی و تحلیل وضعیت خانواده‌های کودکان کار، تدوین برنامه مداخله‌ای و توانمندسازی برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها و همچنین تهیه برنامه تدریجی خروج از کار برای کودکان از طریق اجرای برنامه‌های مختلف آموزشی، بهداشتی، حرفه آموزی کاریابی و همچنین ارائه خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی، شغلی و مددکاری و مدیریت مورد به مورد از جمله اقدامات انجام شده برای کودکان کار و خیابان و خانواده‌های آنان است.

ارزانیان خاطرنشان کرد: ارائه بسته‌های حمایتی در مناسبت‌های مختلف نظیر آغاز سال تحصیلی، آغاز سال نو، جشن‌ها و اعیاد ملی و مذهبی، ارجاع کودکان بی‌سرپرست به مراکز شبه خانواده، تهیه تبلت و گوشی با پرداخت هزینه اینترنت کودکان با توجه به آموزش مجازی مدارس، کمک به ترک اعتیاد اعضای خانواده کودکان، کمک به سوادآموزی اولیا و فرزندان بیسواد خانواده، ارجاع کودک و خانواده در صورت نیاز به سمن‌ها یا سایر موسسات و سازمانهای مرتبط، تدارک انواع بازدید‌های مرتبط از محیط‌های کاری خانواده و ارتباط با کارفرما والدین یا سایر افراد مهم، برگزاری نشست‌های راهبری در استان تهران با سه شهرستان بزرگ در راستای مدیریت و ارتقاء کیفیت خدمات‌رسانی در فعالیت کودکان کار و خیابان و همچنین معرفی کودکان اتباع خارجی به اداره اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران جهت بررسی هویت آنان و بهره‌مندی از معاضدت‌های قضایی و حقوقی برای این دسته از کودکان از جمله فرایندهای ارائه خدمات به کودکان کار و خانواده‌های آنان است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی طرح ساماندهی و جذب کودکان کار و خیابان گفت: بیش از ۸۰ درصد کودکان کار و خیابان در طرح نظارت مراکز دولتی و غیردولتی از اتباع خارجی هستند. همچنین وجود فرهنگ کار کردن کودک در بین اتباع افغانستانی و الزام به کار کردن کودکان از مواردی است که ما را با چالش‌های بسیاری مواجه کرده است، بازدارندگی قانونی در این زمینه و همچنین فرهنگ‌سازی می‌تواند بسیار موثر باشد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: خانواده‌های اتباعی که از خدمات مراکز استفاده می‌کنند فاقد اوراق هویتی معتبر بوده و کودکان به دلیل نداشتن اوراق هویتی معتبر امکان ثبت نام در مدارس دولتی را نداشته و پس از شرایط تعیین شده در آموزش و پرورش می‌توانند ثبت‌نام کنند که این امر برای مهاجرین جدید زمان‌بر است. همچنین به دلیل نداشتن اوراق هویتی معتبر امکان دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی تحت پوشش بیمه برای این گروه وجود ندارد. گسترش حاشیه نشینی به دلیل مهاجرت و فقر نیز از چالش‌های ما در طرح شناسایی، جذب و ساماندهی کودکان کار و خیابان است.

ارزانیان با اشاره به پیشنهاداتی در راستای ساماندهی کودکان کار و خیابان گفت: عدم جداسازی کودکان کار و خیابان از اجتماع و پرهیز از هرگونه برچسب زدن به کودک اعم از کار، زباله‌گرد و .... و در دسترس قرار دادن همه امکانات جامعه برای آنان همانند سایر کودکان پیشنهاد می‌شود. همچنین اعمال برخوردهای قانونی با والدین کودکان کار و خیابان به جای برخورد با کودک ضروری است، چراکه در طرح‌های جمع آوری، کودکان بیش از خانواده‌ها آسیب می‌بینند.وی تاکید کرد: همچنین تعیین تکلیف کودکان کار و خیابان فاقد اوراق هویتی معتبر و تعیین تکلیف کودکان کار و خیابانی که بدون والدین و برای کار به کشور مهاجرت کرده و با سایر بستگان زندگی می‌کنند نیز ضروریست و نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها است.
برچسب ها: کودکان کار
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها