به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۰:۰۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۲۷ ساعت ۱۱:۱۲
کد مطلب : ۳۴۲۳۱۱

بیمار چگونه نسخه الکترونیک خود را روئیت کند؟

بیمار چگونه نسخه الکترونیک خود را روئیت کند؟
گروه جامعه: به گفته معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، این سازمان می‌خواهد که خدمات بیمه پایه و بیمه تکمیلی همزمان ارائه شود. بر این اساس بیمه شده وجهی در مبدا دریافت خدمت، پرداخت نکند و بیمار هم مجبور نباشد برای دریافت خسارت به بیمه‌های تکمیلی مراجعه کند.

 مهدی رضایی گفت: نسخه‌نویسی الکترونیک از دی ۱۴۰۰ در بخش‌های دولتی و خصوصی استقرار یافته است و به‌تدریج سامانه‌ها متناسب با مطالبات و خواسته‌های ارائه‌دهندگان و گیرندگان خدمت تغییرات و اصلاحاتی داشته‌اند.رضایی افزود: البته برخی چالش‌های مهم در دستور کار هستند و هنوز به نتیجه نهایی نرسیدند. از جمله‌ این چالش‌ها می‌توان به عدم یکپارچه‌سازی سرویس‌های نسخه‌نویسی سازمان‌های بیمه‌گر اشاره کرد که اخیرا وزارت بهداشت به موضوع ورود پیدا کرده است. طی چند هفته آینده خبرهای خوبی در این زمینه می‌شنویم.
وزارت بهداشت تصمیم‌های خوبی گرفته است که سرویس‌های سازمان‌های بیمه‌گر را یکسان کند و ارائه‌دهندگان خدمت با درگاه‌های متعدد سازمان‌های بیمه‌گر مواجه نباشند.ما در این زمینه با شرکت‌های بخش خصوصی و یا شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری می‌کنیم. شرکت‌هایی که بخش خصوصی آورده‌اند یکسان‌سازی سامانه‌ها را به نوعی پیاده کردند و یک جا خدمات بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی را ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: با این حال وزارت بهداشت به‌عنوان متولی بر اساس وظیفه خود در بودجه ۱۴۰۱ برای یکسان‌سازی سامانه‌های نسخه‌نویسی اقداماتی در دست انجام دارد.معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هنوز پرونده الکترونیک سلامت به‌طور کامل شکل نگرفته و این هم جزو تکالیفی است که در قانون بودجه ۱۴۰۱ به آن اشاره شده است. اخیرا وزیر بهداشت برای این برنامه ملی، فردی را منصوب کرده است. امیدواریم امسال شاهد تحقق کامل پرونده الکترونیک باشیم تا حلقه خدمات الکترونیک در حوزه سلامت کامل شود.مهدی رضایی افزود: اصلاح سامانه‌ها و کاربر پسند شدن آنها جزو مطالبات پزشکان محترم نیز هست، اما هنوز پاسخ کاملی به این خواسته داده نشده است و به مرحله رضایت عمومی نرسیده است.

مطالبه بیمه سلامت از بیمه‌های تکمیلی
به گفته رضایی در روزهای اول عدم هماهنگی زمانی بین بیمه‌های پایه و تکمیلی مشاهده می‌شد. با وجود اینکه نسخه‌نویسی الکترونیک در بیمه پایه انجام می‌شد اما بیمه‌های تکمیلی هنوز نسخه کاغذی از بیمار طلب می‌کردند.درحال حاضر دسترسی بیمه‌های تکمیلی به بیمه‌های پایه برقرار شده است و بیمه‌هایی مانند آتیه‌سازان دیگر از بیمار نسخه فیزیکی نمی‌خواهند.

مطالبه ما این بوده است که خدمات بیمه پایه و تکمیلی همزمان ارائه شود و بیمه شده وجهی در مبدا دریافت خدمت، پرداخت نکند. به این ترتیب تعهدات بیمه پایه و تکمیلی توامان انجام می‌شود و بیمار مجبور نیست برای دریافت خسارت به بیمه‌های تکمیلی مراجعه کند اما هنوز این خواسته ما محقق نشده است.

بیمار چگونه نسخه الکترونیک خود را روئیت کند؟
وی درباره چگونگی دسترسی بیماران به نسخ الکترونیک خود نیز بیان کرد: دسترسی به نسخه از ۳ طریق امکان پذیر است.اول آنکه خود بیمه‌شده می‌تواند به سامانه غیرحضوری خدمات شهروندی مراجعه کند و نسخه خود را ببیند و این در واقع یک نوع پرونده الکترونیک بیمار است که او می‌تواند هر سابقه درمانی خود را در آن مشاهده کند.

راه دوم این است که پزشک نسخه بیمار را پرینت بگیرد و در اختیار بیمار قرار دهد.روش سوم هم این است که زمانی که نسخه‌پیچی در داروخانه انجام می‌شود، داروخانه نسخه بیمار را در اختیار او قرار دهد. با این حساب دو روش در اختیار ارائه دهنده خدمت است و یک روش هم در اختیار بیمار است.خبرنگار تجارت‌نیوز از زمان اجرایی شدن نسخه‌نویسی گزارش می‌دهد. برای آگاهی از این مطلب به لینک زیر مراجعه کنید.
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها